Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.

Kassekreditten hos Jutlander Bank har sikret Decoflame i Nørresundby det råderum, der er nødvendigt for at vækste og ekspandere til flere markeder. En udviklingen, der naturligt nok glæder Decoflames CEO Kjell Thomsen.
Artiklen er leveret af

Nye maskiner i produktionen eller en ordre, der kræver storindkøb hos underleverandørerne. Virksomheder har brug for kapital til den daglige drift og udvikling. Men det er vigtigt at være opmærksom på, om man finansierer sine aktiver optimalt. 

Den optimale finansielle struktur er forskellig fra virksomhed til virksomhed, og derfor er det en god idé at rådføre sig med sin erhvervsrådgiver, påpeger Mads Lundby, der er afdelingsdirektør i Jutlander Banks Erhvervscenter Aalborg.
”Den ideelle finansieringsstruktur er forskellig fra virksomhed til virksomhed og afhænger blandt andet af branche, omsætning og forretningsmodel. Uanset hvad er det vigtigt, at der er en fornuftig balance mellem kassekredit og anlægslån,” siger Mads Lundby, afdelingsdirektør i Jutlander Banks Erhvervscenter Aalborg.

Han opfordrer til, at man overvejer aktivernes levetid, teknologiske forældelse og omsættelighed.

”Den ultimative huskeregel er, at ’cash is king’. En negativ driftsøkonomi slår ikke virksomheder ihjel på den korte bane, hvorimod langt hovedparten af alle konkurser skyldes, at virksomheden ikke kan betale sine udgifter,” pointerer Mads Lundby.

Når lån er det rigtige

Typisk er renten på en kassekredit højere end renten på et anlægslån, så hvis virksomheden er anlægstung kan et lån være den bedste løsning.

”Finansieringsomkostninger ved lån er forholdsvis beskedne i forhold til tidligere på grund af det lave renteniveau, og det kan være en fordel at låne, hvis pengene kan bruges til at producere et aktiv, der giver et afkast, som er højere end renten på lånet,” forklarer Mads Lundby.

Han minder samtidig om, at når man optager et lån, gælder det om at være opmærksom på, hvor hurtigt det aktiv, man investerer i, bliver slidt, forfalder eller forældes, så man kan tilpasse sine lån og sørge for, at de bliver afviklet, mens aktivet er noget værd.

Fordele ved leasing

En anden løsning er at lease køretøjer, produktionsmaskiner, kontorudstyr og andre aktiver. Dermed skifter man den ofte høje købsomkostning ud med mindre månedlige leasingafgifter. Leasing har samtidig den fordel, at virksomheden får fuldt skattefradrag for den årlige leasingydelse, mens momsen fordeles ud over leasingperioden.

”De fleste virksomheder har dog også brug for en kassekredit for at sikre, at den til enhver tid kan betale sine regninger og samtidig har råd til udvikling og vækst,” påpeger Mads Lundby.

Høj vækst med kassekredit

En af de virksomheder, der har formået at udnytte sin kassekredit optimalt, er Decoflame i Nørresundby, som producerer eksklusive bioethanol-pejse.  

”Hos Jutlander Bank har vi en forholdsvis høj kassekredit, som giver os frihed til at træffe de nødvendige beslutninger og investeringer, og det har helt sikkert hjulpet os med at vækste,” fortæller CEO Kjell Thomsen, der forventer en vækst i omsætningen på over 40 procent fra 2016 til 2017.

”Vi arbejder ofte med langsigtede ordrer til flere millioner, for eksempel til projektsalg af luksuslejligheder i udlandet med levering om flere måneder. Det har stor betydning, at vi har den nødvendige kassekredit til at byde ind på disse projekter og til at sikre os de bedste priser hos vores egne leverandører,” siger Kjell Thomsen.

Foto: MOSTPHOTOS

Det rette tidspunkt at forhandle kredit

Decoflame har gjort sit indtog på det udenlandske marked, hvor de specialdesignede og danskproducerede biopejse bliver solgt i 15 lande og er at finde i eksklusive privatboliger, restauranter og hoteller rundt omkring i Europa og Rusland.

”Vores nyeste produkt er blevet patenteret i 10 lande, og det har været en dyr proces, men også en investering, som vi forventer os meget af,” lyder det fra direktøren, som også har benyttet kassekreditten i forbindelse med, at Decoflame har indgået samarbejde med flere danske husbyggefirmaer.

”Det er enormt dyrt i starten, fordi vi skal opstille vores produkter i showrooms og prøvehuse. Til gengæld er det den helt rigtige måde at fremvise Decoflame på, fordi husbyggerne kan se og opleve den positive forskel, en biopejs gør i hjemmet,” siger Kjell Thomsen.

En kassekredit kan altså være det springbræt, der bringer virksomheden til næste udviklingstrin. I forhold til det rette tidspunkt at forhandle de bedste vilkår for sin kredit, lyder rådet fra Mads Lundby:

”Sørg for at forhandle dig til en passende kredit, mens det går godt i virksomheden – det gælder både hos banken og hos dine leverandører.”

Følg
Jyllands-Posten
Jutlander Bank

Aktiesparekontoen skal hjælpe flere i gang med at investere

Med den nye Aktiesparekonto slipper du billigere i skat, når du investerer, og det har næsten 26.000 danskere benyttet sig af siden nytår. Men der er potentiale for mange flere, hvis politikerne holder deres løfte om at hæve indskudsloftet, lyder det fra branchen.
Jutlander Bank

Sådan sparede malerfirmaet på sine betalingsløsninger

Langt de fleste betalinger foregår i dag digitalt, og der kan derfor være mange penge at spare ved at have de optimale betalingsløsninger. Det overser mange virksomheder, men nu kan de få eksperthjælp.
Jutlander Bank

Hvad skal du leve af, når du fylder 90?

Et nyt skattefradrag skal motivere danskerne til at sætte ekstra ind på pensionsopsparingen inden nytår. Og det er der god grund til, for vi lever generelt længere og får brug for flere penge til vores alderdom.
Jutlander Bank

Sådan holder husbyggere bedst styr på økonomien

Der er kommet godt gang i byggeriet – også blandt private, hvor stadig flere bygger nyt hus. Men den voksende travlhed presser priserne op, og det gør det endnu vigtigere at have overblik over økonomien for sit byggeprojekt.
Jutlander Bank

Bankkunder vil have digitale løsninger og personlig kontakt

Selv om netbank og andre digitale løsninger vinder frem, vil danskerne ikke undvære den personlige kontakt med banken. De gladeste kunder er dem, der har en personlig relation til deres pengeinstitut.
Jutlander Bank

Det økonomiske opsving giver virksomheder fordele i banken

Virksomheder kan føle, at de har mindre brug for banken, når det går godt. Men det er nu, de kan forhandle sig til bedre renter og lånevilkår, og derfor bør virksomhederne ruste sig til fremtiden, mens økonomien er god.
Jutlander Bank

Det er ikke så tosset at eje sin egen bil

I efteråret vedtog regeringen nye registreringsafgifter, som gør mange biler billigere. Priserne for privatleasing er dog stort set uændrede. Derfor kan det i mange tilfælde for private være en bedre forretning at købe end at lease.
Jutlander Bank

Banker vil opdrage børn og unge i økonomi

Mange unge mangler basal viden om privatøkonomi, og nogle steder i landet er hver 6. ung registreret som dårlig betaler. I marts får 31.000 folkeskoleelever derfor besøg af lokale bankrådgivere, som vil fylde de unges økonomiske værktøjskasse.
Jutlander Bank

Har din virksomhed den optimale balancestruktur?

Forkert finansiering kan koste dyrt, mens den rette løsning kan hjælpe virksomheden til vækst og overskud. Flere faktorer afgør, hvornår lån, leasing og kassekredit er den bedste finansiering for din virksomhed.
Jutlander Bank

Sådan kommer virksomheder uden bestyrelse til at stå stærkere

Mange ejerledere fravælger at have en professionel bestyrelse. I så fald er det vigtigt at alliere sig med andre, der kan hjælpe virksomhedens udvikling i den rigtige retning.
Mere