Er leasing stadig attraktivt?

Aarhusiansk virksomhed satte blus på vækstdrømmene med helkundeaftale i banken. Den indeholdt blandt andet en leasingløsning, og de er blevet uhyre populære. Næsten halvdelen af de nyregistrerede biler i Danmark i 2020 blev hentet på en leasingaftale.

Artiklens øverste billede
Arbejdernes Landsbank
Denne artikel er sponsoreret af

Det er blevet sent på natten, da Martin Goller Kloth endelig kan se enden på det.

Lange forhandlinger og planlægning af fremtiden nærmer sig enden.

Sammen med nye investorer og virksomhedens bankforbindelse har han arbejdet på at strikke en plan sammen for, hvordan psykologvirksomheden Acindria og biotekselskabet CPTone skal udvikle sig de kommende år.

Vækstplanerne er store, og Martin Goller Kloth, der er medejer af begge dele, glæder sig over at have fundet en bankpartner, Arbejdernes Landsbank, der har kunnet tilbyde løsninger på flere af de økonomiske udfordringer i virksomheden. Fra solid kreditgivning over factoring, der sikrer hurtig betaling af fakturaer, til en leasingløsning på selskabets bilpark. 

Martin Goller Kloth

Når det kommer til billeasing, så er det sjældent den del af en virksomheds økonomi, der får mest opmærksomhed, men det er et komplekst område, som giver god mening at have en sparringspartner på.

“Hvordan håndterer man helt basalt leasing af biler, hvilke aftaler skal indgås, hvordan får man gode priser, hvilket behov har virksomheden, og hvordan får vi dem dækket bedst. Vi havde masser af spørgsmål, som vi fik hjælp til, og så var det egentlig bare at vælge, hvilke biler vi ville have,” fortæller Martin Goller Kloth, der er hovedaktionær i selskaberne.

Virksomheden skal vokse

Acindria blev stiftet af Jette Goller Kloth i 2007, hvilket bygger på mere end 25 års erfaring, og her er man nu klar til en stor vækstrejse, der skal bringe selskabets psykologydelser ud til hele landet. På kort sigt åbner man i Vejle og Skanderborg foruden den mangeårige lokation i Aarhus, og antallet af ansatte skal tredobles frem mod årsskiftet. Men flere nyåbninger følger senere.

Fremover kommer Martin Goller Kloth altså efter alt at dømme til at beskæftige sig med en virksomhed, der er spredt ud over hele landet. Selvom de ansatte har en fast base, så kan det betyde en del kilometer på landevejene, når hovedaktionæren eller andre af medarbejderne skal rundt og besøge de forskellige afdelinger, og så skal bilparken være i orden.

“Lige nu har vi tre biler i selskabet, men der kommer flere til i takt med, at virksomheden vokser. Leasing fungerer godt for os, fordi vi løbende betaler en fast ydelse, og det passer med, at vi som virksomhed også får vores indtægter ind løbende,” siger Martin Goller Kloth.

Brug ikke kassekreditten

Det er netop et af hovedargumenterne for at vælge en leasingløsning. I Arbejdernes Landsbank er man ikke tilhænger af, at man trækker på opsparing eller kassekredit for at finansiere bilparken. Det fortæller erhvervsrådgiver Lars Truelsegaard, der var med i de sene nattetimer, da aftalen med Acindria faldt på plads.

“Jeg vil helst bruge pengene det rigtige sted. Vi ser virksomheder, der har en kassekredit på 1 mio. kr. Skal man så bruge en halv million kroner på en bil? Hvad gør man så, når der kommer regninger senere? Det er næppe den rigtige løsning. Her mener vi i stedet, at leasing er interessant, fordi man undgår at binde mange penge i leasingperioden, og det var også den rigtige løsning for Acindria,” siger Lars Truelsegaard.

Arbejdernes Landsbank

Leasing vinder frem

Flere og flere foretrækker at lease deres bil. Ifølge Danmarks Statistik blev der i 2020 indregistreret 86.000 leasede biler i Danmark. Det svarer til godt 43 pct. af alle nyregistrerede biler.

Set i en historisk sammenhæng er der tale om et niveau, der nogenlunde er fordoblet siden 2013, og ser man alene på erhvervsleasing, så blev tre ud af fire biler hentet ind til virksomheden på en leasingaftale, mens der i en fjerdedel af tilfældene var tale om et køb. 

I finansieringsselskabet AL Finans, der er en del af Arbejdernes Landsbank, forstår man godt, at leasing er populært.

Leasing giver mulighed for at sprede omkostningerne ud over en periode. Hvis virksomheden selv lægger pengene eller låner dem, så er man låst. Der er en anden fleksibilitet i leasing, fordi driften af bilen knyttes til de løbende indtægter,

siger salgschef i AL Finans Bo Ketil Riemer

Økonomisk mere fordelagtigt

Det gør det ofte lettere at forudse likviditeten, fordi man betaler en fast månedlig ydelse for bilen.

Samtidig kan det være økonomisk mere fordelagtigt at benytte et leasingselskab, som køber stort ind og derfor får gode rabatter. Det kan komme virksomheden til gode i form af en lavere pris end den, man eventuelt skulle have betalt i forbindelse med et køb.

Her er det også værd at huske på, at man kan vælge leasingløsninger, hvor bilafgiften beregnes ud fra den periode, hvor man bruger bilen. Det står i kontrast til biler, der købes, hvor man som udgangspunkt betaler hele afgiften på bilen ved købet.

Det kan være svært at overskue, hvilken løsning der er bedst for virksomheden. Det er der, at vi for alvor kan gøre en forskel med vores ekspertise. Efter en dialog med kunden kan vi rådgive om, hvilket finansieringsvalg og hvilket bilvalg, der vil være optimalt,

Bo Ketil Riemer

Med den seneste finanslov blev formlen for, hvordan bilafgifterne i Danmark fremover skal beregnes ændret markant. Grundtanken er, at bilerne i højere grad skal pålægges afgifter afhængigt af, hvor meget CO2 de udleder.

I AL Finans vurderer man dog, at det ikke har den store betydning for valget af finansieringsform.

“Leasingaftaler vil fortsat være et attraktivt valg. Men det kan betyde noget for, hvilke typer og modeller man med fordel kan gå efter. De grønne biler som hybrid- og elbiler bliver mere interessante, og biler baseret på diesel og benzin mindre interessante,” siger Bo Ketil Riemer.

Læs mere her

Denne artikel er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank Erhverv

Arbejdernes Landsbank er en bank med plads til alle og respekt for alle. Du behøver med andre ord ikke at være en stor kunde for at være en god kunde.

Som erhvervbank har vi derfor også en medfødt interesse i at skabe værdi for mindre og mellemstore virksomheder. Det kommer blandt andet til udtryk gennem vores fokus på forståelige produkter, anstændige priser og fremfor alt på ansvarlig, nærværende og enkel rådgivning.

Læs mere her

Arbejdernes Landsbank

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.