Jutlander Bank

Ejerledere går glip af fordelene ved firmapension

Virksomheder helt ned til en medarbejder kan tegne firmapension på favorable vilkår. Men mange ejerledere overser denne mulighed, og dermed går både de og deres ansatte glip af store fordele.

”For os er det vigtigt at tage godt vare på vores medarbejdere – også når de ikke længere skal være på arbejdsmarkedet,” siger Michael Bøgsted, ejer af bilforhandleren Bøgsted A/S i Aalborg, som er en af de virksomheder, der tilbyder sine funktionæransatte medarbejdere firmapension.
Artiklen er leveret af

For både arbejdsgiver og medarbejdere står pension ofte langt nede på interesselisten, og mange ejerledere fravælger at blande sig i denne del af medarbejdernes økonomi. Men det er en skam, mener Sten Gasberg, der er pensions- og formuechef i Jutlander Bank.

”Som ejerleder er det klogt at spænde et økonomisk sikkerhedsnet ud under sig selv og sine ansatte, og det er netop, hvad en firmapension er,” forklarer han.

Ved at tegne en firmapension kan både ejerleder og medarbejdere høste fordele, som de ikke vil få hver for sig som privatpersoner.

”Firmapensionen fungerer som en ’mini-gruppeordning’, hvor man indgår i et fællesskab og derfor får pension og forsikring til en lavere pris og med bedre vilkår. For eksempel er de krav, der stilles til medarbejdernes helbred ofte mere lempelige, når man er med i en firmaordning,” siger Sten Gasberg.

Det betyder dog ikke, at firmapension kun er en mulighed for større virksomheder. Som noget nyt kan man selv som enkeltmandsvirksomhed tegne en firmapension hos Jutlander Bank.

”Det betyder, at ejerlederen kan tegne pensionsordningen for sig selv – og naturligvis udvide den i takt med, at medarbejderstaben vokser. At vi kan gøre det skyldes, at man indgår i en samlet firmaordning under Jutlander Bank, som vi tilbyder sammen med AP Pension,” forklarer pensionschefen.

Skræddersyet til hver medarbejder

Bilforhandleren Bøgsted A/S i Aalborg er en af de virksomheder, der tilbyder sine funktionæransatte medarbejdere firmapension.

”For os er det vigtigt at tage godt vare på vores medarbejdere – også når de ikke længere skal være på arbejdsmarkedet,” siger ejer Michael Bøgsted, som for omkring fire år siden skiftede til Jutlander Banks firmapensionsordning, fordi det gav hver medarbejder mulighed for at få en personlig og skræddersyet løsning.

”Alle medarbejdere har haft en samtale med Jutlander Banks pensionsrådgiver, blandt andet om deres familiesituation og risikoprofil. Vi oplever, at det føles som et langt større gode at få en individuel pensionsordning, som matcher ens behov, end at blive del af en standardløsning,” fortæller Michael Bøgsted.

I mange brancher er der kamp om de dygtigste medarbejdere, og her kan det være en afgørende faktor, hvis man som arbejdsgiver kan tilbyde en attraktiv pensionsordning.

”Når man ansætter nye medarbejdere, er de ofte både interesseret i lønnen og i, hvad der ellers er i pakken,” forklarer pensionschef Sten Gasberg.

Det kan Michael Bøgsted nikke genkendende til.

”Firmapensionen er afgjort relevant, og det kan være tungen på vægtskålen, når vi rekrutterer. Når man er 21 år, er pension sjældent det første, man tænker på, men fakta er, at uden en ordentlig ordning, har man ikke noget at leve af, når man bliver gammel. Og jo tættere en medarbejder er på pensionsalderen, jo mere vægter det,” fortæller han.

Sikring på flere områder

I forbindelse med pensionsordningen kan man også tegne forsikringer, der blandt andet kan sikre de efterladte, hvis en medarbejder skulle blive alvorligt syg eller dø.

”Ved at tilbyde firmapension er man som ejerleder med til at tage et socialt ansvar, både for sine medarbejdere og deres familier,” siger Sten Gasberg.

Hvis en medarbejder ifølge sin overenskomst er sikret løn under langtidssygemelding, kan forsikringen efter tre måneders sygdom hjælpe arbejdsgiveren med at dække denne udgift. Ligesom forsikringsdelen kan indbefatte en sundhedsordning, som hjælper medarbejderen, der er kommet til skade, med eksempelvis operation, genoptræning eller psykologhjælp.

”Det er en win-win løsning, fordi medarbejderen kan få den nødvendige hjælp hurtigere, og arbejdsgiveren kan få sin medarbejder tilbage i jobbet hurtigere,” forklarer Sten Gasberg videre.

Hos Bøgsted A/S er det op til medarbejderne selv, om de ønsker en sundhedsordning.

”Ud over at vi giver nye medarbejdere mulighed for at tale med en pensionsrådgiver i arbejdstiden, så blander vi os ikke. Derfra kører ordningen helt af sig selv, og det kræver ingen administration fra vores side,” fortæller Michael Bøgsted, som ikke er i tvivl om, hvad det sværeste ved at tilbyde firmapension er:

”Det er at komme i gang. Når man har taget det første skridt og fået en god samarbejdspartner, så kører resten af sig selv.”

Følg
Jyllands-Posten
Jutlander Bank

Aktiesparekontoen skal hjælpe flere i gang med at investere

Med den nye Aktiesparekonto slipper du billigere i skat, når du investerer, og det har næsten 26.000 danskere benyttet sig af siden nytår. Men der er potentiale for mange flere, hvis politikerne holder deres løfte om at hæve indskudsloftet, lyder det fra branchen.
Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.
Jutlander Bank

Hvad skal du leve af, når du fylder 90?

Et nyt skattefradrag skal motivere danskerne til at sætte ekstra ind på pensionsopsparingen inden nytår. Og det er der god grund til, for vi lever generelt længere og får brug for flere penge til vores alderdom.
Jutlander Bank

Sådan holder husbyggere bedst styr på økonomien

Der er kommet godt gang i byggeriet – også blandt private, hvor stadig flere bygger nyt hus. Men den voksende travlhed presser priserne op, og det gør det endnu vigtigere at have overblik over økonomien for sit byggeprojekt.
Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.
Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.
Jutlander Bank

Det er ikke så tosset at eje sin egen bil

I efteråret vedtog regeringen nye registreringsafgifter, som gør mange biler billigere. Priserne for privatleasing er dog stort set uændrede. Derfor kan det i mange tilfælde for private være en bedre forretning at købe end at lease.
Jutlander Bank

Banker vil opdrage børn og unge i økonomi

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. I marts får 31.000 folkeskoleelever derfor besøg af lokale bankrådgivere, som vil fylde de unges økonomiske værktøjskasse.
Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Mere