*

HusCompagniet

Vi vil ikke bo som de andre

I 1960-70'erne havde vi ikke noget i mod at bo i samme type parcelhus som naboen. Sådan er det ikke i dag, hvor vi gerne selv vil sætte vores personlige præg på boligen. Rundt om i landet er der skudt hele udstillingsbyer op, hvor boliginteresserede kan samle inspiration til deres eget drømmehus.

Foto: Colourbox
Artiklen er leveret af

Hvis du går en tur igennem et parcelhuskvarter fra 1960-70'erne, er husene stort set identiske. Træder du indenfor, kan du finde rundt med lukkede øjne. Først er der en lang pistolgang med små værelser og et badeværelse. Derpå følger et lille køkken og en stue.

Sådan er det ikke længere. Henlægger du gåturen til et moderne nybyggerkvarter, vil du se en mangfoldighed af huse i forskellige stilarter og materialer. Danskerne vil ikke længere bo ligesom naboen.

”Folk vil gerne sætte deres eget præg på huset, og vi bygger ikke to huse, der er ens,” siger Steffen Baungaard, koncerndirektør i HusCompagniet. Læs mere om HusCompagniet her

Turen rundt i de to parcelhuskvarterer afslører også, at de danske parcelhuse har fået vokseværk. Hvor et nyopført parcelhus i 1964 var på 124 kvadratmeter, er gennemsnitsstørrelsen 50 år senere vokset til 200 kvadratmeter.

”I 1960'erne havde de fleste børn deres eget værelse, men de var ikke ret store, for det var et privilegium bare at kunne lukke sin egen dør. I dag efterspørger folk store og individuelle børneværelser, to badeværelser og walk-in-closet. Desuden har vi flere ting, og det kræver mere plads,” siger bygningskonstruktør og boligekspert hos Bolius, Tine Sode.

I moderne hjem skal der findes plads til julepynt og vinterfrakker i stueplan, for de fleste moderne huse har ikke kælder eller loft.

”Tendensen er, at husene er virkelige store i dag. Kældere er meget dyre at lave, og det er svært at få dem godkendt til beboelse. Mange vil gerne bygge loft til kip, og så er der ikke plads til en førstesal. Desuden bliver kvadratmeterne på første sal sjældent udnyttet så godt som dem i stueplan,” forklarer Tine Sode.

Besøg fremtidens hjem

Det kan være svært at få styr på sine boligdrømme, når man ikke længere blot kan kigge over ligusterhækken og kopiere naboens hus.

”At bygge sit eget hus er den største investering, man laver i livet. Derfor er det vigtigt at tænke alle detaljer igennem,” siger koncerndirektør i HusCompagniet Steffen Baungaard. Læs mere om HusCompagniet her

Byggefirmaet har fire steder i landet opført udstillingsbyer. På Munkebuen i Hillerød ligger vinkelhuse, en minimalistisk funkisvilla og en moderne opdatering af den klassiske patriciervilla side om side. Kigger man inden for i de fuldt møblerede huse, kan man se en mangfoldighed i løsninger og materialevalg.

”Kunderne har efterspurgt steder, hvor de kunne se mere end ét udstillingshus. I vores udstillingsbyer kan de se og røre ved tingene i de forskellige huse,” siger Steffen Baungaard.

HusCompagniet er ved at opføre en femte udstillingsby i Herning og derpå følger Odense. Ambitionen er at bygge yderligere tre-fire byer rundt i landet.

”Det skal være nemt for kunderne at se, hvad der er af muligheder, når man bygger selv. Folk kan godt lide at besøge husene. De finder inspiration både indvendigt og udvendigt og bliver klogere på deres egne behov,” fortæller Steffen Baungaard.

I udstillingshusene ligger der kataloger, hvor boligen er gennemfotograferet. Så er det nemt at slå en cirkel om de detaljer, som man godt kan lide. Desuden er der også altid en byggerådgiver tilstede.

HusCompagniet har udstillingsbyer i Horsens, Hillerød, Mårslet og Ringsted. Husene har åbent hver søndag mellem 13-16 og besøges hver uge af ca. 400 mennesker.

Læs mere om HusCompagniet her

Følg
Jyllands-Posten
Annoncørbetalt indhold HusCompagniet

Danskerne bygger igen

Danmark er blevet til en nation af nybyggere. Efter at finanskrisen tvang privatbyggeriet i knæ, har danskerne igen fået mod på at bygge deres egen drømmebolig. Ønsket om et personligt hjem, billigere varmeregning og flere kvadratmetre er nogle af begrundelserne.
Annoncørbetalt indhold HusCompagniet

Gør byggeprojektet til en succes

De fleste mennesker bygger kun ét hus i deres liv, og derfor kan det virke som et stort og uoverskueligt projekt - ikke mindst økonomisk. Søger man rådgivning og får lagt et realistisk budget, ender drømmehuset ikke som en økonomisk ruin.
Annoncørbetalt indhold HusCompagniet

Lad ikke boligdrømmen blive et mareridt

Tænk dig om og lad ikke drømmen om at bygge dit eget hjem skygge for fornuften. Drømmeboligen kan ende med at få store personlige og økonomiske omkostninger, hvis man ikke har styr på juraen, siger boligadvokat Thomas Jæger.
Annoncørbetalt indhold HusCompagniet

Nybyggerne i Sabro

Troels Rasmussen og Sidse Krabsen er netop flyttet ind i deres nybyggede hus. En tryg byggeproces baseret på en tæt kontakt til banken, brug af uvildige eksperter og valg af et veletableret byggefirma.
Annoncørbetalt indhold HusCompagniet

Vi vil ikke bo som de andre

I 1960-70'erne havde vi ikke noget i mod at bo i samme type parcelhus som naboen. Sådan er det ikke i dag, hvor vi gerne selv vil sætte vores personlige præg på boligen. Rundt om i landet er der skudt hele udstillingsbyer op, hvor boliginteresserede kan samle inspiration til deres eget drømmehus.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her