Drop husets gør-det-selv-projekt og lær at lave mad som en professionel

Kønsrollerne trives fortsat i de traditionelle, danske hjem, når det omhandler gør-det-selv projekterne.

Ofte er det kvinden der tager det tunge slæb i dagligdagen, og når hjemmet skal indrettes, er det også hende der står klar med ideerne, flytter rundt på møblerne eller maler væggen. Til gengæld får manden lov til at anlægge fliserne til den nye terrasse, fikse det løse trappetrin eller brække køkkenet ned.

Ofte, så ligger der en økonomisk beslutning bag det, at mennesket vælger at gøre det selv, i stedet for at kalde på en professionel. Selvom man kan erkende, at en professionel nok gør arbejdet bedre, så siger cost-benefit-analysen, at det er billigere at man gør det selv, trods manglende know-how og sikkerhed.

Overlad det hårde arbejde til de professionelle

De fleste kender det. Vi kan lide en udfordring, og sparer vi penge, så er det kun et plus. Derfor giver vi os i kast med gør-det-selv-udfordringerne. Dog skal udfordringerne vælges med omtanke, for ofte bliver opgaverne så store, at man undervejs giver op, og aldrig bliver færdig. Så står du tilbage med en halv terrasse eller en skæv dør. Når vores samfund bliver mere og mere teknisk, så bliver vores boliger det også.

Viden samt erfaring er krævet. Når det kommer til hjemmets projekter, er det vigtigt at erkende tømrerens faglige ekspertise, erfaring, og ikke mindst overskud og tid. Her i Østjylland kan det betale sig at finde det bedste tømrerfirma Aarhus har at tilbyde.

Giv dig i kast med køkkenets udfordringer

En mere håndgribelig, og knap så farlig udfordring kan findes i køkkenet. Danskerne bliver mere og mere interesseret i dette fag - vi bruger flere og flere penge på at spise ude, men også på at købe nye gadgets og lækre ingredienser. 

Ofte føler danskerne dog, at der ikke er tid til at lave aftensmad i hverdagene - og efter en lang arbejdsdag kan det være udfordrende at finde på nye, spændende og sunde retter til aftensmaden, som samtidig er nemme og hurtige at lave. Et godt råd kan være at forberede sig, og dermed lave en liste med nemme og hurtige retter, så man kan handle ind på én gang til en hel uge. Nem aftensmad betyder overskud, og dermed mere tid til familien. Med overskud og planlægning bliver det nemmere at finde på og afprøve nye, spændende opskrifter.

Dermed bliver det overskueligt at droppe de nemme og usunde take-away løsninger, så der i stedet kommer sund og hjemmelavet mad på bordet. Madlavning kan være et håndgribeligt håndværk, hvor der er mulighed for at udvikle sine evner, uden at husets fundament falder sammen. I stedet kan man lære sig selv at lave mad som en kok, om det så er for at lave nem hverdagsmad eller måske molekylær gastronomi eller sous vide.

Det behøver ikke at føles som en uendelig opgave at give sig i kast med madlavning. Det kan tage så lidt som 30 minutter, og så er det samtidig langt sundere end diverse take-away og færdigmadsmuligheder.

 

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.