Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.

Foto: Colourbox
Artiklen er leveret af

I en stresset periode kan energien være udfordret. Det er, som om at alle de tanker, der flimrer rundt i hovedet, dræner kroppen, og følelsen af træthed kan virke overvældende. Men ved at indlægge små frirum i dagligdagen, hvor du gør noget godt for dig selv, kan du fjerne fokus fra tankerne oppe i hovedet og i stedet rette opmærksomheden mod kroppen.

Gå en tur rundt om bygningen

Når Søren Kierkegaard skriver; »Jeg gaaer mig hver Dag det daglige Velbefindende til«, er der noget om snakken. Forskning viser, at fysisk aktivitet giver velvære og glæde og påvirker følelsen af angst, stress og koncentrationsevne i positiv retning. Udover at gåture er godt for psyken viser forskning også, at bevægelse i stængerne kan forlænge dit liv og give dig en bedre arbejdsdag, ja den daglige gåtur kan endda forbedre evnen til hovedregning. Rigtig mange har i dag stillesiddende arbejde og får derfor ikke rørt sig ret meget, men nu har du alle tiders undskyldning for at tage en kollega under armen og benytte den sidste del af frokostpausen til at gå en lille tur rundt om bygningen, få noget frisk luft, clearet tankerne og flettet lidt velvære ind i hverdagen. 

Træk vejret

At trække vejret lyder som noget temmelig basalt, men faktisk er der mange, der i løbet af en travl hverdag ikke får trukket luften længere ned end det øverste af brystkassen. Det er et problem, for vejrtrækning helt oppe i kravebenet kan gøre kroppen mere stresset, mens dyb og rolig vejrtrækning kan få tankemylderet til at falde til ro.

Denne lille øvelse kan hjælpe din vejrtrækning ned i maven, så du får balanceret tankemylderet og ryddet ud i hovedet.

Træk vejret ind, mens du tæller til fire. Hold herefter vejret i endnu fire sekunder, hvorefter du slipper luften ud, mens du tæller til otte. Gør dette 5-10 gange efter hinanden – så er du klar til at vende tilbage til hverdagen med klart hoved og velvære i kroppen.

Foto: Colourbox
Tid til te

Træk stikket ud og lad dig forkæle med en skøn kop te. Hvor kaffe ofte symboliserer arbejde og fart over feltet, er der mere ro over te-drikkeriet.

Så glem alt om de ubesvarede mails. Læg telefon og Ipad væk, lyt til dejlig musik og vær til stede og nyd det kæmpe univers af smagsvarianter og oplevelser. For teen kan virke både afslappende, opkvikkende, styrke koncentration og fordøjelse, alt efter hvad du har brug for.

Smagsoplevelsen er dog én ting, den visuelle oplevelse en anden. Det er slet ikke uvæsentligt, hvordan man vælger at servere sin te. Jo flere sanser, der bliver stimuleret, jo bedre bliver oplevelsen.

Hæld teen på en flot og eksklusiv tekande, og servér i kopper, der er hvide indvendig, så man kan se farven på teen.

Slap af på toilettet

I en ofte hektisk hverdag kan det være sundt at prioritere lidt alenetid. Når du er alene, har du mulighed for at mærke dig selv og dine tanker, og du får ladet batterierne op, så du kan være mere til stede i hverdagen. Her er toiletbesøg et undervurderet pusterum. For når man skal, så skal man... Og så kan man lige så godt give sig selv et lille hvil imens. I dag fås toiletter i mange forskellige udgaver, og særligt de nye douche-toiletter med indbygget varme i sæderne og vask og tørring indbyder ligefrem til at man giver sig god tid til oplevelsen.

En tur på toilettet kan ligefrem virke afstressende på os. De muskler vi bruger, når vi holder os, bliver stresset en lille smule, når vi ikke går på toilettet, selv om vi trænger til det. Derfor er det også vigtigt, at vi giver musklerne tid til at slappe af.

Kilder: www.videnskab.dk, barokko.dk, samvirke.dk og stressekspert og foredragsholder Bjarne Toftegård. 

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.