Milton Huse

7 trends, der flytter ind i nye huse

Mere plads, en hyggelig alkove og en hemmelig dør er nogle af de ting, der i 2019 står højt på ønskelisten hos de mange danskere, der bygger nyt hus.

Foto: Milton Huse
Artiklen er leveret af

Hvis du kigger efter, kan du på en gåtur gennem næsten ethvert villakvarter se, hvilket årti hvert enkelt hus er bygget i. Smukke murmestervillaer fra starten af 1900-tallet, praktiske funkisvillaer fra 50’erne og nyere huse med fladt tag og store glaspartier. Boligstilen ændrer sig, og lige nu ser Kent Winjeborg, der er tegnestuechef hos Milton Huse, at disse følgende syv tendenser sætter deres præg på de huse, der bliver bygget.

1. Flere kvadratmeter

Størrelsen på de boliger, der bygges, afspejler den generelle samfundsøkonomi. Når økonomien er stram, bygger vi mindre og kun med det antal rum, vi har brug for. Men nu ser økonomien lys ud, og det smitter af på vores boligdrømme, hvor der er en stigende efterspørgsel på huse på over 200 kvm. Ifølge tal fra Boligsiden.dk var huse bygget i 2011 i gennemsnit 151 kvm, mens de huse, som blev bygget i 2018, var 154 kvm i gennemsnit.

Ud over at sætte flere kvadratmeter af til hvert enkelt rum udvider mange også boligen med walk-in-closet, depotrum og sommetider et særligt rum til vinsamlingen.

2. Det personlige hus

Foto: Milton Huse
Slår man ’typehus’ op i ordbogen, er det beskrevet som ’seriefremstillet enfamilieshus bygget af elementer i standardiserede mål’, og da typehuset blev udviklet i 1950’erne, var husene da også næsten identiske. Sådan er det absolut ikke længere. Selv om der fortsat bliver bygget rigtig mange typehuse, og de stadig består af dele, der er arkitekttegnet på forhånd, er der i dag et væld af valgmuligheder i forhold til alle dele af boligen – fra husets form og tagets hældning til farven på mursten, vægge og elementerne i køkken og bad. Det betyder, at der nærmest ikke bygges to ens huse, fordi hvert typehus indrettes efter den enkelte kundes behov og ønsker.

3. Alkoven vender tilbage

Foto: Milton Huse
I de fleste hjem er køkken/alrummet husets hjerte og et fast mødested for hele familien. Her er der plads til både store og små – og til at lave mad eller lektier på samme tid. Derfor er det også vigtigt, at indretningen afspejler, at der er tale om et kombineret arbejds- og opholdsrum, hvor det praktiske og det hyggelige helst skal gå op i en højere enhed. Noget nyt, som stadig flere får tegnet ind i deres nybyggede typehus, er en indbygget alkove i køkken/alrummet. Altså, en hyggekrog med madras, hvor børnene kan sidde med deres iPad eller de voksne kan slå sig ned med en bog og en kop kaffe.

4. En hemmelig dør

Ekstra opbevaringsplads er et stort ønske for mange, når de bygger nyt hus, og et depotrum står højt på prioriteringslisten. Ofte bliver det placeret praktisk i forbindelse med køkkenet, og en ny tendens er at integrere indgangen til depotet i køkkenelementerne, så døren er skjult, fordi den ligner de andre skabslåger. En elegant og funktionel løsning, som efterspørges af stadig flere.

5. Bedre plads på badeværelset

Foto: Milton Huse
Badeværelset er et af de rum, mange vælger at afsætte flere kvadratmeter til. Her er der stadig fokus på luksus og velvære, men i dag har de fleste også praktik og funktionalitet med i overvejelserne, når badeværelset skal indrettes. De færreste vælger spabad, hvorimod det klassiske badekar, som for de fleste er mere anvendeligt i hverdagen, vinder frem igen. I brusekabiner vælger mange – især børnefamilier – at få installeret to brusere – gerne med ekstra store brusehoveder, der leverer masser af vand og gør badet til en ren nydelse for store og små.

6. Lavenergi som en selvfølge

Bygningsreglementet stiller stadig skrappere krav til energieffektivitet og isolering i de huse, der bygges, og samtidig er danskernes klimabevidsthed vokset markant de seneste år. Ifølge en undersøgelse fra Europa-Parlamentet er danskerne langt mere indstillet på at gøre noget ved klimaforandringerne end borgere i andre europæiske lande, og det kommer også til udtryk, når vi bygger hus. I dag forventer husbyggere, som en selvfølge, at lavenergi og et sundt indeklima er bygget ind – ikke kun af klimavenlige årsager, men også fordi det giver en økonomisk besparelse på husets drift mange år frem i tiden.   

7. Glas med praktisk omtanke

Foto: Milton Huse
For nogle år siden var der stor prestige i boliger med panoramavinduer og store glaspartier. Nu bevæger tendensen sig væk herfra, og det sker ikke mindst af praktiske hensyn. Nye boliger er så tætte og velisolerede, at rumtemperaturen selv på en kold vinterdag kan blive næsten uudholdelig, hvis der strømmer alt for meget lys og varme ind udefra. Vi elsker dog stadig lys og vil gerne have store vinduer og gerne flere af dem end tidligere, men i nybyggeri indbygges glasset nu med større praktisk omtanke.

Kilder: Kent Winjeborg, tegnestuechef, Milton Huse, Boligsiden.dk, Gyldendals Den Store Danske, Bolius m.fl.

Denne artikel er sponsoreret af Milton Huse

Vælger du at blive nybygger hos os, kan du være sikker på, at vi lytter, inspirerer og bygger din drøm af en bolig med største omhu - og kærlighed til detaljen.

Milton Huse er en solid familiejet virksomhed fra 2013. Siden opstarten har vi oplevet stor vækst og leverer et positivt regnskab år efter år. Dette er bemærket med Børsens Gazelle pris i 2017 og igen i 2018. For dig som nybygger giver det naturligvis en tryghed i at vælge os som din professionelle samarbejdspartner. Vi er erfarne, bygger årligt hundredvis af huse og sætter en ære i at levere til prisen og aftalt tid. Naturligvis. Et Milton Hus er moderne arkitektur og rammen om dit familieliv i nytænkende design. Vi matcher tidens krav generelt og dine ønsker specifikt. Hos Milton Huse er tillid et nøgleord, som fundament for en god proces og en tryg oplevelse fra første møde med byggerådgiveren til nøgleoverdragelse. Målet er at skabe det hus, du drømmer om – individuelt og personligt.

Læs mere om Milton Huse her

 

Følg
Jyllands-Posten
Milton Huse

7 trends, der flytter ind i nye huse

Mere plads, en hyggelig alkove og en hemmelig dør er nogle af de ting, der i 2019 står højt på ønskelisten hos de mange danskere, der bygger nyt hus.
Milton Huse

Skal du bygge nyt hus eller renovere?

Økonomi og beliggenhed er afgørende faktorer, når du leder efter nyt hus. Men skal du gå i gang med at renovere et ældre hus, eller er det bedre at bygge nyt? Det kan være svært at gennemskue, hvad der bedst kan betale sig. Få hjælp fra tre boligeksperter.
Milton Huse

Tips til dit nye hus

En nyopført bolig er en levende organisme, der først er ved at vågne op. Her fortæller eksperterne, hvordan du vækker dit nye hus på den bedste måde.
Milton Huse

Sådan fik vi vores drømmehus

Louise Graabæk og Kenneth Blaabjerg har bygget deres drømmebolig i Hedensted. Undervejs skulle der træffes mange beslutninger og prioriteres i ønskerne, da budgettet begyndte at skride. Alligevel føler parret, at de har ramt plet.
Milton Huse

Inspiration til din bolig

Nordisk minimalisme afløst af et overflødighedshorn af farver og mønstre med inspiration fra 70'erne og 80'erne. Boligstylist og tv-vært Mette Helena Rasmussen udkrystalliserer årets største indretningstendenser.
Milton Huse

Her er nybyggerens bedste byggeråd

De fleste mennesker bygger kun ét hus i deres liv, men gør sig en masse erfaringer undervejs. Her får du tre nybyggeres bedste tips og råd til en succesfuld byggeproces.
Milton Huse

Den rigtige planløsning

Når et nybygget hus står færdigt, bliver det besværligt at lave noget om. Derfor er det vigtigt at tænke de rigtige løsninger ind, mens huset stadig ligger på tegnebordet. Eksperterne giver her råd om, hvordan man får de rigtige planløsninger i drømmehuset.