*

Meeting Vejle

Råstyrke skal sætte Vejle på verdenskortet

Den jyske by arbejder strategisk med at tiltrække konferencer med kant - og gerne inden for byens styrkepositioner.

Lejlighedskomplekset Bølgen ved Skyttehusbugten ved Vejle Fjord er blevet hædret med et hav af priser og har med sine karakteristiske to bølger, som snart bliver til fem, for længst slået sig fast som byens kendte vartegn. Det innovative byggeri er et godt eksempel på en af byens mange styrkepositioner, som turismechefen vil bruge til at tiltrække konferencer med kant. Foto: Visit Vejle.
Artiklen er leveret af

Vejle ligger allerede solidt placeret i toppen af listen over danskernes foretrukne mødebyer, men for at styrke erhvervsturismen endnu mere har folkene bag samarbejdet Meeting Vejle taget byens styrkepositioner i brug i kampen om at tiltrække konferencer med kant.

”Vi vil gerne tiltrække så meget forretning til Vejle som muligt, og for at sikre det er det nødvendigt, at alle arbejder sammen. For at det skal lykkedes, skal der være en mening med de konferencer, som vi samarbejder om - og det er der, hvis det er inden for nogle af de brancher, som vi er gode til i Vejle, ” forklarer turismechefen i Vejle, Morten Damgaard Nielsen.

Styrker giver autentiske konferencer

Ifølge turismechefen er det bl.a. inden for områderne innovation og iværksætteri, grøn teknologi og fødevarer, at byen har sine absolutte forcer.

”Hvis man ser på sammensætningen af virksomheder i kommunen, er der mange produktionsvirksomheder inden for fødevarer, og derfor giver det god mening at tiltrække events inden for fødevarer. I forhold til innovation og iværksætteri kan vi f.eks. byde ind med nogle fantastiske rammer som Spinderihallerne, der er gamle produktionshaller, som engang husede Danmarks første bomuldsspinderi. De giver en autenticitet i form af den spændende historie, men også den nuværende historie hvor hallerne danner rammerne om et kreativt iværksættermiljø, ” forklarer han.

Indtil videre har styrkerne bl.a. skaffet byen værtsskabet for CSR Fondens konference, en international madfotofestival og en resilienskonference.  

”Når vi bruger byens styrkepositioner, skaber det nogle meget autentiske konferencer, som er lidt mere skarpe end tilfældige konferencer, som bliver holdt et tilfældigt sted. Her er en rød tråd gennem det hele fordi det, som konferencen handler om, passer ind i byens dna. I stedet for at holde en konference et vilkårligt sted, holder man den rent faktisk et sted, hvor der er skabt noget inden for det område, ” forklarer Morten Damgaard Nielsen.

Flere styrker i fremtiden

Foruden den økonomiske gevinst, som byen nyder godt af, når hotellerne bliver booket og gæsterne handler i byen, så er der også nogle gevinster, som rækker meget længere ud i fremtiden.

”Når vi tiltrækker en konference inden for vores styrkepositioner, får vi en unik mulighed for at fortælle det til verden og på den måde tiltrække andre virksomheder og ny viden inden for den branche til byen. På den måde bliver vi brandet på styrken, og vi bliver det sted, som man skal tage hen, hvis det skal handle om f.eks. fødevarer, ” forklarer han.

Følg
Jyllands-Posten
Meeting Vejle
Annoncørbetalt indhold Meeting Vejle

Ambassadører skal trække konferencer til Vejle

Erhvervsledere, hoteldirektører og kommunale chefer skal tiltrække endnu flere konferencer til landets tredjestørste mødeby.
Annoncørbetalt indhold Meeting Vejle

Dansk mødeby vært for international madfotograf festival

Efter en succesfuld første gang i Danmark har Vejle sikret sig værtsrollen for den internationale Foodphoto Festival igen i 2017 og 2019.
Annoncørbetalt indhold Meeting Vejle

Møde og konference: Vejle har det hele

Central beliggenhed og styr på praktikken er væsentlige elementer, når målet er en vellykket konference eller møde. Begge dele får du opfyldt i Vejle, der er landets tredjestørste mødeby.
Annoncørbetalt indhold Meeting Vejle

Råstyrke skal sætte Vejle på verdenskortet

Den jyske by arbejder strategisk med at tiltrække konferencer med kant - og gerne inden for byens styrkepositioner.
Annoncørbetalt indhold Meeting Vejle

Vejle - Danmarks nye kongresby

Byen, som er kendt for at være en af landets største mødebyer, kan nu tilføje endnu en titel på visitkortet - nu som landets nye kongresby.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her