<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

2 økonomiske tiltag som er vigtige for danskerne

Selvom vi danskere er så heldige, at vi bor i et land, hvor der er en god økonomi, så betyder det langt fra, at vi alle har styr på pengesagerne. Tværtimod er der rigtig mange danskere, som kæmper med økonomien.

En stor del af denne gruppe består af unge mennesker, der lige er flyttet hjemmefra og er studerende. Det er ret normalt at kæmpe lidt med økonomien som studerende, idet man typisk har en lav indkomst, så det er der som udgangspunkt ikke noget galt i. Men når man går ind i voksenlivet, så er det en anden sag.

En god økonomi er vigtigt for et godt liv

Det er enormt frustrerende, ubehagelig og ødelæggende for en række parametre i livet at have dårlig økonomi som voksen. Men hvorfor er der alligevel så mange voksne mennesker, som har netop dette problem?

En stor del af problemet skyldes måske, at mange voksne simpelthen aldrig har lært noget om økonomi og de økonomiske ting, som de gerne skal have styr på. De bliver alt for sent opmærksomme på de organisationer, som de kan benytte sig af, eller de løsninger, som de kan tage i brug.

Alle bør have en a-kasse

En af de ting, som mange danskere kender til, men ikke alle danskere tager sig sammen til at benytte sig af, er en a-kasse. En a-kasse er en organisation, som man bør melde sig ind i, allerede imens man er studerende. Gør man det, så kan man nemlig få dagpenge fra det øjeblik, man stopper som studerende.

Dagpengene er en vigtig økonomisk understøttelse, som man bør benytte sig af, imens man er uden for arbejde. Får man ikke dagpenge, så ender man pludselig uden nogen form for indkomst, og det er selvfølgelig ret så fatalt rent økonomisk.

Lån penge til de vigtige ting

I de seneste år har der været en del snak om de hurtige lån og ulemperne ved disse. Det har gjort, at rigtig mange er skræmt over online lån og slet ikke undersøger denne mulighed, når de har brug for et økonomisk tilskud. Og det er en kæmpe fejl.

Der er nemlig ingen problemer med hensyn til online lån, så længe man bruger en pålidelig udbyder og tænker over, om man kan magte rente og tilbagebetalingstiden. På en side som Lån Penge Nu kan man læse om vilkårene og lynhurtigt ansøge om et lån.

Hav styr på forbruget

Der er altså nogle meget konkrete ting, man kan gøre, hvis økonomien skranter. Men en god økonomi handler i høj grad også om adfærd, for dem, som mangler penge, er tit også dem, som ikke har styr på deres eget forbrug.

Det handler om at vide, hvad man bruger pengene på og hvorfor. Her er der efterhånden opstået en række gode økonomi-apps, hvor man kan tracke sit forbrug og se oversigter over, hvad man typisk bruger sine penge på. Det kan være en god måde at få et større overblik over, hvorfor pengene mangler i slutningen af hver måned.

Følg
Jyllands-Posten