Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.

Britta Houmann er bogholder både for Houmann Malerfirma A/S og Houmann Materieludlejning A/S, hvor Nico Johannesen er direktør.
Artiklen er leveret af

Kasseapparaterne bliver stadig mere tomme i danske butikker. Mindre end hvert fjerde køb bliver nemlig betalt kontant, viser tal fra Nationalbanken. Langt de fleste kunder foretrækker at betale med betalingskort eller mobilen. Den voksende digitalisering stiller nye krav til butikker og virksomheder, og af den grund har Jutlander Bank siden efteråret 2018 tilbudt erhvervskunder et Cash Management-møde, hvor de får gennemgået deres betalingsløsninger.

”Det er et lidt overset område, og mange virksomheder er tilbageholdende, fordi de er usikre på, om det kan betale sig at gøre noget nyt. Men vi kan ofte finde flere besparelser, end virksomheden umiddelbart forestiller sig,” siger Jimmy Krøier Sørensen, som er bankens specialist på området.

To virksomheder – en bogholder

En af dem, der har gjort brug af Cash Management-mødet, er Britta Houmann, der er bogholder både i Houmann Malerfirma A/S og i Houmann Materieludlejning A/S.

”Det er to meget forskellige virksomheder,” siger hun og fortæller, at mens udlejningsfirmaet har omkring 4.000 forskellige kunder, som er ligeligt fordelt mellem private og erhverv, så har malerfirmaet flere ansatte, men færre og større kunder, som hovedsageligt er virksomheder.

”I dag foregår alt digitalt, og sidste år havde vi omkring 30.000 posteringer, så der er meget tastearbejde og store mængder information at holde styr på. Jeg kunne godt være bange for at overse en indbetaling og komme til at sende en ufortjent rykker ud – det kan vi jo ikke være bekendt over for vores kunder.”

Flere faktorer afgør den bedste løsning

Med mere end 30 års erfaring i it og bankrådgivning hjælper Jimmy Krøier Sørensen virksomheder med at optimere deres økonomi- og betalingssystemer.
Cash Management-mødet tager udgangspunkt i virksomhedens betalingsstrømme og de arbejdsopgaver og rutiner, der er i den forbindelse.

”Vi gennemgår bl.a. virksomhedens brug af kortterminal, kassesystem, økonomiprogram, webshop, betalingssystemer og integrationer og vurderer, om det kører optimalt, eller om det kan gøres bedre og billigere,” fortæller Jimmy Krøier Sørensen.

Hvordan den optimale sammensætning af betalingsløsninger ser ud, afhænger af flere faktorer.

”Der er selvfølgelig stor forskel på betalingsmønstret afhængig af, om man har et industrifirma, en håndværksvirksomhed eller en detailbutik, men uanset størrelse og virksomhedstype, vil der i langt de fleste tilfælde være mulighed for forbedringer og besparelser,” siger cash management-konsulenten, som bl.a. ser på om virksomheden har private eller erhvervskunder, om det hovedsageligt er nye eller tilbagevendende kunder, om virksomheden har udenlandske kunder, og om kunderne betaler med det samme eller tilbydes kredit.

Gamle systemer med nye funktioner

På Cash Management-møderne fortæller mange virksomhedsledere, at de har svært ved at overskue junglen af økonomisystemer og betalingsløsninger.

”De er i tvivl om, hvad det kan betale sig at investere i og har måske også en forestilling om, at det er meget dyrt at optimere deres økonomisystemer og betalingsløsninger,” siger Jimmy Krøier Sørensen, som har arbejdet med it og bankrådgivning i over 30 år og bruger sit store kendskab til alle de løsninger, der er på markedet, til at guide virksomhederne.

”Som regel kan vi tage udgangspunkt i de løsninger, de allerede har. Der er ingen grund til at starte helt forfra, hvis man er tilfreds med det, man har, og systemerne ikke er alt for gamle. De fleste oplever, at det er overraskende nemt at optimere,” konstaterer han.

Tid, penge og vækst

Hos Houmann Malerfirma A/S og Houmann Materieludlejning A/S kan Britta Houmann begynde at mærke gevinsten ved de nye tiltag.

”Vi skiftede betalingskort-leverandør, og det gav en økonomisk besparelse. Desuden har vi fået vores regnskabssystem kørt sammen med banken, så vores ind- og udbetalinger køres automatisk. Det er guld værd, fordi vi slipper for en masse tastearbejde, og her kan vi virkelig spare mange arbejdstimer,” siger hun.

Ligesom hos Houmann oplever mange andre virksomheder, at de kan spare penge ved at optimere deres betalingsløsninger, men at der især er et stort potentiale for besparelser i form af administrative lettelser.

”I nogle tilfælde er det virksomhedsejeren, der selv står for økonomien. De ser det som et nødvendigt onde og tænker ikke over, hvor lang tid det egentlig sluger. Men de kan bruge deres tid bedre og mere værdifuldt på andre ting, så det handler om at finde løsninger, der nok koster lidt penge, men kan spare meget tid,” siger Jimmy Krøier Sørensen.

”Det handler om at automatisere processer og bruge det, systemerne kan i dag. F.eks. kan de automatisk lægge fakturaer ind i systemet, sende dem til godkendelse og sørge for at de bliver betalt, så bogholderiet slipper for tastearbejde og i stedet blot skal holde øje med systemerne.”

For Britta Houmann er de automatiserede processer også en stor fordel. Faktisk ser hun dem som et vigtigt fundament for virksomhedens fremtid.

”Vi vil gerne udvide og udvikle os, og så er det vigtigt at have overblik og helt styr på de økonomiske systemer. Det er vigtigt, at systemerne kan følge med, så vi fortsat både kan sikre, at vi får penge ind, og at vi yder den bedste service for vores kunder,” siger hun.

Læs mere om Jutlander Banks Cash Management-møder på jutlander.dk

Følg
Jyllands-Posten
Jutlander Bank

Aktiesparekontoen skal hjælpe flere i gang med at investere

Med den nye Aktiesparekonto slipper du billigere i skat, når du investerer, og det har næsten 26.000 danskere benyttet sig af siden nytår. Men der er potentiale for mange flere, hvis politikerne holder deres løfte om at hæve indskudsloftet, lyder det fra branchen.
Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.
Jutlander Bank

Hvad skal du leve af, når du fylder 90?

Et nyt skattefradrag skal motivere danskerne til at sætte ekstra ind på pensionsopsparingen inden nytår. Og det er der god grund til, for vi lever generelt længere og får brug for flere penge til vores alderdom.
Jutlander Bank

Sådan holder husbyggere bedst styr på økonomien

Der er kommet godt gang i byggeriet – også blandt private, hvor stadig flere bygger nyt hus. Men den voksende travlhed presser priserne op, og det gør det endnu vigtigere at have overblik over økonomien for sit byggeprojekt.
Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.
Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.
Jutlander Bank

Det er ikke så tosset at eje sin egen bil

I efteråret vedtog regeringen nye registreringsafgifter, som gør mange biler billigere. Priserne for privatleasing er dog stort set uændrede. Derfor kan det i mange tilfælde for private være en bedre forretning at købe end at lease.
Jutlander Bank

Banker vil opdrage børn og unge i økonomi

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. I marts får 31.000 folkeskoleelever derfor besøg af lokale bankrådgivere, som vil fylde de unges økonomiske værktøjskasse.
Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Mere