HusCompagniet: Fremtidens boligdrømme skal være grønne

Efter børsnoteringen på Nasdaqs hovedbørs og titlen som Nordeuropas største husbygger vil HusCompagniet nu satse stort på den bæredygtige omstilling. Det har sikret virksomheden hæder i Deloittes program Best Managed Companies, som hjælper midmarket-virksomheder med forretningsudvikling.

Artiklens øverste billede
Denne artikel er sponsoreret af

»Deltagelsen i Deloittes Best Managed Companies-program har givet os værdifuld sparring og input til vores strategiske fokusområder inden for bl.a. digitalisering og bæredygtighed. Jeg vil klart anbefale andre virksomheder at være en del af Best Managed Companies-programmet. Særligt hvis man ikke er kommet så langt i tankeprocessen, tror jeg, det kan være en strategisk katalysator til fremtidig udvikling af virksomheden«, siger Søren Højbjerg Nolsöe, forretningsudviklingschef i HusCompagniet.

Beslutningen om at søge ind i revisions- og rådgivningshuset Deloittes program Best Managed Companies kom i 2020 ovenpå en succesrig vækstrejse og en konkret ambition om at skabe bæredygtige boligbyggerier.

Programmet styrker og hylder mellemstore danske virksomheder, der udmærker sig ved at være best-in-class inden for strategi og eksekvering, kompetencer og innovation, kultur og engagement samt governance og økonomi. I programmet faciliterer coaches fra Deloitte workshops, hvor virksomhederne dykker ned i de fire forskellige performance-områder og herefter stilles for en ekstern jury. Juryen bedømmer virksomhedernes evner og succes og kårer på baggrund deraf årets vindere.

Er jeres virksomhed best-in-class? Så søg ind på Deloittes program Best Managed Companies senest den 15. marts 2022

Ambitiøse, bæredygtige målsætninger

Knap to år efter HusCompagniets stiftelse, høster virksomheden allerede frugten af sine ambitiøse målsætninger og innovative tilgange. Med introduktionen af ’betaling ved indflytning’ i 2010 spærrer både boligdrømmere og branchefæller nemlig øjnene op for et koncept, der siden har transformeret industrien.

Men denne succes er ikke blot ’endnu en sejr i rækken’. Den er definerende for virksomhedens videre rejse, da den formstøber et værdimæssigt grundlag, der er gearet til at skabe succes i fremtidens boligmarked. Et grundlag funderet i digital innovation, bæredygtig ledelse og en stærk kultur, der formår at eksekvere på målsætningerne. Alt sammen noget af det som coachingforløbet i Best Managed Companies-programmet bl.a. har hjulpet virksomheden med at videreudvikle.

I dag har vi aggressive, fremadrettede mål inden for bæredygtighed. Vi har sat både kortsigtede mål, som vi følger år for år, samt langsigtede mål for 2025 og 2030. F.eks. skal vi i 2030 være klimaneutrale i vores direkte CO-udledning, og derudover skal livscyklusudledning for vores huse reduceres med 70% sammenlignet med 2019."

Søren Højbjerg Nolsöe, forretningsudviklingschef i HusCompagniet

Men ambitiøse klimamål kan i værste fald opfattes som greenwashing, hvis ikke de ledsages af klare planer for, hvordan de indfries. Den udfordring bestod HusCompagniet dog i juryens øjne ved kåringen af erhvervsprisen Best Managed Companies i 2020:

»Vinderne i 2020 er kendetegnet ved at have særdeles stærke, handlekraftige ledelser. De formulerer deres strategi klart og tydeligt, og viser, at der bliver eksekveret på den«, siger Christian Bamberger Bro, partner i Axcel fra juryen, som også består af Nina Smith, bestyrelsesformand i Forenet Kredit og professor i nationaløkonomi ved Aarhus Universitet, Christian Bamberger Bro, partner i kapitalfonden Axcel, Christoph Grimpe, professor i innovation og iværksætteri ved CBS, og Jens Bjerg Sørensen, adm. direktør i Schouw & Co.

Innovativ og kundefokuseret strategi

Den aktive stræben efter at innovere og skabe bæredygtige løsninger er også noget af det, der har sat HusCompagniet på verdenskortet. For siden succesen i 2010 har virksomheden fået øget vind i sejlene bl.a. med udvidelsen af en svensk filial i 2017, børsnoteringen på Nasdaqs hovedbørs i 2020 og sidenhen titlen som Nordeuropas største husbygger, der årligt opfører mere end 2000 huse i både Danmark og Sverige.

Skønt nøglen til virksomhedens succes bunder i egne initiativer om innovation, ambitiøse målsætninger og klare veje til målopfyldelse, kan et blik udefra udvikle virksomheden og være en god hjælpende hånd. Det oplevede HusCompagniet også under Best Managed Companies-programmet:

»Deltagelsen i programmet har styrket egenforståelsen om vores særlige, kundevendte kultur og givet os værdifuld sparring inden for vores fokusområder. Midt i børsnoteringen var det også en klart hjælpende faktor til blåstemplingen af os som leverandør og samarbejdspartner«, siger Mads Dehlsen Winther, CFO i HusCompagniet.

Vil du teste og styrke din virksomhed?

Så ansøg om at blive en del af Best Managed Companies inden den 15. marts 2022. Tilmeld dig programmet, der fokuserer på at hylde og udvikle Danmarks stærke, mellemstore virksomheder og bliv en del af et internationalt netværk med andre stærke virksomheder.

Læs mere om Best Managed Companies og tilmeld din virksomhed her

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.