*

Australienrejser

Enestående dyreliv down under

På den anden siden af kloden kan du svømme med verdens største fisk, se nyfødte skildpadder stævne ud på deres første tur til søs eller snorkle over verdensattraktionen Great Barrier Reef. Australien har det hele.

Artiklen er leveret af

Australiens vidunderlige kyst har aldrig været nærmere. Rejsetiden til landet down under er nu under et døgn.

"Mangfoldigheden langs kysten og i havet er spektakulært. Farverne, korallerne, klovnefisk og hvalhajer er noget af det, du kan opleve," siger administrerende direktør i Australienrejser Gruppen i Skandinavien, Rolf Eirik Kjeseth.

Få kender rejsemulighederne i Australien bedre end han. Og det er netop kystlandskabet, strandene og dyrelivet, der er landets måske største trækplaster.

"De fleste rejsende ønsker at komme tæt på livet i og ved havet. Mange tager til Great Barrier Reef for at snorkle, dykke eller sidde i en glasbundet båd for at opleve denne farverige verden under vandet."

Der er naturligt nok en del at vælge mellem i et land med en kystlinje på over 25.000 kilometer. Fællesnævneren for de mange kyststrækninger er et rigt dyreliv, behageligt klima, spændende og komfortable spise- og overnatningsmuligheder.

Tilbage til Great Barrier Reef

Kjeseth og Australienrejser har til denne artikel lavet en oversigt over mulighederne langs kysten, som har inspireret i tusindvis af rejsende gennem årene. I følge Kjeseth vil folk, som har været i Australien, tilbage igen. De vil se og opleve mere af det fantastiske land.

"Manden bag de mest kendte naturprogrammer på BBC, David Attenbourough, har netop lavet sin måske sidste serie fra Great Barrier Reef. Han blev spurgt om, der var en sidst ting, han ønskede at filme, før han trak sig tilbage, og han ville gerne tilbage til Great Barrier Reef. Revet er så fantastisk, for der ikke er noget sted som dette på hele kloden," siger Kjerseth.

7 fantastiske områder kysten rundt:

Selv om Great Barrier Reef er den største attraktion langs Australiens kyst, findes der et hav af andre muligheder. Når det kommer til oplevelser i Australien, er det kun fantasien, der sætter grænserne. Her er nogle af de ting, du kan opleve i og ved havet rundt om Australien.

1. Queensland: Svøm med klovnefisk og udforsk koraller på Great Barrier Reef

Forstil dig jordens største naturlig formation omgivet af tropiske øer. Det 2600 kilometer lange koralrev uden for Australiens kyst er verdens største. Her finder du et myldrende dyreliv blandt farverige koraller og krystalklart vand.

På mange måder er Great Barrier Reef et gigantisk akvarium, hvor alt fra klovnefisk til stringrays og skildpadder lever side om side.

"Når folk spørger mig, hvad der er det mest magiske, jeg har set, er svaret: Koralrevene, første gang jeg dykkede ved Great Barrier Reef. Da jeg kom ned i vandet, så jeg disse fantastiske, flerfarvede koraller. Det var en utrolig og uforglemmelig skønhed," fortæller David Attenborough til BBC.

2. South Australia: Mød den hvide haj tæt på - helt trygt

Besøger du Kangaroo Island, den store ø uden for Sydaustralien, kan du snorkle i det krystalklare vand. Her finder du en af verdens største kolonier af sødrager - en mærkelig og smuk skabning.

Hvis du ønsker at komme tættere på delfiner eller sæler, er Kangaroo Island Ocean Safari den perfekte aktivitet.

Vil du endnu tættere på livet i havet? Fra havnen i Port Lincoln kan du svømme med søløver. Skal adrenalinen pumpe hårdere? Se den hvide haj i øjnene. Du sidder helt trygt i et bur under vandet, mens majestætiske haj svømmer omkring dig. De seks meter lange skabninger, som vejer mere end 3000 kilo, er et imponerende skue på nært hold.

På nordkysten af Eyre Peninsula bør du stoppe i Whyalla, for her venter en dykkeroplevelse udover det sædvanlige. Whyalla er kendt for sine australske gigantblæksprutter, som kan blive op til en meter lange og veje mere end 10 kilo. Det, som gør disse mystiske skabninger endnu mere spændende, er deres evne til at skifte farve på bare et øjeblik.

3. Victoria: Se pingvinernes parade på stranden

Længst mod syd kan du snorkle og hilse på sødrager, som er en slægtning til søhesten, eller svømme med legende delfiner og søløver.

Efter en to timers køretur fra Melbourne til Phillip Island finder du også nogle små fugle, der ikke kan flyve - nemlig pingvinerne. Om aftenen kan du se deres parade på stranden. Fra gangbroer på Phillip Island kan du se Australiens største koloni af pelssæler på Nobbies Centre.

4. Northern Territory: Den eventyrlystnes Mekka

Northern Territory er den eventyrlystnes Mekka. Her kan du fiske barramundi, som både er eftertragtet af sports- og erhvervsfiskere.

Under bådturen på Adelaide-floden, ikke langt fra delstatshovedstaden Darwin, kan du rigtig føle adrenalinen pumpe, når krokodillerne hopper op af vandet, hvis du frister med kødlunser.

Er krokodiller ikke noget for dig? Fang i stedet din egen barramundi på Tiwi-øerne, som kun er en kort færgetur fra Dawin. Øen er et eftertragtet sted for sportsfiskere og huser blandt andet det luksuriøse Bathurst Lodge.

I Matarankas varme kilder kan du svømme i 34 grader varmt vand. Det er kun 4-5 timers kørsel syd for Darwin. Denne lagune med sandbund er omkranset af palmeskov. Det forbavsende klare vand er hjemsted for fisk og skildpadder.

5. Western Australien: Svøm med verdens største fisk

Vestaustralien byder på flere puddersukkeragtige hvide strande end nogen anden stat i landet. De fleste danskere, der rejser til Australien, besøger primært østkysten med Sydney som udgangspunkt.

For mange danskere er vestkysten, hvor du kan nyde solnedgangen udover havet om aftenen og svømme med hajhvaler om dagen, stadig uopdaget land.

Under en times kørsel fra delstatens hovedstad Perth finder du Shoalwater Islands Marine Park, som er hjem for mere end 180 delfiner.

Og vil du opleve endnu større og vildere skabninger, kan du snorkle sammen med verdens største fisk, hvalhajen, på det UNESCO-listede Ningaloo Reef.

6. New South Wales: Tag på delfinsafari og spot uopdagede strande fra luften

I New South Wales kan du drage på delfin- og hvalsafari fra Jervis Bay eller spotte glitrende sandstrande fra en luftballon ved Byron Bay.

Vælger du delfinsafari i Jervis Bay, kan du se flere af de 80-120 delfiner, som leger i bugten. Det eneste, du har brug for, er solbriller, kamera og lidt snacks. Hvis du ønsker at se mere af dyrelivet langs kysten, kan det måske friste med en bådtur ud til en af de største sælkolonier i New South Wales? Eller hvad med en hvalsafari for at se nogle af havets største og mest spektakulære skabninger?

Byron Bay byder også på mange muligheder for at se livet langs Australiens østlige kystlinje. Du kan enten få en god nats søvn i en klassisk australsk seacabine eller nyde solopgangen fra Cape Byron Lighthouse, som ligger på det østligste punkt på verdens største ø. Ønsker du at opleve mere i Byron Bay? Så kan du hoppe ombord i en luftballon og mærke, hvordan det kribler i maven, når du ser ned på de glitrende sandstrande og spejder ud over Stillehavet.

7. Tasmanien: Friske østers og hummer lige trukket op af havet

Udenfor sydøstkysten af Australien ligger Tasmanien. Det er en perle med smukke kystveje og stande. Her kan du vandre langs nogle af Australiens højeste klinter eller dykke ned i undersøiske huler.

Med det prisbelønnede selskab Bruny Island Cruises, som er blevet kåret som Australiens bedste turistattraktion i 2012, 2014 og 2015, kan du komme til at se dyrelivet langs sydkysten af Tasmanien på nært hold. Her kommer du tæt på sæler, som soler sig på klipperne, legesyge delfiner, hvaler og søfugle.

Måske har du lyst til at smage friske østers eller hummer, som lige er trukket op fra havbunden? Tag med Tasmanian Seafood Seduction på fisketur langs Tasmaniens sydkyst. Du kan glæde dig til, at dagens fangst bliver omdannet til et skønt skaldyrsmåltid tilsat de lokale råvarer og tasmanske vine.

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold Australienrejser

10 ting du skal opleve i Australien

Mange drømmer om en rejse til Australien. Her er listen over kæmpeøens 10 bedste rejseoplevelser.
Annoncørbetalt indhold Australienrejser

Afslappet luksus i Australien

Kodeordet er store oplevelser i komfortable omgivelser. Barfodsluksus handler ikke om at se og blive set, men om at vende blikket indad og erkende, hvor dejligt man har det.
Annoncørbetalt indhold Australienrejser

Danmark er populær down under

Trods afstanden er der et særligt bånd mellem Danmark og Australien. Danskerne er populære gæster, for vi har givet australierne et operahus, en kronprinsesse, og senest har gourmetrestauranten Noma med stor succes gæstet Sydney. Og kærligheden er gengældt, for Australien har uendeligt meget at byde på.
Annoncørbetalt indhold Australienrejser

Den ultimative togrejse

Togturen gennem 'den røde ørken' med det legendariske tog The Ghan blev et af højdepunkterne, da familien Lethraborg sidste år rejste rundt i Australien i seks uger.
Annoncørbetalt indhold Australienrejser

Derfor er Australien årets rejsemål

Koralrevene er stadig den største turistmagnet, men både safarikendere, vildmarksentusiaster, gourmeter og vinelskere kan få drømmene opfyldt i Australien.
Annoncørbetalt indhold Australienrejser

Enestående dyreliv down under

På den anden siden af kloden kan du svømme med verdens største fisk, se nyfødte skildpadder stævne ud på deres første tur til søs eller snorkle over verdensattraktionen Great Barrier Reef. Australien har det hele.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her