Santander Consumer Bank

Slut med ejerskab: De unge er mest klar til privatleasing

Privatleasing er på vej tilbage efter en periode med nedgang. Især de unge i byerne står klar til at udskifte ejerskab med lejeaftale.

Du kender dine udgifter, leasingselskabet står for garanti og service, og du skal ikke bekymre dig om salg af bilen.

Lyder det fristende, så er du nok mellem 18 og 29 år. I hvert fald viser en undersøgelse, som YouGov har foretaget for Santander Consumer Bank, at fordelene ved at lease sin nye bil er noget, der tiltaler de unge i byerne.

I undersøgelsen tilkendegiver i alt 21 procent af de unge mellem 18 og 29 år, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil privatlease deres næste bil. For de 30-39-årige er det 15 procent, mens interessen for at privatlease er mere lunken blandt de 50-59-årige og +60-årige, hvor henholdsvis 8 og 4 procent er interesserede. Blandt de +60-årige er det traditionelle ejerskab stadig det mest foretrukne, hvor 61 procent svarer, at det er ’meget usandsynligt’, at de vil privatlease deres næste bil.

Det vil vi betale for leasing

Så meget vil danskerne bruge på leasingaftaler:

• 34,38 procent vil gerne bruge mellem 1.500 og 2.999 kroner om måneden i leasingydelse.

• 30,57 procent vil bruge mellem 3.000 og 4.499 kroner om måneden i leasingydelse.

Så meget vil vi betale i førstegangsydelse til deres privatleasingaftale:

• 22,13 procent vil lægge under 10.000 kroner.

• 29,15 procent vil lægge mellem 10.000- 19.999 kroner.

• 21,65 procent vil lægge mellem 20.000 og 29.999 kroner.

”Den yngre generation ønsker en fast udgift og adgang til fleksibilitet. Med privatleasing får de opfyldt disse ønsker, og det tiltaler dem. Man løber ikke den store risiko, og man kan træde ud af aftalen inden for rimelighedens grænser. Det tiltaler den yngre del af befolkningen,” siger Carsten Levin, salgsdirektør i Santander Consumer Bank auto.

”Vi ser en øget efterspørgsel på leasing- og abonnementstjenester, hvor man kender den præcise månedlige ydelse og ikke har nogle risici i forhold til værditab på bilen,” siger han.

Folk i byerne vil lease

Ifølge YouGov undersøgelsen er det primært de unge i de større byer, der har den varmeste interesse for at lease. 19 procent af de, der bor i Hovedstadsområdet, svarer, at det er sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil privatlease deres næste bil, mens knap hver tiende af de, der bor i andre storbyer hen over landet, svarer det samme.

”Kørselsmønstret er væsentligt reduceret, når man bor i byen, frem for hvis du bor på landet,” forklarer Carsten Levin.

Det smitter af på interessen for at lease den næste bil fem for at købe den. Således svarer 56 procent af dem, der bor i mindre byer med under 10.000 indbyggere, at det er ’meget usandsynligt’, at de vil privatlease den næste bil. Længere uden for bymæssig bebyggelse er tallet 63 procent.

Du kan læse rapporten i med alle sine detaljer her.

Følg
Jyllands-Posten
Santander Consumer Bank

Slut med ejerskab: De unge er mest klar til privatleasing

Privatleasing er på vej tilbage efter en periode med nedgang. Især de unge i byerne står klar til at udskifte ejerskab med lejeaftale.