Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.

Når vi rejser ud i verden, er der nogle ting, som vi kender og elsker hjemmefra og derfor helst ikke vil undvære. For at tiltrække købestærke, asiatiske turister må danske hoteller derfor tænke i nye baner.
Artiklen er leveret af

Stadig flere turister vælger at rejse til Danmark, og det er med til at skabe vækst og arbejdspladser i hele landet. Ifølge tal fra VisitDenmark brugte turisterne 94,7 mia. kr. her i landet i 2016.

Det er især tyskere, nordmænd og svenskere, der vælger Danmark som feriemål. Men også rejsende fra Italien, Frankrig, Indien og Asien kommer i stigende grad hertil som turister. For eksempel havde kinesiske turister 219.000 overnatninger i Danmark sidste år, og fra januar til juni 2017 overnattede japanske turister 33.628 gange i Danmark, hvilket er en stigning på 3,6 procent i forhold til året før.

Også inderne vælger i stadig højere grad at rejse til Danmark. Fra 2008-16 målte VisitDenmark en årlig vækst på 12,7 procent i antallet af indiske overnatninger, og tendensen forventes at fortsætte i år.

”Med Air India, der starter med at flyve tre gange ugentligt mellem Delhi og København fra september 2017, tror vi på en stigning i indiske overnatninger på 8-12 procent,” lyder det fra VisitDenmarks markedschef, Flemming Bruhn, i prognosen for 2017.

Elkedel og douchetoilet, tak

Turister fra nye verdensdele stiller anderledes krav, end den danske turistbranche er vant til. For mange af dem er rejsen deres første møde med europæisk kultur, og det kan være en udfordring for begge parter, fordi kultur, værdier, sprog og normer er helt forskellige fra hinanden. Derfor stiller de nye turistgrupper helt andre krav til indretningen af hoteller, for på deres ferie ønsker de ikke at undvære noget, som de kender og elsker hjemmefra.

For eksempel er det meget vigtigt for asiatiske og indiske turister, at der er elkedel på værelset, da de er vant til at drikke te og kogt, varmt vand. Hjemmefra er de ikke vant til, at vand kan drikkes direkte fra hanen, så hvis der ikke er flaskevand og elkedel på hotelværelset, vil det af mange blive opfattet, som om der ikke er drikkevand til rådighed.

Desuden bruger 70 procent af verdens befolkning vand til at vaske sig efter toiletbesøg. Faktisk er den vestlige verden ret alene om at nøjes med toiletpapir, og i Afrika, Asien og Mellemøsten er vand en selvfølgelig del af toilethygiejnen. Også i Europa foretrækker stadig flere at bruge vand i stedet for papir.

På Kongens Nytorv midt i København ligger det legendariske, femstjernede luksushotel Hotel d’Angleterre. Da hotellet i 2013 genåbnede efter en gennemgribende renovering var badeværelserne indrettet med douchetoilettet Geberit AquaClean. Dermed blev Hotel d’Angleterre det første hotel i Skandinavien, der tilbyder douchetoilet på alle værelser.

Kyst og hav trækker også

Mens kinesiske turister ofte har København som destination, kommer langt de fleste turister til Danmark for at opleve kyst, strand og hav. Storbyturismen står kun for 14 procent af overnatningerne, mens kyst- og naturturismen udgør 72 procent af de rejsendes overnatninger.

På den jyske vestkyst er man også klar til at leve op til turisternes skærpede krav. Her åbnede Hvidbjerg Strand Camping & Resort i år et nyt strandhotel i Blåvand med 24 flotte hotellejligheder med havudsigt og adgang til wellness-center og badeland. Også her har man valgt at installere douchetoilettet Geberit AquaClean i alle hotellejligheder.

Da Hvidbjerg Strand i Blåvand åbnede et helt nyt strandhotel denne sommer, var der installeret douchetoilet i alle hotellejligheder, og den nyhed er blevet godt modtaget af turister fra mange forskellige lande, fortæller Steen Slaikjær, ejer af Hvidbjerg Strand Camping & Resort.
”Vi vil gerne løfte niveauet og give vores gæster nogle nye og overraskende oplevelser med hjem,” siger Steen Slaikjær, ejer af Hvidbjerg Strand Camping & Resort.I løbet af hotellets første sommer er de fleste overnattende gæster kommet fra Danmark, Tyskland, Norge, Sverige, Holland og Schweiz, hvor over otte procent af husstandene ejer et douchetoilet.

”Hotellet er indrettet som et klassisk strandhotel med stribede tapeter og en maritim stil. Men vores gæster elsker, når der er noget nyt og inspirerende i indretningen, og mange har kommenteret, at det er sjovt, at det ligefrem er en oplevelse at gå på toilettet,” fortæller Steen Slaikjær. Ifølge VisitDenmark rejser de fleste kyst- og naturturister til Danmark for at nyde naturen, slappe af og besøge seværdigheder. Mens storbyturisterne kommer til Danmark for at opleve byens puls, shoppe og gå på café og restaurant.

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.
Geberit

Teknologien flytter grænser i hjemmet

Køleskabe, der hjælper dig med at undgå madspild, douchetoiletter, der både vasker og tørrer dig og spejl-tv’et, der er integreret usynligt i rummet. Den digitale verden er for alvor trådt over dørtærsklen i de danske hjem, viser denne rundtur mellem de nyeste produkter.
Geberit

Vejen til nye vaner kræver nye omgivelser

Januar er sæson for ønsket om sundere livsstil og bedre vaner. Er du en af dem, der forgæves har forsøgt at holde fast i dit nytårsfortsæt, så fat mod. Det er nemlig meget sjældent manglende selvdisciplin, der spænder ben, men derimod omgivelserne.
Geberit

Derfor er det sundt at bruge ekstra tid på toilettet

Ifølge en ny undersøgelse bruger hver anden længere tid på toilettet end nødvendigt. Og det kan faktisk være klogt at forære sig selv en ekstra pause. Det gavner nemlig både sundheden og effektiviteten.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her