Analyse: Flere danskere vælger nu at holde ferie herhjemme

Sommeren 2018 gik ned i historien, som en af de varmeste, vi nogensinde har haft i Danmark.


Sommeren var så lang og varm, at flere danskere endda besluttede at blive hjemme i Danmark, frem for at tage sydpå. Oveni er vi blevet mere og mere bevidste, om vores klimabelastning. En klimabelastning der er enorm, når vi vælger at flyve på ferie. Dette kan være med til at indikere noget om, hvorfor vi vælger at blive hjemme i Danmark over sommeren, fremfor at tage sydpå. I stedet tager vi teltet under armen eller hygger os med hele familien i sommerhuset. Sidder du stadig lige nu og mangler et sommerhus til denne sommer, kan du med fordel besøge Sommerhus Portalen, hvor der er et væld af sommerhuse til udlejning over hele Danmark. Du kan besøge Sommerhus Portalen ved at følge dette link: https://www.sommerhusportalen.dk/.

Danmark som den foretrukne feriedestination

I 2018 udkom Dansk Kyst og Naturturisme med en undersøgelse lavet i samarbejde med VisitDenmark. De fandt frem til, at 62 procent af danskerne i 2017 holdt en eller flere af deres ferier hjemme i Danmark. Sammenlignende de med 2016, fandt de en stigning på seks procent, blot over ét år. Analysen fremviste også, at Danmark er vores foretrukne feriedestination, stærkt efterfulgt af vores nabo Tyskland og dernæst Spanien.

Vi vil have den danske kyst og natur

Analysen viser også, at grundene til, at vi danskere vil blive hjemme over sommeren, er at vi vil opleve den danske natur, og at vi vil være langs den danske kyst. Samtidig vil vi også gerne være sammen med vores familie og venner. En analyse fra Yougov fra 2019 har til gengæld kommet frem med en typiske person, som holder ferie i Danmark. Hvad de kom frem til er en småbørnsfamilie. Det er også gerne folk i alderen 30 til 39 år, og folk fra mindre byer. Det er folk der lægger vægt på at bruge tid sammen med familien, væk fra hverdag og skærmen, for at lave hjemlige sysler i stedet. I 2019 spurgte avisen Politiken en turismeforsker, hvorfor det er ved at blive en trend at blive hjemme. Hun forklarede det blandt andet med de nye engelske gloser der er dukket op: Staycation og Nearcation. Altså ord der kombinerer ordet Vacation med Stay og Near, altså det at blive hjemme. Tage på ferie herhjemme eller blot nøjes med dagsture. Turismeforskeren forklarede det også med, at vi er blevet mere klimabevidste, og godt ved, at det gode liv er herhjemme frem for ude i verden. Sommerferie er ved at blive mere fokuseret på at hvile, hvile i sig selv og slappe af, frem for at opleve et sandt turismehelvede i udlandet. Det handler nemlig om at have ferie, ikke at stresse. Vi skal slappe af, og vi skal gøre noget mere for miljøet. Derfor ses trenden om at blive hjemme i Danmark, og undersøge hvad Danmark har at byde på. Overvej derfor gerne, om du ikke skal prøve at holde ferie i Danmark næste gang i et hyggeligt sommerhus ved den danske vestkyst.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.