*

Jutlander Bank

Ejerledere går glip af fordelene ved firmapension

Virksomheder helt ned til en medarbejder kan tegne firmapension på favorable vilkår. Men mange ejerledere overser denne mulighed, og dermed går både de og deres ansatte glip af store fordele.

”For os er det vigtigt at tage godt vare på vores medarbejdere – også når de ikke længere skal være på arbejdsmarkedet,” siger Michael Bøgsted, ejer af bilforhandleren Bøgsted A/S i Aalborg, som er en af de virksomheder, der tilbyder sine funktionæransatte medarbejdere firmapension.
Artiklen er leveret af

For både arbejdsgiver og medarbejdere står pension ofte langt nede på interesselisten, og mange ejerledere fravælger at blande sig i denne del af medarbejdernes økonomi. Men det er en skam, mener Sten Gasberg, der er pensions- og formuechef i Jutlander Bank.

”Som ejerleder er det klogt at spænde et økonomisk sikkerhedsnet ud under sig selv og sine ansatte, og det er netop, hvad en firmapension er,” forklarer han.

Ved at tegne en firmapension kan både ejerleder og medarbejdere høste fordele, som de ikke vil få hver for sig som privatpersoner.

”Firmapensionen fungerer som en ’mini-gruppeordning’, hvor man indgår i et fællesskab og derfor får pension og forsikring til en lavere pris og med bedre vilkår. For eksempel er de krav, der stilles til medarbejdernes helbred ofte mere lempelige, når man er med i en firmaordning,” siger Sten Gasberg.

Det betyder dog ikke, at firmapension kun er en mulighed for større virksomheder. Som noget nyt kan man selv som enkeltmandsvirksomhed tegne en firmapension hos Jutlander Bank.

”Det betyder, at ejerlederen kan tegne pensionsordningen for sig selv – og naturligvis udvide den i takt med, at medarbejderstaben vokser. At vi kan gøre det skyldes, at man indgår i en samlet firmaordning under Jutlander Bank, som vi tilbyder sammen med AP Pension,” forklarer pensionschefen.

Skræddersyet til hver medarbejder

Bilforhandleren Bøgsted A/S i Aalborg er en af de virksomheder, der tilbyder sine funktionæransatte medarbejdere firmapension.

”For os er det vigtigt at tage godt vare på vores medarbejdere – også når de ikke længere skal være på arbejdsmarkedet,” siger ejer Michael Bøgsted, som for omkring fire år siden skiftede til Jutlander Banks firmapensionsordning, fordi det gav hver medarbejder mulighed for at få en personlig og skræddersyet løsning.

”Alle medarbejdere har haft en samtale med Jutlander Banks pensionsrådgiver, blandt andet om deres familiesituation og risikoprofil. Vi oplever, at det føles som et langt større gode at få en individuel pensionsordning, som matcher ens behov, end at blive del af en standardløsning,” fortæller Michael Bøgsted.

I mange brancher er der kamp om de dygtigste medarbejdere, og her kan det være en afgørende faktor, hvis man som arbejdsgiver kan tilbyde en attraktiv pensionsordning.

”Når man ansætter nye medarbejdere, er de ofte både interesseret i lønnen og i, hvad der ellers er i pakken,” forklarer pensionschef Sten Gasberg.

Det kan Michael Bøgsted nikke genkendende til.

”Firmapensionen er afgjort relevant, og det kan være tungen på vægtskålen, når vi rekrutterer. Når man er 21 år, er pension sjældent det første, man tænker på, men fakta er, at uden en ordentlig ordning, har man ikke noget at leve af, når man bliver gammel. Og jo tættere en medarbejder er på pensionsalderen, jo mere vægter det,” fortæller han.

Sikring på flere områder

I forbindelse med pensionsordningen kan man også tegne forsikringer, der blandt andet kan sikre de efterladte, hvis en medarbejder skulle blive alvorligt syg eller dø.

”Ved at tilbyde firmapension er man som ejerleder med til at tage et socialt ansvar, både for sine medarbejdere og deres familier,” siger Sten Gasberg.

Hvis en medarbejder ifølge sin overenskomst er sikret løn under langtidssygemelding, kan forsikringen efter tre måneders sygdom hjælpe arbejdsgiveren med at dække denne udgift. Ligesom forsikringsdelen kan indbefatte en sundhedsordning, som hjælper medarbejderen, der er kommet til skade, med eksempelvis operation, genoptræning eller psykologhjælp.

”Det er en win-win løsning, fordi medarbejderen kan få den nødvendige hjælp hurtigere, og arbejdsgiveren kan få sin medarbejder tilbage i jobbet hurtigere,” forklarer Sten Gasberg videre.

Hos Bøgsted A/S er det op til medarbejderne selv, om de ønsker en sundhedsordning.

”Ud over at vi giver nye medarbejdere mulighed for at tale med en pensionsrådgiver i arbejdstiden, så blander vi os ikke. Derfra kører ordningen helt af sig selv, og det kræver ingen administration fra vores side,” fortæller Michael Bøgsted, som ikke er i tvivl om, hvad det sværeste ved at tilbyde firmapension er:

”Det er at komme i gang. Når man har taget det første skridt og fået en god samarbejdspartner, så kører resten af sig selv.”

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Ejerledere går glip af fordelene ved firmapension

Virksomheder helt ned til en medarbejder kan tegne firmapension på favorable vilkår. Men mange ejerledere overser denne mulighed, og dermed går både de og deres ansatte glip af store fordele.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Ejerledere tænker på generationsskifte alt for sent

Mange virksomhedsejere udskyder planerne for generationsskifte alt for længe. Det kan koste dyrt, når pensionen står for døren.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Leasing vækster med over 20 procent om året

Danskerne indgår leasingkontrakter for 40 mia. kr. om året, og det beløb vokser markant år for år. Der er da også flere klare fordele ved at lease biler og udstyr.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Sådan sikrer virksomhedsejere deres overskud

Den ekstremt lave rente er en udfordring for virksomhedsejere, der må tænke alternativt, når deres overskud skal placeres. Virksomhedsordningen og pensionsopsparing er to muligheder med skattemæssige fordele.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Her er pensionsfinten mange virksomhedsejere overser

Tidligere kunne virksomhedsejere indbetale 30 procent af årets overskud til ratepension. Det kan de ikke længere. Men der findes en finte, som både virksomhedsejere og deres økonomiske rådgivere ofte overser.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Økonomisk starthjælp skal skaffe flere praktiserende læger

På landsplan mangler der 113 praktiserende læger. Et tal, der forventes at stige de kommende år, for næsten hver tredje læge er tæt på pensionsalderen. Økonomisk rådgivning skal give flere læger mod på at blive privatpraktiserende.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Ambitiøse selvstændige drukner i forkert gældsstruktur

Det er afgørende at have en bank med branchekendskab, mener fysioterapeut og klinikejer Kristoffer Dalsgaard, som fik hjælp til at komme ud af en tyngende gældsstruktur og få vendt et truende underskud til en millionforretning.
Annoncørbetalt indhold Jutlander Bank

Sådan tackler små virksomheder bedst it–kriminalitet

Der sker en markant stigning i antallet af it-angreb på danske virksomheder, og det koster millioner. Se, hvordan du bedst beskytter din virksomheds data og systemer.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her