Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.

Byggeriet af privatboliger boomer og bringer ny teknologi med ind i hjemmet. Online styring af lys og varme er efterhånden helt almindeligt, og douchetoiletter vinder også frem.
Artiklen er leveret af

Byggeriet af privatboliger er kommet godt i gang efter finanskrisen, og Dansk Byggeri forventer, at der vil blive bygget 22.500 nye boliger i løbet af 2017. Til sammenligning blev der i 2013 bygget 11.500 nye boliger i Danmark.

”Det er en rigtig god investering at bygge nyt frem for at renovere en ældre bolig. Blandt andet fordi du har styr på økonomien, er sikret en høj gensalgsværdi og kan indbygge ny teknologi ind fra starten,” siger Thomas Dahl, adm. direktør i eurodan-huse, som har bygget huse til danskerne siden 1978.

I en tid, hvor mange børnefamilier har travlt med to fuldtidsjob og også kører børnene til dans og er frivillige i fodboldklubben, må det gerne være nemt og rart at komme hjem, siger Thomas Dahl, som sammenligner danskernes boligpræferencer med en lavenergirude:

Thomas Dahl, adm. direktør i eurodan-huse, oplever, at vi generelt bruger flere penge på boligen, men at vi samtidig er blevet mere bevidste og kræver kvalitet og funktion for pengene.
”Yderst er der aluminium, som kræver minimum vedligeholdelse, i midten sørger tre lag glas for lavt energiforbrug og høj komfort, og indenfor sikres æstetikken med enkle trærammer. Kort sagt går vi efter løsninger, som er vedligeholdelsesvenlige, har lave driftsomkostninger, er gode for miljøet og ser godt ud,” forklarer han.

Teknologien flytter ind

En af de faktorer, der er med til at gøre hverdagen lettere, er den teknologi, der flytter med ind i den nye bolig.

”Det teknologiske indtog i boligen sker stille og roligt i takt med, at producenterne udvikler løsninger, som er brugervenlige og tilgængelige. Hos os er det standard, at man kan styre varmen med sin smartphone eller tablet, og det er efterhånden også helt almindeligt, at lys og alarm kan styres online,” siger Thomas Dahl, der ligeledes oplever, at berøringsfri løsninger vinder frem.

”Berøringsfri stikkontakter og armaturer bliver mere og mere udbredt – ikke mindst på badeværelset. Fuldt forståeligt, for det giver virkelig mange fordele, for eksempel forhindrer det vandspild, sikrer en høj hygiejne og er designmæssigt med til at give et enkelt og rent udtryk.”

Fremtidens toilet

Hos Falsing VVS oplever man også, at badeværelset bliver opprioriteret og ofte er det rum, hvor teknologi og berøringsfri løsninger gør deres indtog først.

”Der er en markant stigende efterspørgsel på berøringsfri elementer, og vi får især flere henvendelser fra børnefamilier, som gerne vil have en lettere hverdag,” siger ejer Kim Falsing, som forudser, at interessen for berøringsfri armaturer, stikkontakter og andre intelligente løsninger blot vil stige fremover.

”Vi sælger for eksempel flere og flere douchetoiletter, som gør toiletpapir unødvendigt. I stedet sørger toilettet for at rengøre dig med lunt vand efter toiletbesøg, så du er helt ren i løbet af 20 sekunder og slipper for at komme i nærheden af bakterier,” forklarer Kim Falsing, der selv har et Geberit AquaClean som kundetoilet, så nysgerrige kunder kan opleve fremtidens toilet på nærmeste hold.  

Vi vil have funktion og kvalitet

Netop funktionaliteten er i højsædet, når det gælder boligindretning, fastslår Thomas Dahl fra eurodan-huse.

”Vi bruger generelt flere penge på boligen, men samtidig er vi blevet mere bevidste om, at det, vi køber, skal give værdi. Man kan sige, at kvalitet og funktionen kommer frem for prestige. Vi investerer for vores egen skyld – ikke for at imponere naboen,” siger han og nævner et eksempel fra badeværelset:

Især blandt børnefamilier på jagt efter en lettere hverdag er efterspørgslen på berøringsfri løsninger og douchetoiletter stigende, lyder det fra Kim Falsing, der ejer Falsing VVS.
”Langt de fleste vælger i dag et væghængt toilet med skjult cisterne, fordi det ser godt ud og samtidig er nemt at rengøre. Det samme gælder berøringsfri armaturer. En anden tendens er, at mange stadig får installeret badekar, mens de færreste vælger jacuzzi. Vi har med tiden lært, at badekarret er praktisk til både børn og voksne, mens det ofte er for besværligt at gøre jacuzzien klar, og den derfor ender med at stå ubrugt hen i årevis.”

Det understøttes af en undersøgelse, som Yougov har gennemført for Geberit. I den svarer hver tredje af de adspurgte danskere, at de drømmer om at få et badekar, mens kun hver femte kunne tænke sig en jacuzzi.

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.
Geberit

Teknologien flytter grænser i hjemmet

Køleskabe, der hjælper dig med at undgå madspild, douchetoiletter, der både vasker og tørrer dig og spejl-tv’et, der er integreret usynligt i rummet. Den digitale verden er for alvor trådt over dørtærsklen i de danske hjem, viser denne rundtur mellem de nyeste produkter.
Geberit

Vejen til nye vaner kræver nye omgivelser

Januar er sæson for ønsket om sundere livsstil og bedre vaner. Er du en af dem, der forgæves har forsøgt at holde fast i dit nytårsfortsæt, så fat mod. Det er nemlig meget sjældent manglende selvdisciplin, der spænder ben, men derimod omgivelserne.
Geberit

Derfor er det sundt at bruge ekstra tid på toilettet

Ifølge en ny undersøgelse bruger hver anden længere tid på toilettet end nødvendigt. Og det kan faktisk være klogt at forære sig selv en ekstra pause. Det gavner nemlig både sundheden og effektiviteten.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her