Direkte

Unge danskere låner penge som aldrig før: lånesammenligningsportaler er et hit

Unge danskere låner flere penge end nogensinde før. Faktisk har ca. hver anden ung i dag optaget et lån. På denne side, kan du læse om hvorfor det ikke er en dårlig ting at de unge låne penge, og hvordan de unge bruger lånesammenligningsportaler til at lære om lån.

Hver anden ung har optaget et lån

Ifølge Danmarks Statistik, har ca. 50% af alle unge danskere i alderen 18-29, på nuværende tidspunkt optaget et lån. I gennemsnit, har de unge med lån, lån på ca. 125.000 kr. Størstedelen af disse lån er boliglån, efterfulgt af forbrugslån, kontokortlån og studielån.

Lån er ikke en dårlig ting

Lån forbindes desværre ofte med personer som har en dårlig økonomi og ikke kan betale deres regninger. Men det er langt fra tilfældet, det er faktisk en sund ting for unge, at lære om hvordan selve lånebranchen fungerer.

Det er i de unge år, at en person etablerer sin låneadfærd og det er derfor også vigtigt, at det er her man lærer de unge mennesker om, hvad man skal kigge efter, når de optager et lån til f.eks. boligkøb, bil eller andet.

Lær de forskellige tal og udtryk gennem lånesammenligningsportaler

På forskellige lånesammenligningsportaler på nettet, kan man gå ind og læse hvad mange forskellige låneudbydere tilbyder i rente, etableringsomkostninger, ÅOP og andre nøgletal. Dette kan unge bruge til at gå ind og lære sig selv om, hvilke tal og udtryk der bruges når man skal optage et lån og derefter undersøge hvad de betyder.  

Tag et kig på Sammenlign.nu og se et eksempel på, hvordan et låne tilbud kan se ud.

Hvad er en sammenligningsportal

En sammenligningsportal er en portal, hvor du kan vurdere og sammenligne priser og andre vigtige faktorer, på mange forskellige produkter. Der findes mange forskellige sammenligningsportaler, der findes f.eks. sammenligningsportaler til rejser, lån, advokater og mange andre produkter.

Disse sammenligningsportaler, giver altså brugerne et nemt og overskueligt overblik over, hvilke udbydere der findes på markedet, samt hvilke priser der er normale for det pågældende produkt.

Hvad kan man på en lånesammenligningsportal

På en lånesammenligningsportal, kan du som beskrevet før, se hvilke udbydere der findes på markedet, samt hvilke priser du kan få de forskellige lån til. Udover at sammenligne udbydere og priser, kan du som bruger, også lærer om hvilket sprog og hvilke begreber der bruges i lånebranchen.

Mange låneportaler har også blogs, hvor du kan læse artikler og blogindlæg om, hvilke ting du som låner, skal tage højde for når du låner.

Typer af lån på sammenligningsportaler

På de fleste lånesammenligningsportaler, kan du også sortere dine resultater efter hvilket lån du gerne vil bruge eller læse om. Her kan du vælge mellem lån som forbrugslån, kviklån, mikrolån, minilån, samlelån, sms-lån og mange flere.

4 hurtige tips til unge som gerne vil låne penge

Er du ung og vil gerne låne nogle penge, så er det vigtigt at du sætter dig ind i hvad du laver. Her er et par tips til hvad du skal undersøge inden du låner:

Lær hvad begreberne rente, ÅOP, og kreditomkostninger betyder.

Rådfør dig med en person som ved noget om lån.

Sammenlign altid lån fra flere forskellige låneudbydere, og vurder dem på alle de forskellige punkter, ikke kun hvem der har den laveste rente.

Undersøg forskellige sammenligningsportaler, for at finde de billigste priser på dit lån.

Hvis du sætter dig ordentligt ind i disse råd, så er du allerede et langt stykke henne af vejen. Vil du gerne låne penge til f.eks. boligkøb, bilkøb eller depositum på din nye lejlighed? Så kan du låne penge her nu.

Du har ved at læse ovenstående, forhåbentlig fået svar på hvordan unge danskere kan bruge nettet og især lånesammenligningsportaler, til at lære om hvordan låneverdenen fungerer.

Følg
Jyllands-Posten