Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.

Foto: Per Bille
Artiklen er leveret af

Festivalgæster frygter ofte det næste toiletbesøg, og sidste år indførte Roskilde Festival betalingstoiletter med stor succes. Mange er nemlig villige til at betale for en hygiejnisk toiletoplevelse, når de er på festival. På Smukfest behøver gæsterne dog ikke have penge op af lommen. Her er nemlig opstillet særlige guld-toiletter.

Og selvom toiletterne ikke decideret er støbt i guld, så tilbyder de en ekstra luksus og eksklusivitet, der må siges at bevæge sig langt udover den gængse opfattelse af et festivaltoilet. Endda helt gratis. Det fortæller kommerciel chef for Smukfest Kasper Sandfeldt Bjergbæk.

Foto: Per Bille
”Det handler om at skabe så meget luksus og så meget fest for gæsterne som overhovedet muligt, og derfor giver det god mening at opgradere toiletter, som mange forbinder med dårlige forhold på festivaler, til noget af det ypperste, man kan få,” siger han og understreger, at selvom flere af gæsterne har efterlyst bedre toiletforhold, så er det de færreste, der i deres vildeste fantasi har forestillet sig dette.

Luksus og hygiejne

Hygiejneekspert Michael René, der er lektor på Professionshøjskolen Metropol og forfatter til bloggen Pletvæk.dk, er begejstret over, at festivalerne har valgt at satse på bedre toiletforhold.  

”Dårlig toilethygiejne fører til, at vi smitter hinanden. Hvis spredningen af sygdomme skal minimeres, skal der holdes rent de steder, hvor bakterier har gode vilkår. Og det har de på festivaltoiletter. Ellers risikerer man i værste fald at ’Roskildefesten’ bliver aflyst af ’Roskildesyge’,” siger Michael René med et smil.

Foto: Per Bille
At festivalerne landet over er begyndt at opgradere toiletforholdene, mener han, skyldes en blanding af, at nutidens festivalgæster stiller større krav, og at festivalarrangørerne gerne vil tilbyde gæsterne den ekstra luksus og forkælelse, det er at træde ind på et rent toilet.

Oversete dørhåndtag

Michael René advarer dog samtidig mod, at betalingstoiletterne kan give en falsk tryghed, selv om de oftere bliver rengjort.

”Jeg kan godt frygte for, at dørhåndtaget er et overset element i rengøringen. Men det er faktisk et væsentligt område at holde rent,” mener han. For det er det sidste, gæsterne er i kontakt med, inden de forlader toilettet.

”Hvis dørhåndtagene ikke bliver gjort rene, så griber de fat i en bakteriebombe, hvor 50 andre festivalgæster i værste fald har sat deres virus- og bakteriefyldte hænder, og så er vi lige vidt” siger Michael René, der på sin blog giver gode råd om blandt andet toiletrengøring og hygiejne.

Foto: Per Bille
Han opfordrer til, at gæsterne altid vasker eller afspritter hænderne efter, at de har rørt ved dørhåndtaget. Derfor er festivaltoiletter faktisk smartere end andre toiletter, da vandposterne typisk er placeret udenfor toiletterne, understreger han.

Hænderne bliver i lommen

Den grundige håndhygiejne slipper gæsterne dog helt for på Guldtoiletterne på Smukfest. Ja faktisk kan du stort set lade hænderne blive i lommen. For udover en rengøringsvagt, der gør rent efter hvert toiletbesøg, så indeholder toiletterne alle tænkelige og utænkelige features, der gør, at du ikke skal bruge dine hænder til at tørre dig. Det gør toilettet nemlig for dig.

Her er for eksempel både automatisk lugtudsugning og indbygget douche i toilettet, så man kan få vasket enden med lunt vand efter toiletbesøg. Den friske følelse, det giver, at få en lille etagevask, gør at man måske endda kan spare en 20’er til et bad?

Zen, marmor og eventyr

”Rigtigt mange kommer ud derfra med et kæmpe smil,” lyder det fra Kasper Sandfeldt Bjergbæk, der har oplevet gæsterne beskrive oplevelsen som ”indbegrebet af luksus” og ”slowfood for sjælen”.
Det er fjerde gang, toiletterne bliver opstillet på Smukfest.

Guld-toiletterne er indrettet med forskellige temaer, der alle understreger den wellness-følelse toiletterne giver. Dermed har festivalgæsterne mulighed for at træde direkte fra festivalens bøgeflis og ind i en verden af ”italiensk marmor”, ”nordisk natur”, ”1001 Nat” eller ”japansk zen” – give sig hen og få en frisk oplevelse.

Foto: Per Bille

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.