Milton Huse

Sådan fik vi vores drømmehus

Louise Graabæk og Kenneth Blaabjerg har bygget deres drømmebolig i Hedensted. Undervejs skulle der træffes mange beslutninger og prioriteres i ønskerne, da budgettet begyndte at skride. Alligevel føler parret, at de har ramt plet.

Louise Graabæk og Kenneth Blaabjerg bor i et nybyggerkvarter i Hedensted, hvor også deres forældre bor. "Det er dejligt at bo på en vej, hvor alle er nybyggere, så vi har meget at tale om," siger Kenneth Blaabjerg.
Artiklen er leveret af

Efter fem år i en lejlighed på 63 kvadratmeter drømte kæresteparret Louise Graabæk og Kenneth Blaabjerg om at få mere plads. Og det har de fået. Sidste år flyttede de fra Aarhus til deres nybyggede parcelhus på 185 kvadratmeter i Hedensted med 47 kvadratmeter carport og 14 kvadratmeter redskabsrum.

"Det var helt ubeskriveligt at træde ind i sit eget hus. Vi følte virkelig, at det var vores hus, fordi vi har været med i hele processen. Man kan sammenligne det med at være gravid og så endelig få barnet," siger Louise Graabæk, der er 26 år og fysioterapeut.

Da parrets byggeplaner begyndte, var de kun to, men nu er familien blevet udvidet med Oscar på 2,5 måned. Oscar kan glæde sig over, at der var tænkt på både ham og eventuelle søskende i det nyopførte hus.

"Vi har valgt at få tre værelser, for det vil være ærgerligt pludselig at mangle et børneværelse. De to andre rum bruger vi til kontor og gæsteværelse," siger Kenneth Blaabjerg, der er 29 år og revisor.

Ikke bo i andres mangler

Parret begyndte deres boligjagt i banken. En bank, som de i øvrigt endte med at skifte ud, da de kunne få bedre fordele et andet sted.

"Nu er jeg revisor med stort R, så vi skulle vide, hvor meget vi kunne låne, før vi forelskede os i et hus til fem millioner," siger Kenneth Blaabjerg.

Parret ville gerne have et nyt hus uden vedligeholdelse og begyndte at kigge på nyopførte huse, men der var altid et eller andet i vejen, som at børneværelserne var for små, eller at skabene ikke var indbyggede.

"Da vi alligevel var oppe i den prisklasse, besluttede vi os for at bygge selv. Så kunne vi skabe vores eget drømmehus i stedet for at bo med andres mangler," fortæller Kenneth Blaabjerg.

Louise og Kenneth brugte meget tid på at finde ud af præcis, hvordan deres drømmehus skulle se ud. Undervejs skulle der træffes mange valg om alt fra antallet af stikkontakter til mursten og gulve.

"Vi gjorde os rigtig mange tanker om, hvordan vores hus skulle være, men det var lidt svært at forestille sig huset, da vi boede i en lille lejlighed og ikke havde meget at sammenligne med. I stedet brugte vi nettet, besøgte udstillingshuse og gik til åbent hus," fortæller Louise Graabæk, der er på barsel.

Ramte plet

Selv om Kenneth Blaabjerg er revisor og havde et skarpt blik på budgettet undervejs, måtte parret sande, at byggeriet endte med at blive 250.000 kroner dyrere end forventet.

"Vi fandt hurtigt ud af, at hvis man vælger noget andet end standardløsningerne, så løber det op, og vi forelskede os altid i noget andet end standardløsningerne," siger Louise Graabæk.

Selv om der var råd til dyrere løsninger, måtte Louise og Kenneth også prioritere undervejs.  En centralstøvsuger var blandt de ting, der måtte lade livet.

"Vi har hele tiden drømt om at få et køkken-alrum, som er centrum i huset, så det var der, vi brugte vores penge. Nu hvor huset er færdigt, føler jeg egentlig ikke, at vi er gået så meget på kompromis," understreger Louise Graabæk.

Fra byggefirmaet tog det første spadestik, gik der fem måneder, før huset stod klar til indflytning - endda tre dage før planlagt. Den 28. august 2016 flyttede Louise og Kenneth ind i deres nye hus.

"Huset lever op til vores drømme, og der er ikke noget, som jeg tænker, vi skulle have gjort anderledes. Jeg føler virkelig, at vi har ramt plet," siger Louise Graabæk.

Følg
Jyllands-Posten
Milton Huse

7 trends, der flytter ind i nye huse

Mere plads, en hyggelig alkove og en hemmelig dør er nogle af de ting, der i 2019 står højt på ønskelisten hos de mange danskere, der bygger nyt hus.
Milton Huse

Skal du bygge nyt hus eller renovere?

Økonomi og beliggenhed er afgørende faktorer, når du leder efter nyt hus. Men skal du gå i gang med at renovere et ældre hus, eller er det bedre at bygge nyt? Det kan være svært at gennemskue, hvad der bedst kan betale sig. Få hjælp fra tre boligeksperter.
Milton Huse

Tips til dit nye hus

En nyopført bolig er en levende organisme, der først er ved at vågne op. Her fortæller eksperterne, hvordan du vækker dit nye hus på den bedste måde.
Milton Huse

Sådan fik vi vores drømmehus

Louise Graabæk og Kenneth Blaabjerg har bygget deres drømmebolig i Hedensted. Undervejs skulle der træffes mange beslutninger og prioriteres i ønskerne, da budgettet begyndte at skride. Alligevel føler parret, at de har ramt plet.
Milton Huse

Inspiration til din bolig

Nordisk minimalisme afløst af et overflødighedshorn af farver og mønstre med inspiration fra 70'erne og 80'erne. Boligstylist og tv-vært Mette Helena Rasmussen udkrystalliserer årets største indretningstendenser.
Milton Huse

Her er nybyggerens bedste byggeråd

De fleste mennesker bygger kun ét hus i deres liv, men gør sig en masse erfaringer undervejs. Her får du tre nybyggeres bedste tips og råd til en succesfuld byggeproces.
Milton Huse

Den rigtige planløsning

Når et nybygget hus står færdigt, bliver det besværligt at lave noget om. Derfor er det vigtigt at tænke de rigtige løsninger ind, mens huset stadig ligger på tegnebordet. Eksperterne giver her råd om, hvordan man får de rigtige planløsninger i drømmehuset.