<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Kosttilskud: En god idé eller en tosset forestilling?

Flere og flere mennesker benytter sig af kosttilskud på den ene eller anden måde, når de kæmper sig gennem en stresset hverdag, hvor der ikke altid er tid til at spise det rigtige mad, få den rette mængde motion og den fornødne portion søvn. De fleste kan blive enige om, at en varieret kost og en sund livsstil, er en god forudsætning for et sundt og balanceret liv. Derimod kan det skabe en stor diskussion, hvorledes et kosttilskud i form af vitaminpiller og lignende skal være medvirkende til at skabe denne sundhed og balance.

Hvad dækker et kosttilskud over?

Faktum er, at der er en stigende popularitet på kosttilskud. Ifølge DTU fødevareinstituttet benytter op imod 60 procent af den danske befolkning sig dagligt af et kosttilskud. Men hvad er et kosttilskud egentlig? De fleste kosttilskud indeholder vitaminer og mineraler, mens andre kan indeholde plantestoffer og fedtsyrer. Antallet af kosttilskud på det danske marked kendes ikke, idet der findes op imod 1000 forskellige. De mest velkendte og normalt anvendelige kosttilskud kan købes på dit nærmeste apotek. Du kan også nemt købe dem online, men her anbefales det, at man benytter sig af hjemmesider, der har en høj ekspertise inden for sundhed og lægefaglighed. Derfor kan du med fordel benytte dig af hjemmesiden apotekeren.dk, som tilbyder kvalitetsvarer, der bliver leveret direkte til dit hjem.

Har du brug for et kosttilskud?

Det er vigtigt at påpege, at det ikke er alle mennesker, der har brug for et kosttilskud. Der er dog nogle ting, der kan indikere, at du ikke får den fornødne mængde vitaminer, mineraler med mere gennem din kost og livsstil. Dette kunne for eksempel være, hvis du lider af konstant træthed og udmattelse, er øm i muskler og led eller ofte bliver syg eller forkølet. I sådanne tilfælde kan du overveje at tage et kosttilskud, der giver dig det, du mangler. Der er også mindre indikationer på, at du kunne have brug for et kosttilskud. Nogle mennesker oplever for eksempel en stor tendens til, at ens negle flækker, hvilket også kan være et tegn på, at du har nogle mangler i din kost eller måde, du lever på. Er du i tvivl om, om du bør benytte dig af et kosttilskud, kan du altid tage fat i din læge, der bør kunne hjælpe dig på rette vej.

Gode råd i forbindelse med et kosttilskud

Når du tager et kosttilskud, er det vigtigt at huske på, at det skal gøres på korrekt vis. Du skal for eksempel ikke tage mere, end hvad anbefalet er. Et kosttilskud har ligesom al anden form for medicin potentielle effekter, men på samme tid har det også mulige bivirkninger. Derudover bør du heller ikke give dine børn et kosttilskud. Mange børn får vitaminpiller, hvilket er helt fint, da disse er børnedoseret. Et barn har dog ikke brug for den form for kosttilskud, voksne kan finde på at tage, og det kan ikke anbefales at give dem det. Husk på: Der er en lang række råd i forbindelse med kosttilskud, og bliver du nogensinde i tvivl om noget, er din læge den foretrukne person at spørge.

Følg
Jyllands-Posten