*

Koncenton

Aarhus udvikler by og boliger for 81 mia. kr.

Hvert år flytter 4000 nye borgere til Aarhus, og kommunen har derfor et mål om, at der skal bygges 50.000 nye boliger. Det kræver byudvikling for 81 mia. kr. i løbet af de kommende 10 år, vurderer videnscentret Byens Ejendom, og det åbner attraktive muligheder for investorer.

I samarbejde med private investorer og projektudviklere har Aarhus Kommune et mål om at skabe 50.000 nye boliger inden 2030. Her ses Isbjerget, der blev bygget i 2013 i Aarhus Ø.
Artiklen er leveret af

Enorme kraner og et mylder af mænd med orange sikkerhedshjelme er allerede i fuld gang med at omdanne den århusianske havnefront til bydelen Aarhus Ø. Udviklingen blev sat i gang i 2008, og de første beboere har for længst indtaget Isbjerget, Lighthouse og Grundfos Kollegiet.

Aarhus Ø er et af de største havnefrontsprojekter i Europa, og når den nye bydel står færdig, vil den lægge grund til 8-10.000 beboere og 12.000 arbejdspladser.

Direktør og indehaver af Nybolig Erhverv Aarhus, Erik Andresen, oplever, at ikke kun studerende, men også familier med et barn og seniorer er på jagt efter de mindre boliger i byen.
4000 nye århusianere om året

Hvert år vokser Aarhus med ca. 4000 nye indbyggere, og den udvikling forventes at fortsætte mange år frem. Derfor er Aarhus Ø kun et af de første skridt i en gennemgribende byudvikling, der skal skabe boliger til de mange nye århusianere.

”Det er klart, at der er behov for massive private investeringer for at løfte den opgave. Det åbner gode muligheder for investorer, der gerne vil medvirke til at præge den positive udvikling i Aarhus og samtidig sikre et fornuftigt afkast,” vurderer Oliver Peters, fra ejendomsselskabet Koncenton. Det gør det muligt for semi-professionelle og professionelle investorer at investere i boligejendomme i København og Aarhus.

Og det skyldes ikke kun, at Aarhus har den højeste koncentration af studerende i Danmark i forhold til indbyggertal.

”Både unge, der har fået deres første barn, og seniorer vil gerne bo i byen. Desuden lever stadig flere alene – nogle med delebørn. Det giver især høj efterspørgsel på de mindre, billigere boliger i byen,” forklarer Erik Andreasen, direktør og indehaver af Nybolig Erhverv Aarhus.

Om investerings-konceptet
  • Koncenton er en del af investeringshuset Obton med over 40 medarbejdere, 3,5 mia. kr. under administration og flere end 1.400 danske investorer.
  • Med konceptet Koncenton Metropol Ejendomme kan semi-professionelle og professionelle investorer investere fra DKK 750.000 i en portefølje af flere boligejendomme i København og Aarhus.
  • Gennemsnitligt årligt afkast er 9 procent over en 10-årig periode. Heraf udbetales 4,5 procent som årlige udbytter, mens de resterende 4,5 procent er opsparing i form af gældsnedbringelse.
  • Samtidig får investorer anvisningsret til alle boligerne (+200 lejligheder i København og Aarhus).
  • Koncenton Metropol Ejendomme forvaltes af Obton Administration A/S, som er registreret forvalter af alternative investeringsfonde.
  • Se mere på koncenton.com
Visionen om en mangfoldig by

Aarhus Kommune har et mål om at bygge 50.000 nye boliger frem mod 2030. En del af dem skal være ungdoms- og ældreboliger, men kommunen vil også gerne holde flere børnefamilier i byen, og det skal ske ved at bygge 1000 nye familieboliger om året.

”Aarhus Kommune vil i dialog og samarbejde med investorer og projektudviklere fremme et varieret udbud af boligtyper i byens forskellige lokalområder og aktivt arbejde for at sikre, at der etableres boliger af god kvalitet til en rimelig husleje – også i de mest attraktive dele af byen,” lyder det fra rådmand Kristian Würtz’ (S) forslag til kommunens boligpolitik i 2015.

Flere af de nye bydele er allerede ved at tage form. Midt i byen er Ceres-grunden ved at blive omdannet til erhverv, uddannelse, butikker og boliger. I Åbyhøj skyder Åbyen med butik, erhverv og boliger op omkring den tidligere fragtmandscentral. Helhedsplan Gellerup er ved at gøre Danmarks største almene boligområde mere trygt og skabe større sammenhængskraft med resten af byen. I Risskov bliver et tidligere industriområde tæt på skoven forvandlet til den bæredygtige bydel Risskovbrynet med kontorer, butikker, daginstitution, dagligvarebutik, ejer-, leje- og ungdomsboliger. Ved Elev skabes en lignende helstøbt bydel, Nye, og det samme sker i Lisbjerg.

Disse og lignende projekter betyder, at der de kommende 10 år vil blive investeret 81 mia. kr. i byudvikling i Aarhus.

Stabilt stigende lejepriser

Men det århusianske ejendomsmarked er ikke kun attraktivt for de store ejendomsinvestorer og pensionsselskaber. Hos Koncenton gør man det sammen med forvalteren Obton Administration A/S muligt for semi-professionelle investorer at købe sig ind i store boligejendomme med en investering fra 750.000 kr.
”Vi kan se, at selvom kvadratmeterprisen på ejendomme faldt i Aarhus under finanskrisen, så er lejepriserne steget stabilt fra 2008 til i dag. Alene driftsindtægterne gør derfor ejendomme i Aarhus til en god investering,” siger investeringsdirektør Oliver Peters og påpeger samtidig, at beskæftigelsen i servicesektoren er steget støt siden 2010, hvilket typisk sætter præg på indkomsterne i byerne. I Aarhus er den gennemsnitlige disponible indkomst da også steget med 9,5 procent fra 2010 til 2014, viser tal fra Danmarks Statistik.

Oliver Peters, investeringsdirektør i Koncenton, ser gode muligheder for investorer, der vil præge den positive udvikling i Aarhus og samtidig sikre et fornuftigt afkast.
Især studieboliger mangler

”Behovet er især stort for ungdomsboliger og mindre lejligheder. Studerende vil gerne bo centralt og i noget nyt til en fornuftig pris. Det imødekommer f.eks. projektet Koncenton Vesterport, hvor vi er ved at omdanne en ældre, erhvervsbygning midt i Aarhus til nye, attraktive boliger med et, to og tre værelser,” lyder det fra investeringsdirektøren.

Projektet på Vesterport blev fuldtegnet på få uger, og boligerne forventes at stå klar til indflytning til studiestart i august 2016.
”Jeg ser et stort potentiale for lignende projekter både i Aarhus og København,” siger investeringsdirektøren afslutningsvis.

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold Koncenton

Danskere vil bo i byen – også i fremtiden

Byerne vokser, og det bliver de ved med i fremtiden. Men byerne må udvikle sig i takt med beboernes behov og ønsker, og det giver gode muligheder for at investere i byudvikling og boligejendomme.
Annoncørbetalt indhold Koncenton

Ny type forældrekøb giver flere fordele

Mens mange investerer i en enkelt lejlighed som forældrekøb, er det de færreste private, der har mulighed for at købe en hel ejendom. Nu gør et nyt investeringskoncept det muligt for mindre investorer at købe sig ind i store ejendomme i København og Aarhus og dermed få samme fordele som de største ejendomsaktører.
Annoncørbetalt indhold Koncenton

Byejendomme er en fornuftig investering – selv uden prisstigninger

Den lave lånerente og enorme efterspørgsel på boliger i de største byer gør ejendomme til en fornuftig investering – også selvom ejendommens værdi mod forventning ikke skulle stige.
Annoncørbetalt indhold Koncenton

Investering i tomme kontorer afhjælper Københavns boligmangel

De kommende 10 år er der behov for 6000 nye boliger hvert år alene i København og på Frederiksberg, lyder vurderingen fra Dansk Byggeri. Samtidig står hvert 10. kontor i hovedstaden tomt og det giver gode muligheder for ejendomsinvestorer.
Annoncørbetalt indhold Koncenton

Aarhus udvikler by og boliger for 81 mia. kr.

Hvert år flytter 4000 nye borgere til Aarhus, og kommunen har derfor et mål om, at der skal bygges 50.000 nye boliger. Det kræver byudvikling for 81 mia. kr. i løbet af de kommende 10 år, vurderer videnscentret Byens Ejendom, og det åbner attraktive muligheder for investorer.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her