Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.

Det kan faktisk lade sig gøre at komme ind og ud af badeværelset stort set uden at bruge hænderne til andet end at åbne døren.
Artiklen er leveret af

Vandhanen og sæbedispenseren fungerer ved hjælp af en sensor, skraldespanden ved et tryk med foden, og køkkenlågen åbnes med et let tryk fra knæet. Stikkontakterne kan du også få i en hygiejnisk udgave, der enten er antibakteriel eller ikke kræver berøring.

Berøringsfrie elementer har for alvor vundet frem i de danske hjem i de seneste år, og det skyldes først og fremmest, at danskerne gerne vil have bedre hygiejne i hjemmet, oplever Kim Falsing fra Falsing VVS:

”God hygiejne er for mange lig med bedre levestandard. Et hjem skal ikke kun se rent ud, men rent faktisk være rent og dermed også bakteriefrit. Det gælder særligt i køkkenet og endnu mere i badeværelset. Faktisk er badeværelset ofte det rum, hvor berøringsfri teknologi gør sit indtog.

”Efterspørgslen på berøringsfrie elementer er steget markant. Folk begynder typisk udskiftningen på badeværelset, og deres begrundelse er først og fremmest, at de gerne vil sikre en bedre hygiejne,” siger Kim Falsing.

Helt uden hænder

Og det kan faktisk lade sig gøre at komme ind og ud af badeværelset stort set uden at bruge hænderne til andet end at åbne døren.

”Med de nye douchetoiletter slipper du både for at hive fat i toiletrullen og selv at skulle tørre dig. Det hele klares ved tryk på en knap, så man er ren i løbet af 20 sekunder uden at komme i nærheden af bakterier. Og med den berøringsfrie sæbedispenser og vandhane er alt, du skal gøre, at vifte dine hænder foran den infrarøde sensor, så er du sikret den rette mængde sæbe og vand, der slukker igen efter 30 sekunder,” siger han.

Der er også grønne fordele ved de berøringsfrie elementer, og dermed kan det være en god investering. Automatisk sluk for vandhanen reducerer vandspild, en sensor på lyset sparer på strømmen og douchetoilettet gør, at du helt kan undvære toiletpapir, forklarer Kim Falsing.  

I dag kan flere af elementerne fås til en overkommelig pris, og det betyder, at kundekredsen har udvidet sig.

”Vi får flere og flere henvendelser fra børnefamilier, der gerne vil have lettet deres hverdag med berøringsfrie løsninger. Særligt de nye douchetoiletter sælger vi mange af. Både børn og voksne synes, det er helt fantastisk at få den service, at teknikken tager over for dem og ordner alt.”

Har du talt med dit hjem i dag?

Selv om der de seneste år er sket en markant udvikling, når det kommer til berøringsfrie elementer, så rækker drømmen om at få integreret berøringsfrie løsninger i sin bolig længere endnu. Det forklarer Theis Passer, der er direktør i e-designfirmaet AVI, som har speciale i teknologien bag intelligente boliger - det, der også kaldes ’smart houses’.

”Efterspørgsel bunder først og fremmest i et ønske om et hjem med mere bekvemmelighed. Her er stemmestyring ’det nye sorte’,” forklarer Theis Passer, der netop er kommet hjem fra en konference i Amsterdam, hvor han er blevet opdateret på nyhederne på området.

”I stedet for at styrte rundt og slukke for alt, hvad der står tændt, når du forlader huset, kan du tale til dit hus og bede det om at slukke alt lys i boligen, slukke tv’et, lukke vinduerne og rulle persiennerne ned. Og når du kommer hjem, kan du bede huset om at tænde lyset igen og sætte dit yndlingsnummer på, for huset forstår ikke alene enkelte ord, men helt almindelig tale.” fortæller Theis Passer.

Han understreger, at teknologien findes i flere engelsktalende lande, men det er kun i USA og England man kan købe den, og at der vil gå et stykke tid, før det når de danske hjem.

”Men industrien er klar. De brænder for at producere noget, der imponerer – og det gør det berøringsfrie.”

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.