Renault

Jens kører 40.000 kilometer om året uden at eje en bil

Man behøver ikke at eje for at få et særligt forhold til det, man omgiver sig med. Jens Møbius er vild med biler. Han kører mindst 40.000 kilometer i sin bil hvert år – uden at han har ejet den. Han er firmabilist og kunne ikke forestille sig andet

Da Jens Ulrich Møbius fra Roskilde valgte at få en firmabil, fik han også mulighed for at få en bedre og mere komfortabel bil. Han kører hvert år mere end 40.000 kilometer i forbindelse med sit job, men nyder også at bruge bilen i fritiden. Foto: Carsten Lundager
Artiklen er leveret af

Jens Ulrich Møbius har netop fejret kobberbryllup som firmabilist. Han er ikke i tvivl. Han tager 12 ½ år mere. I firmabil-ordningen får han al den tryghed og bekvemmelighed, han har brug for.

”Jeg har en stor interesse for biler. Den interesse har jeg fra min far. Vi dyrker vores interesse sammen ind imellem ved eksempelvis at tage til bil løb,” fortæller Jens Ulrich Møbius.

For ham er løsningen med firmabil den helt rigtige. Det giver ham muligheder, han værdsætter meget. Og alternativet med kørselsgodtgørelse kan ikke betale sig for salgskonsulenten fra Orkla Foods, der kører Nordsjælland tyndt hver dag. Mindst tre timer sidder han dagligt i bilen. Derfor spiller funktionaliteten en særlig rolle.

”Jeg kunne godt have valgt en lidt billigere bil end tilfældet er, men jeg er vild med biler og udstyret, der følger med. Jeg har eksempelvis valgt et ergonomisk sæde, når jeg nu skal sidde så meget i bilen. Og så har jeg tilkøbt en del udstyr. Jeg vil have komfort. Det giver køreglæde, så selvfølgelig har jeg også en adaptiv fartpilot, navigation og et ordentligt mobiludstyr,” fortæller Jens Ulrich Møbius.

Tryghed er et vigtigt parameter

Bilen er et transportmiddel, men den er også en arbejdsplads, og derfor skal det være behageligt, at arbejde i bilen, selv om man eksempelvis skal tale meget i mobil eller sidde længe bag rettet.

”Jeg kan lide, at tingene fungerer, og jeg prioriterer, at bilen giver mig den nødvendige tryghed, når nu jeg skal køre så meget. Trygheden betyder også noget i forhold til min familie,” fortæller den kørende sælger.

Med to mindre børn på henholdsvis 3 og 6 år spiller sikkerheden en særlig rolle.

”Børnene er en af årsagerne til, at vi netop har valgt en lidt større og mere sikker bil. Min firmabilsordning betyder nemlig, at jeg får alle omkostninger betalt, og derfor bruger vi den selvfølgelig også privat,” forklarer Jens Ulrich Møbius.

Firmabil med betalt familieferie

Familien kører ikke overdrevent langt privat, men nogle ferieture er det da blevet til.

”De seneste tre år har vi lejet sommerhus i Danmark og kørt dertil i bilen. Her har jeg glæde af min firmaordning, der jo betaler brændstoffet,” siger Jens Ulrich Møbius.
I år var familien faktisk 14 dage i udlandet. Her dækker firmaet dog ikke brændstoffet, hvorimod pludselig driftstop eller andre skader på bilen bliver dækket.

”Alt løbende service, dækskifte og uforudsete og løbende udgifter samt brændstof er en del af firmaordningen. Det er en stor tryghed for os og betyder, at det er lidt sjovere at sætte bilen på værksted. Vi ved, hvad der bliver trukket over skatten, og vi skal ikke have hovedpine over, at bilen falder i værdi,” siger Jens Ulrich Møbius.

Han passer dog på sin bil, som var det hans barn. Hver 14. dag bliver den vasket og støvsuget, ligesom han er påpasselig med ikke at skade bilen med buler og skrammer.

”Hvis der sker noget, er det jo firmaet, der skal punge ud, og det har da indirekte en betydning for os som ansatte,” forklarer bilentusiasten.

Altid en ny bil

Jens har dog ikke leveret de store værkstedsregninger til firmaet. Kun én gang har han haft en bil, der konstant havde problemer med gearkasse og andre elektriske ting, som krævede flere værksstedsbesøg. Det gav irritation og udfordringer i arbejdslivet. Så glædede han sig over, at han kun skulle trækkes med bilen i tre år.

”Firmabilen skal udskiftet hver tredje år. Min bil er nu halvandet år, men allerede om et år går leasingfirmaet i gang med at screene markedet for en ny bil til mig, der opfylder mine behov,” smiler Jens Ulrich Møbius, der i den grad ser frem til den dag.

”Jeg glæder mig altid sindssygt meget til den nye bil skal komme. Det er fuldstændig som juleaften for mig. Det gør det total superlækkert at have firmabil,” siger Jens Ulrich Møbius.

Selv om han passer på bilen, som var den hans egen, tillader han dog også kæresten at køre i den.

”I ordningen må vi både lade børn og ægtefælle køre i den. Min kæreste er en god bilist, som jeg er helt tryg ved bag rettet. Men jeg nyder også selv at køre,” siger firmabil-elskeren.

Denne artikel er sponsoreret af Renault

Renault Alliancen, der er verdens største bilproducent, er i rivende udvikling med en markant vækst i Danmark år for år. For 10 år siden havde Renault en markedsandel i Danmark på 2,6 procent. I dag er den over 9 procent, hvilket gør Renault til Danmarks fjerde største bilmærke, der dækker privatbiler, firmabiler, varebiler og lastvogne. Vi kalder det ’Passion for Life’ i fransk design. Læs mere her

Følg
Jyllands-Posten
Renault

Kontor på landevejen – disse ting gør dit liv nemmere

Der er al mulig grund at se sig godt for og gå udstyrslisterne grundigt igennem, når man er på udkig efter en firmabil. Det helt rigtige udstyr kan gøre arbejdsdagene betydeligt lettere.
Renault

Skal du have firmabil? Disse 6 ting bør du have tjek på

Beskatningsgrundlaget for firmabiler er faldet markant det seneste år. Dermed er det blevet mere gunstigt at vælge firmabil til. Se her, hvad du ellers bør vide.
Renault

Jens kører 40.000 kilometer om året uden at eje en bil

Man behøver ikke at eje for at få et særligt forhold til det, man omgiver sig med. Jens Møbius er vild med biler. Han kører mindst 40.000 kilometer i sin bil hvert år – uden at han har ejet den. Han er firmabilist og kunne ikke forestille sig andet
Renault

Aktivt liv kræver plads

Aldrig har vi haft så aktivt et fritidsliv og levet så sundt og så længe. Men det aktive fritidsliv kræver plads - og så kræver det penge. Begge dele har vi heldigvis mere af end nogensinde.
Renault

Sådan får børnefamilien mere tid

Man kan købe sig til meget, men når det handler om at få mere tid i børnefamilien, bliver det nødvendigt at kigge indad og prioritere, hvis målet skal nås.
Renault

Familien flytter på landet

Der er lys og luft – og længere til købmanden. Det liv foretrækker stadig flere børnefamilier. Tal fortæller nemlig, at flere flytter fra end til storbyerne.
Renault

Bevar dit aktive liv hele livet

Håret har måske fået grå stænk, de første rynker har indfundet sig, men vi holder os friske og mere aktive i flere år. Desuden følger økonomien med og det giver mulighed til det meste.
Renault

Kønnet bestemmer dine indkøb

Der er forskel på, hvad der kommer i indkøbskurven alt efter, om det er en mand eller kvinde, der handler ind. Alderen afgør dog, hvor stor forskellen er på kønnenes valg.