*

Bang & Olufsen

Den digitale musiks paradoks

Den digitale udvikling har givet os avancerede musiksystemer og et kæmpe udvalg af numre at lytte til. Paradoksalt nok hører mange mindre musik i hjemmet.

Artiklen er leveret af

Først fordrev cd’en kassettebånd og lp’er fra musikmarkedet, og i de senere år er den lille skive selv blevet overgået af downloads og streamingtjenester som danskernes foretrukne musikalske afspilningsform.

Den teknologiske udvikling går stærkt og har åbnet mulighed for at høre musik på nye måder. Hvor man tidligere så de kompakte anlæg stå på stuereolen, forbundet med ledninger til højttalere på gulvet eller væggen, bruger mange nu muligheden for at afspille deres yndlingsnumre trådløst fra deres telefon, tablet eller laptop.

Mindre musik i hjemmet

Med musiktjenester som Spotify, TDC Play, Deezer og Tidal har vi adgang til millioner af musiknumre, som vi kan tage med os rundt og afspille der, hvor det passer os.

Derfor er det bemærkelsesværdigt, at mange i dag hører mindre musik i hjemmet, fortæller Petros Belimpasakis, Audio Ecosystem Product Manager hos Bang & Olufsen.

Enkeltheden ligger i Bang & Olufsens DNA

Det har altid været en del af Bang & Olufsens DNA at skabe intuitive produkter, der med kun én berøring gør oplevelsen så nem som muligt. Den arv videreføres i den digitale tidsalder med lydsystemet BeoSound Moment og teknologien BeoLink Multiroom.

BEOSOUND MOMENT
BeoSound Moment samler al din egen musik og dine musiktjenester i ét lydsystem. Målet er enkelthed – at give dig en musikoplevelse, der altid matcher dit humør med én enkelt berøring. Blandt andet kan BeoSound Moment registrere og lære, hvad du og din familie kan lide at høre på forskellige tidspunkter af dagen – jo mere du bruger den, jo klogere bliver den.

Læs mere om BeoSound Moment

BEOLINK MULTIROOM
Med BeoLink Multiroom kan du forene hjemmets Bang & Olufsen produkter – nye såvel som klassiske – i ét enkelt trådløst system. Spil forskellig musik i forskellige rum eller hør den samme musik i hele dit hjem, og kontrollér hele oplevelsen med én berøring. Ideen er at gøre det nemmere for dig og din familie at nyde jeres digitale musik i hele hjemmet.

Læs mere om BeoLink Multiroom

”Det er for mange blevet for komplekst at sætte musik på derhjemme. Du skal trykke koden for at låse din telefon op, lede efter en app, beslutte dig for, hvad du gerne vil høre og til sidst sende lyden til dine højttalere gennem Bluetooth, DLNA eller AirPlay. Inden du når så langt, er du måske blevet distraheret af en mail eller sms på din smartphone. I teorien burde teknologien gøre det mere simpelt for dig at høre musik i hjemmet, men sådan oplever du det ikke nødvendigvis i praksis,” siger Petros Belimpasakis.

Let, men besværlig

Bang & Olufsen har udført analyser af, hvordan mennesker lytter til musik i dagligdagen. Og her blev den tendens klar, som Petros Belimpasakis kalder for ’den digitale musiks paradoks’:

Musik er gennem den digitale udvikling på den ene side blevet let tilgængelig, på den anden side mere besværlig at håndtere.

”Vores analyser viser eksempelvis, at nogle familier bruger mange penge på at have store, ofte komplekse musik- og tv-installationer i deres hjem, så de kan se tv og høre musik i optimal kvalitet,” siger Petros Belimpasakis og fortsætter:

”Men ofte bliver systemerne så komplicerede at bruge, at det ikke er alle medlemmer af en familie, der kan betjene dem. Vi så i vores undersøgelse, at det ofte kun var én person i husstanden, gerne faren, der kunne sætte musik på.”

Køkkenradioen kører stadig

Den digitale musiks paradoks medfører, at mange vælger de mere simple, gammeldags metoder, når de vil sætte musik på i hjemmet.

”Det er oftest den lille FM-radio i køkkenet, der kører det meste af tiden. For den virker med et enkelt tryk,” siger Petros Belimpasakis.

For en virksomhed som Bang & Olufsen handler det derfor om at skabe en nem og intuitiv brugeroplevelse, der passer til – og tilpasser sig – den enkelte brugers behov.

“Udviklingen af digitale musikanlæg skal konstant fokusere på at simplificere adgang til og afspilning af musik i hjemmet. Det handler både om den måde, produkter designes på, deres brugerflade samt nye måder at anbefale den rette musik eller radio på det rigtige tidspunkt,” siger Petros Belimpasakis.

Følg
Jyllands-Posten

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her