<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Direkte

God mad til hverdagen – nemme og velsmagende opskrifter

Danskerne går i køkkenet med en madlavningslyst som aldrig før – især i weekenden, hvor tiden er særligt god til at lave velsmagende mad. Men når hverdagen melder sin ankomst, kan man hurtigt falde tilbage i sine vanlige rutiner, hvor ugen typisk byder på de samme få retter, som man har fået så mange gange før.

Danske madblogs er et hit

En måde at udvide sin horisont på, er ved at besøge en eller flere af de mange gode danske madblogs, der er i Danmark. En af disse blogs er Madsvin.com, som ejes og drives af Mads Vindfeld Andersen. Siden sommeren 2015 har Madsvin leveret et væld af opskrifter, der først og fremmest er grundigt afprøvet, så du som læser altid får et godt resultat, når du begiver dig ud i køkkenet med nye opskrifter.

Dernæst leveres opskrifterne ofte med en spændende og humoristisk tekst, hvor man kan blive lidt klogere på den mad, man skal lave – hvis man har lyst – for det er bestemt også muligt bare at springe direkte ud i madlavningen uden at læse stolpe op og ned.

Hverdagsmad skal være nemt

En af Mads’ hovedprioriteter, når han laver opskrifter, er gode og nemme retter til hverdagen som er fulde af smag. Et typisk hverdagsmåltid skal kunne laves på 20-30 minutter, det skal være sundt og så skal det smage godt.

Udover at retterne skal kunne laves hurtigt, så skal de også kunne laves med råvarer, som du enten har derhjemme i forvejen, eller som er nemme at købe i det lokale supermarked.

Tre gode tips til at få ny og spændende mad i hverdagen

  1. Lav en madplan hvor du hver uge har mindst én ny ret med i planen
  2. Brug rester – på den måde kan du gøre kendte retter spritnye, og du mindsker samtidig madspild
  3. Lad dig inspirere af din omgangskreds. Spørg gode venner, hvad de gør for at lave mere spændende hverdagsmad

Boller i karry - nem opskrift som er fuld af smag

Et godt eksempel på nem og lækker hverdagsmad er Mads’ opskrift på boller i karry, hvor du får en god grundopskrift på den klassiske ret, der laves på en opbagning med smør, mel, hønsefond og mælk der tilsmages karry – men du får også en bonusudgave, hvor på en ny og spændende måde kan lave dine boller i karry med blandt andet æble og gulerødder – og på den måde pifte hverdagsmaden lidt op uden at bruge hele dagen i køkkenet.

Følg
Jyllands-Posten