Har du intelligent lys hjemme hos dig?

Drop det gamle timer-ur og indstil i stedet lyset i dit hjem til at efterligne dine vaner, mens du er væk. Stadig flere bruger intelligent belysning til at gøre hverdagen nemmere og hjemmet mere trygt.

Artiklens øverste billede
Wiz
Denne artikel er sponsoreret af

Indbrud i hjemmet er en af de ting, der bekymrer danskerne allermest. Omkring hver fjerde føler sig utryg ved tanken om at få indbrud viser tal fra TrygFondens Tryghedsmåling 2020. Og julen er højsæson for indbrud. Faktisk sker der ca. fire gange så mange indbrud i dagene omkring jul som på almindelige dage resten af året. Der er dog flere ting, du kan gøre, hvis du vil nyde juleanden hos svigermor uden at spekulere over, om du samtidig skulle have ubudne gæster derhjemme.

Ud over at bede naboen om at holde øje med dit hus, gælder det om at få det til at se ud, som om der er nogen hjemme. Her kan smart home-løsninger hjælpe.

”Vi oplever generelt en stigende efterspørgsel på smart home-løsninger – især i forhold til intelligent belysning. Det virker, som om kunderne har fundet ud af, hvilke muligheder det giver, at man kan styre sit lys på nye måder,” fortæller Michael Weiss, indkøbschef i trælast- og byggecentervirksomheden Johannes Fog.

Wiz

Nemmere og tryggere hverdag

Han oplever, at kunderne bruger det intelligente lys til både at optimere deres indretning, give en nemmere hverdag og som en enkel måde at gøre hjemmet tryggere og reducere risikoen for indbrud.

”I stedet for at stille en standerlampe i køkkenet med et timer-ur sat til, når man ikke er hjemme, kan man programmere det intelligente lys individuelt. Den ene aften kan lyset i køkkenet være tændt, næste aften er det læselampen i stuen, som tænder. På den måde virker lyset mere naturligt, og det er sværere for indbrudstyve at se, om du er hjemme eller ej,” forklarer Michael Weiss.

I takt med, at teknologien udvikler sig og bliver mere brugervenlig, er priserne faldet, og det får stadig flere til at hoppe med på smart home-vognen.

”Det er blevet meget simpelt at komme i gang, og det har givet en langt større målgruppe. Vi forventer helt klart, at efterspørgslen på smart home-løsninger vil fortsætte med at stige de kommende år. Ikke mindst som et enkelt værktøj til at skabe endnu større sikkerhed og tryghed i hjemmet,” lyder det fra indkøbschefen.

Sådan kan du sikre dit hjem med intelligent lys

1. Lad lyset efterligne dine vaner

Du kan selv programmere det intelligente lys, så det efterligner dine vaner og giver indtryk af, at du er hjemme. Med tidsplanerne kan du få lyset til f.eks. at tænde i soveværelset om morgenen, i forskellige rum i løbet af dagen og i stuen om aftenen. Du kan også indstille lyset forskelligt fra dag til dag.

Ved hjælp af appen kan du desuden tænde, slukke og styre lyset, uanset hvor du befinder dig. På den måde vil ingen kunne gætte, om du er hjemme eller ej.

2. Indstil med et enkelt tryk

Med i appen til det intelligente belysningssystem WiZ får du den forudindstillede Ferietilstand. Den deaktiverer dine eksisterende tidsplaner og aktiverer en række automatiske tidsplaner, som sørger for at tænde lyset om morgenen, tænde og slukke det i løbet af dagen og slukke alt lys om aftenen. På den måde kan du gøre dit hjem mere sikkert med bare et enkelt tryk.

3. Skræm tyven væk med bevægelsessensor

Hvis du har en bevægelsessensor installeret tæt på et vindue eller en glasdør, kan du vende den, så den peger ud og registrerer bevægelser udenfor. Når nogen nærmer sig døren eller vinduet, vil lyset tænde indenfor og hjælpe med at skræmme ubudne gæster væk.

Se mere på wizconnected.com

Købes online her:

Daells Bolighus

XL Byg

Fog

Bilka

Wiz

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.