Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.

Danmark er et kystland, hvor ingen har længere end 52 km til vandet. Især boliger i første række er eftertragtede, og i boligindretningen bliver vand også brugt som et luksuselement.
Artiklen er leveret af

Da Boligsiden sidste år undersøgte danskerne boligdrømme, svarede hver tredje, at de har lyst til at bo på en husbåd, og i det hele taget er boliger tæt på vandet enormt eftertragtede.  

”Et knapt gode kommer ofte i høj kurs, og der er et begrænset antal pladser i første række. Vi oplever sommetider, at det kan være meget sværere at sælge et hus i anden eller tredje række end et langt dyrere hus i første række til vandet,” siger Hans Lilienhoff fra ejendomsmæglerkæden Lilienhoff, der har specialiseret sig i liebhaverboliger i hele landet og på sin hjemmeside har et menupunkt dedikeret til boliger ved vandet.

”At bo med udsigt til vandet er noget, næsten alle drømmer om. Det er som at have et levende maleri foran sine vinduer, hvor motivet og farverne hele tiden ændrer karakter,” siger han.

Ud over den smukke udsigt har flere forskningsundersøgelser vist, at lyden af vand virker psykisk beroligende.

Vand giver indre ro

Også i boligindretningen vinder vandet frem, og ifølge fagmediet Installatør oplever sanitetsproducenterne lige nu, at flere investerer i et badekar fra den dyre ende af kataloget.

”Når mange prioriterer vand højere i boligen, er det tegn på, at vi generelt vil i bedre kontakt med vores vandelement og ønsker at forbedre vores kommunikation, intuition og følelser,” siger Rebekkah Leve.
For feng shui ekspert Rebekkah Leve er det helt naturligt, at vi i stigende grad prioriterer vand i vores boligindretning.

”I feng shui står vandelementet blandt andet for følelser, intuition og kommunikation. Er der ubalance i vandelementet kan det give angst og frygt. I en verden præget af frygtbaseret politik, kan vi afhjælpe angsten og forbedre vores kommunikation ved at skabe mere balance i vores vandelement,” forklarer hun.

Alt, hvad der leder tankerne hen på vand, hører til vandelementet. Lige fra springvand, vaser med vand og billeder, der forestiller havet eller vanddråber, til glas, spejle og transparente gardiner.

”Jeg kan gå ind i et hjem og aflæse, hvad der sker i folks liv, og hvad de har af udfordringer. Alt hænger sammen. Så når mange prioriterer vand højere i boligen, er det tegn på, at vi generelt vil i bedre kontakt med vores vandelement og ønsker at forbedre vores kommunikation, intuition og følelser,” siger Rebekkah Leve. 

Praktisk og hygiejnisk

Samtidig er der en rent lavpraktisk grund til, at mange prioriterer vand i boligen. Vandhaner, der leverer kogende vand på sekunder, og douchetoiletter, som gør toiletbesøg langt mere hygiejniske, gør nemlig også hverdagen lettere.

”Vi sælger et par Quooker-vandhaner om dagen, og det er ofte de samme, som vælger at få installeret kogende vandhane i køkkenet og douchetoilet på badeværelset. De er firstmovers og prioriterer eksklusivitet og teknologiske løsninger i boligindretningen,” fortæller Cecilie Falsing fra Falsing VVS, som har specialiseret sig i badeværelser og tilbyder alt fra rådgivning og design til indretning og montage.

Her har kunderne mulighed for at prøve et douchetoilet, som vasker blidt med tempereret vand og tørrer med lun luft.

”Men mange kender dem allerede, når de træder ind ad døren. De senere år er kendskabet til douchetoiletter og de fordele, de giver både hygiejnisk og praktisk, steget markant,” forklarer Cecilie Falsing.

Faktisk benytter 70 procent af verdens befolkning vand og ikke papir efter toiletbesøg. Så også her forventes det, at vand for en ny betydning i de danske hjem i fremtiden.

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.