Direkte

Få mere ud af din have om vinteren

Din have er så meget mere end bare visne blade, og halvsmeltede snemænd om vinteren. Du kan nemt plante vinterblomster, planter, og bær der gør din have både flot og hyggelig om vinteren. Og herunder kan du læse mere om hvordan, og med hvad du skal passe din have om vinteren.

Det kan være svært at finde overskuddet frem, til at plante en flot have. Men med nogle små tricks kan man faktisk, få rigtig meget ud af sin have. Også om vinteren.

Det utilregnelige vintervejr

Det kan være svært at forudse den danske vinter. Nogle år er den mild med masser af regn, andre år er den lang og kold med masser af frost og sne. Og dette er noget der har stor betydning for haven, og hvordan det man har plantet i den, opfører sig.

Plant dig ud af det
For at gøre din have mere spændende i vinterperioden, kan du plante træer, buske, eller planter der spirer frem om vinteren og giver lidt farve til gråvejret. Dette kan f.eks. være grantræer, stedsegrønt, eller buske med bær. Du kan også finde nogle blomster, der blomstrer om vinteren. Hvis du mangler inspiration til aktiviteter i naturen/din have så besøg Naturhandel.dk, hvor du kan lade sig inspirere til din vinterhave.

Placer med mest muligt udbytte

Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din vinterhave, så husk at placer dine træer eller buske er sted du ser på ofte. Dette kunne f.eks. være ved din hovedindgang, eller steder som du kan se fra vinduet. På den måde får du ekstra nemt, mulighed for at nyde din have.

Et sted at hvile sig

Hvis du har en lidt større have, så sørg for at der er nogle steder hvor du kan sidde. På den må kan du gå en tur i maven, og sætte dig ned og nyde den. Selvom det er vinter og koldt, og selvom du egentlig har taget havemøblerne ind. Du kan bruge en træstub eller en stor sten, som også kan bruges til andre ting når du ikke sidder der.

Lys den op
Sådan en kold dag med rimfrost, eller måske endda sne vil lidt lys i form af lyskæder kunne skabe en helt utrolig hyggelig stemning i huset. Man kan nemt sætte lyskæderne op omkring træer, eller buske i huset. Man kan også pynte med kæderne, omkring husets indgangsparti f.eks. ved tagrender eller døre og vinduer.
 

Træer & buske til om vinteren

Udover at lyse haven op med lys, lamper, og lanterner er det også rigtig fint med noget beplantning der lever op om vinteren. Det kan være flotte grene, blomster, eller bær der hjælper til at give lidt farve i haven.

Beplantning med flotte grene
Nogen træer står faktisk rigtig pænt når de står uden blade eller blomster, dette skyldes at træet har nogle rigtig pæne grene i sig selv. Dette gælder f.eks. magnolietræ som står utroligt smukt, både med og uden blomster på.  Også japanske kirsebærtræer, er utroligt flotte at se på når de står uden deres blomster og blade. Derudover kan også kornelbuske hjælpe til at, give lidt farve i det vintergrå vejr. Grenene kommer nemlig både med røde, gule, og limegrønne grene som helt sikkert vil sætte lidt kulør på vinterhaven.

Grøn beplantning

Stedsegrønne buske og træer, giver en diskret variation i din have om vinteren. Man kan her vælge f.eks. nåletræer, som også tager sig rigtig godt ud i julen med lys på. Derudover kan man også plante buske som taks og buksbom, som også kan klippes i sjove figurer og andet. Hvis dette er noget du har brug for hjælp til, at tag fat i din lokale havemand og få ham til at hjælpe dig. Du kan altid søge råd hos Havemand Aarhus på havemandaarhus.dk hvis du mangler inspiration til din have. 

 

 

Følg
Jyllands-Posten