Det behøver ikke at være svært at have børnene med i køkkenet

Mor og far står i køkkenet, og børnene leger enten i et andet rum eller sidder plantet foran en skærm. Dette er ikke et ualmindeligt scenarie i dagens Danmark. Grunden til dette er, at mange forældre ikke kan overskue at holde øje med børnene, samtidig med at der skal laves mad. Det behøver dog ikke at være besværligt at have børnene med i køkkenet. Der er mange gode grunde til at tage dem med, og der findes mange gode tips til, hvordan du kan gøre det til en fornøjelig hverdagsvane.

Gør det nemt for dig selv

I en presset hverdag handler det om at gøre det nemt for dig selv. Det kan du blandt andet gøre ved at lave en madplan, og dermed kun behøver at handle ind én gang i ugen. I stedet for at handle på egen hånd, kan du vælge at bestille måltidskasser. Med måltidskasser får du leveret opskrifter såvel som vare lige til døren, og du kan derfor spare dig selv besværligheden og tiden ved at handle væk.

Du kan også gøre det nemt for dig selv ved at give børnene nogle nemme arbejdsopgaver, som de kan beskæftige sig med på egen hånd, hvis du ikke kan finde overskuddet til at stå med dit barn mellem dig og maden. Du kan selvfølgelig også inddrage dit barn i alle de ting, som der skal gøre i løbet af madlavningen. Der er fordele ved begge dele.

Bryd med en hverdag præget af medier

En af de helt store grunde til, at du bør tage dine børn med i køkkenet, er, at vi i dag lever i en hverdag, der er præget af medier. Det betyder blandt andet, at du oftere ser dine børn med en tablet end et sjippetov i hænderne, og at du ikke snakker og bruger lige så meget tid sammen med dine børn, som du ellers ville. Når du får dine børn til at hjælpe dig i køkkenet, bryder du denne vane. Her bliver I nemlig tvunget til at bruge tid sammen og tale sammen.

Du udvider dine børns færdighed

En af de helt store grunde til, at du bør tage dig tiden og finde lysten til at tage dine børn med i køkkenet, er, at du hjælper dem med at udvikle en række færdigheder. De bliver blandt andet bedre motorisk og til præcision. De lærer også teknikker, som de kan tage med sig videre i deres liv - særligt når det kommer til madlavning. Foruden dette lærer de også at lave mad i en tidlig alder. Hvis du sørger for at tage dine børn med i køkkenet halvdelen af ugens dage, vil de hurtigt udvikle en interesse for og et kendskab til madlavning, hvilket vil være til stor gavn for dem i fremtiden.

Sidst men ikke mindst er du også med til at udvikle deres sociale færdigheder og deres evner til at samarbejde. Du og dit barn skal nemlig snakke sammen og arbejde sammen, når I står sammen om aftensmaden.

 

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen