<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Dette er en annonce. Luk her
Direkte

Fire ting, du skal huske, når du flytter i en lejebolig

Som lejer er der mange ting, du skal huske. Det gælder især, når du flytter hjemmefra for første gang. Der er nemlig rigtig mange ting at holde styr på, og det kan være svært, når man ikke har prøvet det før. Hvis du skal flytte hjemmefra for første gang, kan du læse med herunder. Herunder får du nemlig en liste med fire forskellige ting, som du skal huske. Nogle af tingene skal du have styr på, inden du flytter, mens du kan få styr på nogle af de andre ting undervejs.

Skift adresse i tide

Der er regler for, hvornår du senest skal have skiftet din adresse. Derfor skal du også huske at flytte din adresse i god tid forud for din flytning. Når du flytter din adresse, skal du samtidig vælge en ny læge. Når du skal vælge en ny læge, er det en god idé at undersøge de muligheder, der er. Du kan for eksempel tjekke anmeldelser hos de forskellige lægehuse for at se, hvad patienterne siger om dem.

Gør det nemt for posten

Når du flytter hjemmefra, skal du ikke selv melde flytningen til postvæsnet. Det sker nemlig automatisk, når du melder flytning til Folkeregistret. Du skal dog sørge for, at posten kan finde dig. Det vil sige, at du skal sikre dig, at dit navn står på postkassen eller døren. Normalt vil udlejeren sørge for dette, men for en sikkerheds skyld bør du tjekke det.

De små ting

Du skal have en seng, en sofa og et spisebord. Du skal sikkert også købe noget, du kan opbevare dit tøj i. Der er mange møbler, der er nødvendige, om som derfor skal købes. Derudover kommer de mindre ting, som også er vigtige, men som ofte bliver glemt. Det gælder eksempelvis gardiner. Gardiner er vigtige for de fleste, men de bliver som regel først hængt op efter længere tid i lejeboligen. Hvis du får Gardinbussen på besøg i din nye lejebolig, kan du få gardiner op i en fart –gardiner, der er skræddersyet til din bolig.

Undersøg dine muligheder for boligstøtte

Når man bor til leje i Danmark, er der mulighed for at få økonomisk støtte – den såkaldte boligstøtte. Boligstøtten gives til personer med en lavere indkomst. Du kan derfor undersøge, om du er berettiget til at modtage boligstøtten. Boligstøtten kan nemlig være en stor hjælp, når huslejen skal betales.

Der er naturligvis flere ting, du skal huske, når du flytter i en lejebolig. Hvis du husker disse ting, er du dog godt på vej.

Følg
Jyllands-Posten