Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Jutlander Bank

Leasing vækster med over 20 procent om året

Danskerne indgår leasingkontrakter for 40 mia. kr. om året, og det beløb vokser markant år for år. Der er da også flere klare fordele ved at lease biler og udstyr.

Lars Sørensen (t.h.), medejer af kølefirmaet Angelo i Stavtrup, har valgt at lease sin VW Transporter T6 gennem Jutlander Leasing, her repræsenteret ved Henrik Kjellerup, som er souschef i Jutlander Banks Erhvervscenter Aarhus. Angelo leverer og servicerer professionelle køleanlæg over hele landet, og virksomheden råder over en flåde på fem biler.
Artiklen er leveret af

Selvom leasing har været en kendt finansieringsform i mange år, har mange virksomheder tidligere været tilbageholdende med at benytte denne løsning. Sådan er det bestemt ikke længere.

”Vi oplever en kraftig vækst i leasing. Målt på summen af indgåede kontrakter er vækstraten 20-25 procent årligt, og i alt leaser danskerne for 40 mia. kr. om året,” siger Christian Brandt, direktør i brancheorganisationen Finans & Leasing.

En del af forklaringen på den høje vækstrate er ifølge ham, at virksomheder i dag er ligeglade med det juridiske ejerskab over et aktiv. Det er brugsretten, der er afgørende.

Christian Brandt, direktør for brancheorganisationen Finans & Leasing oplever en markant stigende interesse for leasing, og danske virksomheder indgår kontrakter for 40 mia. kr. om året.
”Og så er leasing et simpelt og godt produkt, som frigiver likviditet og gør det muligt for virksomheder at fokusere på det, de er dygtige til,” uddyber Christian Brandt.

Leasing får erhvervslivet til at køre

To tredjedele af det, der leases, har hjul på, viser tal fra Finans & Leasing. Både biler, landbrugs- og entreprenørmaskiner er populære leasingaktiver, men industrirobotter, tandlægeudstyr, kontorudstyr og it leases også i stor stil.

”Alt, hvad man kan identificere med et serie- eller stelnummer, kan faktisk leases,” siger Lars Nørby Rasmussen, erhvervsdirektør i Jutlander Bank, der sidste år etablerede Jutlander Leasing.

I det hele taget har de fleste pengeinstitutter stiftet leasingselskaber, og den udvikling hilser brancheorganisationen Finans & Leasing velkommen.

”Det skaber en solid konkurrence, at både danske pengeinstitutter og udenlandske leasingselskaber byder ind på markedet, og det er til fordel for kunderne,” konstaterer Christian Brandt. 

Slip for pant

I forhold til kontantkøb, finansiering med virksomhedens egne midler eller med kassekredit er der en række klare fordele ved leasing.

”Når man køber en bil eller produktionsmaskine, betales hele beløbet på én gang. Når virksomheden leaser, afvikles leasingbetalingen løbende – man betaler i rater, mens man bruger sin nyerhvervelse, og dermed er finansieringen jævnt fordelt over hele brugsperioden,” forklarer Lars Nørby Rasmussen.

Hvis virksomheden låner penge til at købe, skal der ofte stilles sikkerhed, som kræver, at der bliver tinglyst pant. Ved leasing er pant ikke nødvendig.

To tredjedele af det, der leases, har hjul. Men alt, hvad der kan identificeres med et stel- eller serienummer kan leases, forklarer Lars Nørby Rasmussen, erhvervsdirektør i Jutlander Bank, som sidste år etablerede Jutlander Leasing.
”Et pant skal tinglyses og stemples, hvilket koster 1,5 procent af det pantsikrede beløb plus 1660 kr. i afgift. En leasingkontrakt koster et mindre dokumentoprettelsesgebyr, men det er typisk noget billigere end etableringsgebyret for en lånefinansiering,” forklarer Lars Nørby Rasmussen.

Kun ved leasing af ejendomme skal der betales tinglysningsafgift.

Løbende moms og fuld afskrivning

Der er også skattemæssige fordele ved leasing. Hvis virksomheden køber et aktiv, har den momsen som udlæg, indtil beløbet refunderes fra Skat. Desuden opnås skattefordelen ved afskrivning over en længere årrække. Ved leasing giver hele leasingafgiften skattefradrag hvert år, og momsen fordeles ud over leasingperioden. Dermed slipper virksomheden for et par tyngende poster på årsregnskabet.

Samtidig giver leasing en stor fleksibilitet, som er attraktiv i mange brancher, for eksempel byggebranchen, hvor de svingende konjunkturer kan få travlheden til at variere fra år til år. Ved at lease sit udstyr sikrer virksomheden sig også mod teknologisk forældet udstyr og medfølgende dyr vedligeholdelse. Som regel er leasingperioden kortere end den teknologiske levetid, og virksomheden kan så opgradere til den nyeste løsning i en ny leasingaftale.

 ”Vi ser på leasing som på enhver anden bankforretning, og man kan komme ud af ordningen, når man vil. Nogle leasingselskaber diskonterer, så man skal betale et gebyr for den resterende tid af leasingperioden. Derfor er det vigtigt at kigge på oprettelsesvilkårene, inden man indgår en leasingaftale,” siger Lars Nørby Rasmussen, som opfordrer virksomhedsejere til at tage en snak med deres økonomiske rådgivere om mulighederne for leasing.

Følg
Jyllands-Posten
Jutlander Bank

Aktiesparekontoen skal hjælpe flere i gang med at investere

Med den nye Aktiesparekonto slipper du billigere i skat, når du investerer, og det har næsten 26.000 danskere benyttet sig af siden nytår. Men der er potentiale for mange flere, hvis politikerne holder deres løfte om at hæve indskudsloftet, lyder det fra branchen.
Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.
Jutlander Bank

Hvad skal du leve af, når du fylder 90?

Et nyt skattefradrag skal motivere danskerne til at sætte ekstra ind på pensionsopsparingen inden nytår. Og det er der god grund til, for vi lever generelt længere og får brug for flere penge til vores alderdom.
Jutlander Bank

Sådan holder husbyggere bedst styr på økonomien

Der er kommet godt gang i byggeriet – også blandt private, hvor stadig flere bygger nyt hus. Men den voksende travlhed presser priserne op, og det gør det endnu vigtigere at have overblik over økonomien for sit byggeprojekt.
Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.
Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.
Jutlander Bank

Det er ikke så tosset at eje sin egen bil

I efteråret vedtog regeringen nye registreringsafgifter, som gør mange biler billigere. Priserne for privatleasing er dog stort set uændrede. Derfor kan det i mange tilfælde for private være en bedre forretning at købe end at lease.
Jutlander Bank

Banker vil opdrage børn og unge i økonomi

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. I marts får 31.000 folkeskoleelever derfor besøg af lokale bankrådgivere, som vil fylde de unges økonomiske værktøjskasse.
Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Mere