Har du styr på hele familiens økonomi?

Private banking er blevet en efterspurgt vare i bankerne. Hos Arbejdernes Landsbank strømmer nye kunder til for at få en sparringspartner, der evner at favne hele familiens økonomi og lægge en plan, der rækker mange år frem i tiden.

Artiklens øverste billede
Arbejdernes Landsbank
Denne artikel er sponsoreret af

Det sker hvert år ved denne tid.

Når kulden sætter ind, skal Danmark varmes op.

Oliefyret, gasanlægget eller måske fjernvarmen skal pludselig for alvor på arbejde, og så sker det typisk, at der kommer brud på rør, knas i maskineriet eller noget helt tredje. Den slags skaber travlhed i VVS-branchen.

Det ved man ikke mindst hos Kellmann VVS & Blik på Als.

De syv ansatte har travlt i virksomheden, der har vokset sig noget større siden opstarten for 22 år siden.

“Vi arbejder rigtig mange timer, for det kræver det at være i branchen, men det har heldigvis udviklet sig i den rigtig retning,” fortæller 49-årige Jette Kellmann.

Hun driver forretningen sammen med sin mand, 51-årige Frank Kellmann, og det har de gjort godt. Over årene har det været muligt både at spare lidt op og samtidig investere lidt. Blandt andet i den ejendom en god håndfuld kilometer øst for Sønderborg, hvorfra de i dag driver forretning.

Men det har samtidig været en udfordring for dem at skulle overskue både privatøkonomi og virksomhedsøkonomi.

Ikke mindst med tanke på pensioneringen langt ude i fremtiden, for hvordan kunne de sikre sig, at pengene rakte til seniortilværelsen?

Vi vidste ikke noget om at investere, og hvad vi skulle investere i, så vi passede egentlig bare godt på pengene. Men det var ikke den rigtige løsning bare at lade dem stå i banken, for det får man ingenting ud af,”

Jette Kellmann

Fik kigget hele økonomien igennem

Løsningen for dem blev en private banking-aftale med Arbejdernes Landsbank, der har været deres bankforbindelse i alle årene. Med aftalen blev de en del af et koncept, hvor der blev kigget mere helhedsorienteret på deres økonomi.

De fik et overblik over, hvordan deres økonomi - både privat og erhvervsmæssigt - så ud, og der blev lavet en plan for, hvordan de gerne ville have deres økonomi til at udvikle sig frem mod pensionisttilværelsen.

Her handlede det ikke mindst om at finde det rette skattemiljø for en veldrevet virksomhed som Kellmann VVS & Blik. Her kiggede parret og banken på både pension, frie midler og selskabets værdier.

“Man kan sige, at vi gør det, vi er gode til, nemlig VVS-arbejdet, og så gør banken det, som den er god til. Det har betydet rigtig meget for os at få kigget hele økonomien igennem, så vi er trygge og ved, at der er penge til pensionisttilværelsen,“ siger Jette Kellmann.

Parret har i dag primært opsparingen placeret i aktier og en smule obligationer. Samtidig er der lavet en plan for, hvordan parret er stillet i forhold til både forsikringer og arv.

Arbejdernes Landsbank

En populær løsning for stadigt flere

Private banking er blevet en populær løsning for formuende danskere, når det kommer til at sikre en helhedsløsning af de økonomiske forhold.

Der bliver stadig flere og flere danskere med en god sum penge på kistebunden. En opgørelse fra den schweiziske bank Credit Suisse viste, at der i 2019 var omtrent 237.000 danskere, der havde en formue på 1 mio. dollars eller mere.

Det er fire gange flere end antallet i 2010, og den slags giver travlhed hos private banking-rådgiverne. Det mærker man ikke mindst hos Arbejdernes Landsbank, hvor man kan blive private banking-kunde med en investerbar formue på 2,5 mio. kr. og opefter.

“Vi oplever en stor interesse, og at antallet af kunder er klart stigende. Vi er relevant for mange, og ikke mindst den øgede fokus på investering og pensionsopsparing betyder, at mange søger vores kompetencer,” fortæller private banking-chef i Arbejdernes Landsbank Henrik von der Ahé.

Formueplan er omdrejningspunkt

En af kerneydelserne i private banking-arbejdet i banken er at medvirke til at skabe et godt overblik over kundernes totaløkonomi ved hjælpe af en formueplan.

Det kan være, at man driver selskab ved siden af privatøkonomien, måske er der ejendomme i porteføljen, måske en solid aktiebeholdning. Her er det væsentligt at se bredt på de økonomiske forhold og tænke både langsigtet og holistisk.

Grundlæggende ligger det os på sinde at være med til at skabe tryghed for kunderne ved at give dem både overblik over den samlede formue og rådgivning. Det gør vi med en formueplan,”

Henrik von der Ahé

Af planen fremgår kundens totale indkomst- og formueforhold, der bliver udarbejdet en prognose over den forventede udvikling af økonomien, der bliver lavet konkrete forslag til optimering af formuen, og så bliver der tænkt langsigtet med fokus på den optimale nedsparingsrækkefølge af den samlede plan.

“Det handler ret beset om at skabe en løsning, hvor der bliver skabt størst mulige frihedsgrader her og nu og når man bliver pensioneret,” siger Henrik von der Ahé.

Når formuen skal gå i arv

Her hører det også med, at man ikke kender længden af livet. Derfor er rådgivning om arv og testamente også en stor del af private banking-afdelingens tilbud.

Her handler det ikke mindst om at have en plan for, hvad der skal ske med formuen, når man ikke er her længere.

“Det er ikke sikkert, at man får brugt sin formue selv, og så er det vigtigt, at der er lavet en ordentlig plan for, hvordan man ønsker at give formuen videre, og her det målet at skabe mest værdi for kunden og arvingerne,” siger Henrik von der Ahé.

Læs mere her

Denne artikel er sponsoreret af Arbejdernes Landsbank Erhverv

Arbejdernes Landsbank er en bank med plads til alle og respekt for alle. Du behøver med andre ord ikke at være en stor kunde for at være en god kunde.

Som erhvervbank har vi derfor også en medfødt interesse i at skabe værdi for mindre og mellemstore virksomheder. Det kommer blandt andet til udtryk gennem vores fokus på forståelige produkter, anstændige priser og fremfor alt på ansvarlig, nærværende og enkel rådgivning.

Læs mere her

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.