Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.

For Mette og Jonas Raahauge i Brovst har det stor betydning, at deres bankrådgiver, Lene Kronborg fra Jutlander Bank, gerne kommer hjem til dem for at holde møde om deres økonomi.
Artiklen er leveret af

Tidligere stod folk i kø og ventede på, at banken åbnede. I dag er der blevet bedre plads mellem skrankerne, for det er stadig sjældnere, at folk lægger vejen forbi. Hæveautomater, netbank og Mobile Pay betyder, at mange bankforretninger kan klares på computeren eller med et klik på mobilen, uanset hvor man befinder sig. Det kan virke, som om den personlige kontakt er blevet undværlig, men faktisk er det omvendte tilfældet.

Hvert år tager analysefirmaet EPSI Rating temperaturen på de danske bankkunders forhold til deres pengeinstitut, og da resultatet for 2017 lå klar, viste det, at kunderne i stigende grad ønsker at have et personligt forhold til deres bank.

”I år er det blevet endnu tydeligere, at service har stor betydning for kunderne. Tendensen viser, at det ikke er nok for bankerne at være i kontakt med deres kunder. Bankerne skal opbygge personlige relationer til deres kunder, som er baseret på oprigtig interesse,” står der i undersøgelsens konklusion.

Digitale transaktioner og personlige relationer

Det kommer ikke bag på Jan Kondrup, der er direktør i brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter.

Jan Kondrup, direktør for brancheorganisationen Lokale Pengeinstitutter, hilser de digitale muligheder velkommen, men tror ikke man kan køre en ren onlinebank med høj kundetilfredshed. ”Det handler om at være en relationsbank – ikke bare en transaktionsbank,” fastslår han.
”For mange private kunder hænger kontakten til banken tæt sammen med livsbegivenheder, eksempelvis når man flytter hjemmefra, køber sin første bolig, bliver gift eller skilt. Det er vigtige beslutninger, og for mange betyder det derfor meget at have en bankrådgiver, som de kender og føler sig trygge ved,” siger han og understreger, at banken sagtens kan være moderne og samtidig personlig. Det handler om at finde en god balance mellem det, kunderne nemmest og hurtigst kan klare selv digitalt, og de services, som bliver løftet af personlig kontakt.

”Vi tror ikke på, at man kan køre en ren onlinebank, hvor computere regner sig frem til kundernes behov og ønsker. Det handler om at være en relationsbank – ikke bare en transaktionsbank. Som undersøgelsen viser, er det de banker, der sætter mennesket i centrum og satser på personlig service og geografisk nærhed, som har den højeste kundetilfredshed,” siger Jan Kondrup.

Rådgivning lørdag formiddag

EPSI Ratings undersøgelse viser også, at danskerne ønsker, at bankerne tilpasser deres tilbud til lige netop deres behov og yder netop den hjælp og rådgivning, de personligt har brug for. For Mette og Jonas Raahauge fra Brovst er netop det afgørende for deres valg af bank. Parret, der er kunder i Jutlander Bank, husker specielt en episode, hvor de var ude at se på ny bil.

“Vi havde snakket med vores bankrådgiver, Lene, inden, og hun havde lavet et overslag over, hvor meget vi kunne gå ud at kigge for. Så står vi nede i Herning en lørdag formiddag og sender en sms til Lene, og i løbet af en halv time var alt faldet på plads. Det er sådan noget, der gør os glade for vores bank,” fortæller Mette Raahauge, der i det hele taget sætter stor pris på, at banken indretter sig efter dem og ikke omvendt:

”Vi kan aftale at holde et møde med Lene herhjemme, når ungerne er puttet. To børn på fem og otte år kan sagtens give en masse uro, og så er det nemmere at holde mødet her hos os, når de er faldet i søvn.”

Til gavn for indbyggerne og for hele byen

Den personlige kontakt til banken og den lokale forankring har ikke kun betydning for den enkelte kunde, men også for hele lokalområdets vækst og udvikling. Uden for de største byer er langt de fleste virksomheder små og mellemstore, og deres muligheder for at opnå lån er større hos et lokalt pengeinstitut, der har kendskab til dem og deres marked.

”Det handler om kredithåndværk – om det samspil og netværk, der opstår, når man kender hinanden. Det er bløde værdier, som er svære at måle og håndtere på afstand eller ved hjælp af computeren. Når man kender de mennesker, der sidder i virksomhedens ledelse, og ved, hvad de står for, er det nemmere et lave en aftale” forklarer Jan Kondrup.

En analyse, som Lokale Pengeinstitutter fik udarbejdet i 2016 sammen med Finansforbundet, konkluderer, at relationen mellem de lokale banker og virksomheder har stor betydning for Danmarks mulighed for vækst. Det skyldes ikke mindst, at den lokale forankring særligt giver kreditmuligheder for iværksættere og mindre virksomheder i landdistrikterne.

Dermed er den personlige kontakt til banken ikke kun en fordel for hver enkelt kunde, men også for hele lokalområdet.

Følg
Jyllands-Posten
Jutlander Bank

Aktiesparekontoen skal hjælpe flere i gang med at investere

Med den nye Aktiesparekonto slipper du billigere i skat, når du investerer, og det har næsten 26.000 danskere benyttet sig af siden nytår. Men der er potentiale for mange flere, hvis politikerne holder deres løfte om at hæve indskudsloftet, lyder det fra branchen.
Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.
Jutlander Bank

Hvad skal du leve af, når du fylder 90?

Et nyt skattefradrag skal motivere danskerne til at sætte ekstra ind på pensionsopsparingen inden nytår. Og det er der god grund til, for vi lever generelt længere og får brug for flere penge til vores alderdom.
Jutlander Bank

Sådan holder husbyggere bedst styr på økonomien

Der er kommet godt gang i byggeriet – også blandt private, hvor stadig flere bygger nyt hus. Men den voksende travlhed presser priserne op, og det gør det endnu vigtigere at have overblik over økonomien for sit byggeprojekt.
Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.
Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.
Jutlander Bank

Det er ikke så tosset at eje sin egen bil

I efteråret vedtog regeringen nye registreringsafgifter, som gør mange biler billigere. Priserne for privatleasing er dog stort set uændrede. Derfor kan det i mange tilfælde for private være en bedre forretning at købe end at lease.
Jutlander Bank

Banker vil opdrage børn og unge i økonomi

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. I marts får 31.000 folkeskoleelever derfor besøg af lokale bankrådgivere, som vil fylde de unges økonomiske værktøjskasse.
Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Mere