Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.

4Labels blev stiftet i 2006 og har i dag af fire ejere, her set fra højre: Søren Møller, Tom Sørensen, Christian Nissen og René Thorsen Bonde.
Artiklen er leveret af

Optimismen lyste ud af den rapport Dansk Erhverv sendte på gaden på tærsklen til 2018. I løbet af sidste år kom 47.000 flere i job, og Danmarks samlede BNP var højere end før finanskrisen. På den baggrund og med udsyn til sunde økonomier i både Europa og USA forudså Dansk Erhverv, at fremgangen i dansk økonomi vil fortsætte i år.

Hos 4Labels i Hobro mærker man også opsvinget. Virksomheden, der producerer etiketter i små og store oplag inden for kosmetik, vin, medicinindustrien og meget andet, blev etableret i 2006 af fire ejere med mange års erfaring fra trykkeribranchen.

”Vi startede lige inden finanskrisen og brugte rigtig mange arbejdstimer på at få virksomheden op at køre. Ofte arbejdede vi fra kl. 7 til 24, så det var en voldsom opstart,” fortæller adm. direktør Søren Skouboe Møller.

Han er ikke i tvivl om, at det har haft betydning, at 4Labels fra starten valgte en lokal bank.

”Banken har været en god sparringspartner og troede på os, da det var svært under krisen. De gav os længere snor, end en bank uden lokalt tilhørsforhold nok ville have gjort – og så tog det pludselig fart.”

I 2012 og 2016 blev 4Labels udnævnt til Børsen Gazelle, hvilket blandt andet kræver, at virksomheden har fordoblet sin omsætning i løbet af fire regnskabsår. I dag har virksomheden 18 ansatte, og sidste år kunne 4Labels flytte fra lejede lokaler til sit eget nyopførte domicil og trykkeri.

”Med flere medarbejdere og nye maskiner voksede vi simpelthen ud af vores hidtidige rammer,” siger Søren Skouboe Møller.

Øget forbrug på tværs af brancher

Dermed er 4Labels et godt eksempel på situationen hos mange danske virksomheder lige nu.

”Langt de fleste små og mellemstore virksomheder i Danmark leverer fornuftige og pæne resultater. Der er gang i hjulene, og det betyder, at virksomhederne får flere opgaver og tjener flere penge. Dermed står virksomhederne stærkere og er mere økonomisk uafhængige,” forklarer Per Sønderup, ordførende direktør i Jutlander Bank.

”Generelt i samfundet er der et øget forbrug på tværs af næsten alle brancher. Eksempelvis bliver der bygget mange nye boliger, og det giver ikke blot stigende efterspørgsel på håndværkere og materialer, men også på møbler, gardiner, sanitet osv. Når vi overtog et hus under finanskrisen, nøjedes vi med at male stuen. Nu istandsætter vi igen i stor stil,” uddyber han.

Fremtiden bør sikres nu

Med sorte tal på bundlinjen og masser af likvide midler kan man argumentere for, at de veldrevne virksomheder har mindre brug for banken nu end i økonomisk svære tider.

”Men det er faktisk ikke tilfældet, for det er i gode tider, virksomhederne bør sætte nye ting i gang og lave investeringer, der kan stille virksomheden stærkere i fremtiden. Her kan banken være en nyttig sparringspartner i forhold til at sikre, at investeringerne er fornuftige, rentable og gør virksomheden bedre,” lyder det fra Per Sønderup.

For eksempel kan virksomheder øge deres effektivitet ved at købe nye maskiner og dermed få mulighed for at øge deres salg eller opsøge nye markeder. Det er netop, hvad 4Labels har gjort.

Jutlander Banks ordførende direktør minder virksomheder om, at det er, mens økonomien er god, at de bør sætte nye ting i gang og lave investeringer, der kan stille virksomheden stærkere i fremtiden.
”Vi har investeret i leasing af tre nye maskiner, som gør det muligt for os at løse opgaver, som vi tidligere har måtte sende ud af huset. Det nye trykkeri og en udvidelse af produktionsapparatet er med til at øge vores marked og sikre virksomhedens vækst i fremtiden,” siger Søren Skouboe Møller.

Et godt tidspunkt at låne

Ifølge Per Sønderup fra Jutlander Bank er det en af de helt rigtige måder for virksomheder at udnytte det økonomiske overskud.

”Mange virksomheder er blevet mere forsigtige efter finanskrisen og samler til huse, men det er ikke nødvendigvis en fornuftig strategi at lade sin kapital ligge sovende hen. Det er fremtiden, man som virksomhed skal leve af, og den gør man sig bedst klar til i gode tider. Det er klogt at låne, mens det går godt, fordi renten typisk er lav, og fordi der ofte er mulighed for at få lånefinansiering på den bedste og fleksible måde,” forklarer han.

”I bund og grund handler det om at gøre sig nogle tanker om fremtiden. Hvor ser man sig selv og virksomheden om et, to og fem år? Vi kan hjælpe med at skabe et samlet overblik over de ønsker og muligheder, der er,” lyder rådet fra Jutlander Banks ordførende direktør.

Følg
Jyllands-Posten
Jutlander Bank

Aktiesparekontoen skal hjælpe flere i gang med at investere

Med den nye Aktiesparekonto slipper du billigere i skat, når du investerer, og det har næsten 26.000 danskere benyttet sig af siden nytår. Men der er potentiale for mange flere, hvis politikerne holder deres løfte om at hæve indskudsloftet, lyder det fra branchen.
Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.
Jutlander Bank

Hvad skal du leve af, når du fylder 90?

Et nyt skattefradrag skal motivere danskerne til at sætte ekstra ind på pensionsopsparingen inden nytår. Og det er der god grund til, for vi lever generelt længere og får brug for flere penge til vores alderdom.
Jutlander Bank

Sådan holder husbyggere bedst styr på økonomien

Der er kommet godt gang i byggeriet – også blandt private, hvor stadig flere bygger nyt hus. Men den voksende travlhed presser priserne op, og det gør det endnu vigtigere at have overblik over økonomien for sit byggeprojekt.
Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.
Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.
Jutlander Bank

Det er ikke så tosset at eje sin egen bil

I efteråret vedtog regeringen nye registreringsafgifter, som gør mange biler billigere. Priserne for privatleasing er dog stort set uændrede. Derfor kan det i mange tilfælde for private være en bedre forretning at købe end at lease.
Jutlander Bank

Banker vil opdrage børn og unge i økonomi

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. I marts får 31.000 folkeskoleelever derfor besøg af lokale bankrådgivere, som vil fylde de unges økonomiske værktøjskasse.
Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Mere