OPR-Virksomhedslån

Godt begyndt: Ekspertens 8 bedste startråd til digital markedsføring

Digital markedsføring har åbnet en verden af nye annonceringsmuligheder for virksomhederne.

Artiklen er leveret af

Enebærgryde, lasagne og kager af den klassiske slags. Man kunne finde madopskrifter på det hele i kogebøgerne fra Karolines Køkken, da de dukkede op sammen med den ikoniske rød-hvide ko for mere end 50 år siden. Kogebøgerne var en reaktion på, at man i Mejeriforeningen ville have danskerne til at købe flere mælkeprodukter. Derfor begyndte man at husstandsomdele opskriftsamlingerne, der siden har været et populært hjælpemiddel i de danske køkkener, hvor de færreste formentlig tænker over, at der er mælkeprodukter i alle opskrifterne.

Det er vel et af de første eksempler på såkaldt content marketing, der breder sig med stor hast i disse år, hvor marketingdisciplinen er under hastig forandring.

Mulighed for egne medier

Den digitale udvikling har givet alle virksomheder mulighed for at blive medieudbydere, og samtidig har nye teknologier som Adwords, SEO, social media-marketing og Google Analytics givet mulighed for at ramme målgrupper på nye og langt mere effektive måder.

[Fakta-1]Men det stiller også krav til marketingafdelinger landet over om hele tiden at have fingeren på pulsen, så man er klar til at omfavne mulighederne.

Det kan være en udfordring for iværksættere og mindre virksomheder, hvor de ansatte ofte har flere kasketter på og ikke nødvendigvis er født ind i en digital markedsføringsmæssig tidsalder.

Prøv dig frem

Men hvad gør man så? Prøver man selv, eller rækker man hånden ud og beder om hjælp?

“Det er værd at overveje, om du har brug for dyre konsulenter. Der er masser af gratis kurser at finde, blogartikler og alt muligt andet gratis indhold på nettet. Men man bør naturligvis være kritisk og opmærksom, for der er også en del skrammel. Har du et begrænset budget, er det oftest bedre, at du selv bruger pengene på annoncering frem for at købe en dyr konsulent,” sådan lyder det fra Bjarke Bekhøj.

Han er direktør i aarhusianske Compell, der er et digitalt bureau, som netop har specialiseret sig i at hjælpe virksomheder med strategi og marketing, og i hans optik skal man ikke være bange for at forsøge sig.

“Når det kommer til digital markedsføring, så har jeg det sådan, at “done is better than perfect”. Både fordi tingene går hurtigt, og fordi man med begrænset tid og budget måske ellers ikke får det gjort. Husk, at oftest er det værste, der kan ske, ingenting,” siger han.

Masser af data

Når digital markedsføring er blevet så udbredt, som det er tilfældet, så er der flere forklaringer. En af dem er, at det i langt højere grad end mere klassisk avis- eller tv-annoncering, giver rigtig gode muligheder for at måle, hvordan du rammer dine målgrupper.

Det kan man eksempelvis med Google Analytics, der giver et indblik i, hvem der besøger din hjemmeside, og hvordan de bruger den. Med den viden kan man tilpasse sitet, så det bliver nemmere for de besøgende eksempelvis at handle eller finde de rigtige informationer om et produkt.

I samme kategori finder man Google Adwords og SEO (søgemaskineoptimering), der ret beset handler om at lette potentielle kunders vej ind til din salgsplatform, altså websitet.

Relevant indhold

Når det kommer til budskaberne, så kan de placeres med stor effektivitet på virksomhedens eget website og sociale medier, og det er sådan set bare at vælge platform ud fra den målgruppe, som man gerne vil ramme. Så gælder det om at få produceret såkaldt content marketing, der er relevant medieindhold skabt med det formål at tiltrække og fastholde kunder.

“Sælger du biler, så forvent at folk vil vide alt om bilen, inden de tager fat i dig. Kan de ikke læse det på din hjemmeside, på dine sociale medier eller lignende, så går de nok videre til en anden,” lyder det fra Bjarke Bekhøj.

Uden nødvendigvis at nævne virksomhed eller produkter direkte forsøger man gennem artikler, videoer, podcasts, blogs og andre genrer at give sin målgruppe værdifuld viden og forhåbentlig gøre den klar til at tage næste skridt hen mod et køb.

Og det er vigtigt at spille på flere strenge - eksempelvis rammer man forskellige målgrupper på de to sociale medier Instagram og Facebook. Men med tilrettelser kan man godt genbruge indholdet.

En del af Mikkellers verden

Den danske iværksætter og ølproducent Mikkeller er en af de virksomheder, der holder sig fra klassisk markedsføring. Til gengæld har selskabet taget content marketing til sig. På selskabets Facebookprofil følger mere end 70.000 personer (eller fans som ølhuset kalder dem) med, når Mikkeller eksempelvis beretter om nye øl eller nye spisesteder, der er værd at prøve.

“Vi har været gode til at ramme noget på sociale medier, hvor vi har mange følgere. Hvis jeg kommunikerer i øjenhøjde med folk, så synes de, at det er spændende,” siger ejer og stifter Mikkel Borg Bjergsøe, der fortsætter:

“Vi vil bare gerne hive folk ind i vores verden, og gøre det til en oplevelse i stedet for, at du bare køber et produkt og går hjem og drikker det, og så køber du et andet produkt næste gang.”

Denne artikel er sponsoreret af OPR-Virksomhedslån

OPR-Virksomhedslån har en klar vision at øge vidensniveauet og at forbedre samarbejdsmulighederne for små- og mellemstore virksomheder, herunder særligt iværksættere, således at hver enkelt virksomhed kan fokusere på sin kerneforretning. OPR-Virksomhedslån tilbyder i naturlig forlængelse heraf enkel og fleksibel virksomheds-finansiering til den enkelte iværksætters aktiviteter og behov. Læs mere om OPR og dine lånemuligheder på www.opr-virksomhedslån.dk

Artikel oversigt

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Test dig selv: Er du klar til at blive iværksætter?

Overvejer du at blive selvstændig? Er du i tvivl om, hvorvidt din idé er god nok, eller du i det hele taget er der, hvor du skal tage springet?
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Sådan sætter du rådgivningsholdet

Det er ikke kun afgørende, at man finder folk med de rette funktioner. Gå også efter at finde rådgivere, der passer til din og virksomhedens kemi, lyder rådet.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Når næste generation står klar til at tage over

I mange virksomheder er det oplagt at lade familiemedlemmer eller medarbejdere tage over i virksomheden. Her er planlægning et nøgleord, hvis det skal blive en succes.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Investoren: “Det skal blive til kloge penge og ikke bare penge”

Mine kompetencer skal kunne bidrage til virksomhedens udvikling. Der skal være et match, siger business angel Anders Geert-Jensen.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Startup serie: Sådan skyder du millionforretningen af

Går du med en drøm om at sælge din virksomhed, så venter en længere proces og en del overvejelser. Men der er hjælp at hente.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Startup serie: ’Kølige Frank’ sagde nej tak til løvemillioner

Det kan være vanskeligt at sætte pris på en virksomhed. Det kræver først og fremmest indblik i den fremtidige udvikling i selskabet.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Startup serie: Det er aldrig nemt at fyre folk

Man skal gøre sit forarbejde grundigt, når man ansætter folk. Det er svært at afskedige igen, og det kræver en god grund.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Startup serie: Sådan spotter du den nye medarbejder

Der er flere meninger om, hvordan man finder den rette, nye medarbejder. Motivation er dog et vigtigt parameter, lyder det fra flere sider.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Startup serie: Den første ansættelse er den sværeste

Det er en større proces at blive arbejdsgiver, og det kan være en god idé at søge hjælp, når man ansætter første gang.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Startup serie: Prøv dig frem og find din nye medarbejder

Det er dyrt at ansætte medarbejdere. Særligt den første medarbejder er en stor beslutning. Men der er gode muligheder for at prøve sig frem.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Dit netværk kan være forskellen på succes eller fiasko

Hvordan bliver man en god netværker? Det gør man blandt andet ved ikke at tænke på sig selv, men ved at tænke på kollektivet, lyder et af rådene.
Annoncørbetalt indhold OPR-Virksomhedslån

Selvstændig - er du klar til at knokle 24/7?

Du bliver herre over dit eget liv og din egen tid. Men livet som selvstændig iværksætter er også hårdt, tidskrævende, og der venter næppe en Porsche lige om hjørnet.
Mere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her