Fandt egen “vaccine” mod coronaen

Pure Shots kom i problemer, da Danmark lukkede ned og en stor del omsætningen forsvandt i første halvår 2020. Med hjælp fra selskabets bankforbindelse blev en ny strategi realiseret.

Artiklens øverste billede
Arbejdernes Landsbank
Denne artikel er sponsoreret af

Den 11. marts var en skæbnesvanger dag i Danmark.

Landet lukkede ned, nøgler blev drejet, døre forseglet. Det havde konsekvenser i stort set hele landet.

Også hos den aarhusianske vækstvirksomhed Pure Shots. Selskabet producerer lakridsshots og andre håndlavede kvalitetsshots til at forsøde en god bytur eller måske løfte stemningen på en festival, men den slags blev pludselig helt uaktuel, da coronaen lukkede festen.

“Restauranter, cafeer, barer. Alt lukkede ned, og vi stod helt stille. Tre måneder stort set uden salg. Sikke noget møg,” siger Anders Snede Pedersen.

Forretningskonceptet var overordnet set ret enkelt, da han sammen med vennen Lasse Rishøj Hansen lancerede Pure Shots.

Anders Snede Pedersen (tv.) og Lasse Rishøj Hansen (th.) stiftede i 2015 selskabet Pure Shots, der laver kvalitetsshots med blandt andet lakridssmag. I 2020 fik selskabet ny bestyrelsesformand, Henrik Overgaard (midten), der er tidligere direktør i energidrikselskabet Cult.

De savnede kvalitet i udbuddet af shots på det danske marked og mente, at det kunne de gøre noget ved.

“Vi troede på, at der var et marked for shots lavet på ægte råvarer og på baggrund af godt håndværk og mindre partier. Så jeg sagde til Lasse, hvis du kan producere det, så kan jeg sælge det,” fortæller Anders Snede Pedersen.

Kvalitet i flaskerne

Han er tidligere direktør i den aarhusianske restaurant og natklub Castenskiold, og mens han kunne levere det salgsmæssige, så stod Lasse Rishøj Hansen for at finde den helt rigtige opskrift til indholdet i flaskerne.

Iværksættervirksomheden lægger vægt på kvalitetsbårne produkter som ægte lakrids, frugt, dansk sukker og ren vodka lavet på korn. De ansatte står også selv bag gryderne og rører rundt, smager til og finjusterer.

Resultatet udeblev ikke. Pure Shots kunne i 2015 trække proppen af den første flaske lakridsshots, Pure Lakrids. Siden er flere smage kommet til, og omsætningen er vokset støt fra år til år.

Lakridsen fik dog i overført betydning en noget anden smag, da coronaen satte ind. 

I første omgang var der brug for at sikre tilstrækkelig likviditet til, at forretningen kunne fortsætte, og i anden omgang skulle de finde andre markeder at sælge deres produkter på.

Med en betydelig udvidelse af driftskreditten kom selskabets bankforbindelse, Arbejdernes Landsbank, til at spille en væsentlig rolle, så Pure Shots kunne komme igennem året trods et samlet underskud.

Banken kom hurtigt ind i processen og var meget proaktive i forhold til at hjælpe os i den rigtige retning. De troede på os og kunne se, at vi gjorde noget rigtigt,”

Anders Snede Pedersen

Stort potentiale i detail

Nogenlunde i samme periode skiftede selskabet ud på formandsposten i bestyrelsen. Ind kom Henrik Overgaard med solid brancheerfaring fra energidrikproducenten Cult, hvor han var tidligere adm. direktør.

Han har været med til at sætte yderligere skub i et strategiskifte, hvor der skulle fokuseres på nye salgskanaler.

Her var det planen, at en webshop skulle lanceres, og så skulle Pure Shots have en stærkere tilstedeværelse på detailmarkedet.

Med økonomisk rygdækning fra Arbejdernes Landsbank har det været muligt at investere i at få ansatte med detailkendskab til at styrke omstillingen.

“Der er et kæmpe potentiale i detail. Jeg mener, at omkring 80 pct. af vores varetype bliver solgt i detailhandel. Og det er gået godt indtil videre med aftaler om at være med i det faste sortiment i Coop og Salling Group,” fortæller Anders Snede Pedersen, der ser frem til nytårssalget som et kærkomment plaster på såret efter et sløjt festivalår.

Vil gå langt for en kunde

Hos Arbejdernes Landsbank har man set, hvordan coronaen har presset mange virksomheder. Det har ikke mindst handlet om at sikre tilstrækkelig likviditet til at komme igennem en periode, hvor nøglemarkederne har været- eller er lukket ned.

“Vores tilgang til rådgivning er, at vi vil gå langt med en kunde for at finde en løsning, der kan hjælpe den på rette vej. Hvis det giver mening, er vi klar til at bakke op, når en kunde er presset, og det er Pure Shots et godt eksempel på,” siger erhvervscenterdirektør i Arbejdernes Landsbank Aarhus/Midtjylland Lars Møller. 

I tilfældet med Pure Shots var det en klar fordel for iværksættervirksomheden, at banken kendte de to ejere, og at de samtidig kom og præsenterede en plan for, hvor de gerne ville hen med deres virksomhed.

“Vi ser på, hvad det er for en historik, som vi har med kunden, og om den kan komme med en bæredygtig idé. Det var tilfældet her. Vi går selv ind og laver en analyse på baggrund af det, som de kommer med. Hvordan ser det ud med produktet, branchen og konkurrenterne,” siger Lars Møller.

Helt afgørende for Pure Shots var det, at virksomheden før coronaen havde et interessant brand, som mest af alt havde fået trukket tæppet væk under sig under coronaen.

“Vi blander os ikke i strategien, men stiller os gerne til rådighed med sparring. Vi udfordrer dem. Hvorfor tror I på den og den omsætning? Her var Pure Shots i stand til at komme med gode argumenter, og vi tror på en succesfuld turnaround,” siger Lars Møller.

Arbejdernes Landsbank

Læs mere her

Denne artikel er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank Erhverv

Arbejdernes Landsbank er en bank med plads til alle og respekt for alle. Du behøver med andre ord ikke at være en stor kunde for at være en god kunde.

Som erhvervbank har vi derfor også en medfødt interesse i at skabe værdi for mindre og mellemstore virksomheder. Det kommer blandt andet til udtryk gennem vores fokus på forståelige produkter, anstændige priser og fremfor alt på ansvarlig, nærværende og enkel rådgivning.

Læs mere her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.