Geberit

Derfor er det sundt at bruge ekstra tid på toilettet

Ifølge en ny undersøgelse bruger hver anden længere tid på toilettet end nødvendigt. Og det kan faktisk være klogt at forære sig selv en ekstra pause. Det gavner nemlig både sundheden og effektiviteten.

I en ny undersøgelse fra YouGov svarer 51 procent, at de bliver længere tid på toilettet for at have lidt tid for sig selv.
Artiklen er leveret af

Et par hurtige onlinenyheder, en halv kryds og tværs eller et øjeblik med lukkede øjne. I en ny undersøgelse svarer 51 procent, at de hver dag eller sommetider bruger længere tid på toilettet end nødvendigt for at have tid for sig selv. Undersøgelsen omfatter 1006 danskere og er lavet af YouGov for toiletproducenten Geberit.

”For mange er badeværelset det eneste sted, hvor man kan låse døren med god samvittighed, og ingen kan forvente at komme i kontakt med dig,” siger meditations- og mindfulnessinstruktør Mayianne Dinesen, som underviser private og virksomheder i at koble af.

”Arbejdslivet er blevet mere flydende og trækker i os på alle mulige tidspunkter. Og privat er vi på de sociale medier nonstop. Derfor kan det være svært at geare ned og mærke roen,” uddyber hun.

Hver femte føler sig stresset

Da Danmarks Statistik i 2013 undersøgte danskernes sundhed i ”Den Nationale Sundhedsprofil”, viste resultatet, at 21,3 procent af danskerne lever med et højt stressniveau. Det blev blandt andet målt på, at de i høj grad oplevede livet som uforudsigeligt, ukontrollerbart og følte sig nervøse og stressede.

”For mange er badeværelset det eneste sted, hvor man kan låse døren med god samvittighed, og ingen kan forvente at komme i kontakt med dig,” siger meditations- og mindfullnessinstruktør Mayianne Dinesen.
”Hvis du føler dig stresset, så ER du stresset, og så skal du gøre noget ved det med det samme – ikke når du får tid. Forskning viser nemlig, at længerevarende kronisk stress er en medvirkende årsag til mange alvorlige livsstilssygdomme,” siger Mayianne Dinesen.

Pauser gør dig bedre på jobbet

Tiden, der bruges på selve toilettet, er for de flestes vedkommende forholdsvis kortvarig. 49 pct. svarer, at de normalt bruger under 10 min. på toilettet om dagen, mens 40 pct. sidder i alt op til en halv time hver dag.

”Selv et par minutter kan gøre en kæmpe forskel. Både for din mentale sundhed, og fordi flere undersøgelser viser, at vi præsterer bedre efter at have mediteret eller fundet roen. Det får nemlig hjernen til at aktivere evnen til at holde fokus og koncentrere sig. Desuden udløser hjernen glædes- og lykkehormoner – og glade mennesker præsterer også bedre,” lyder det fra Mayianne Dinesen, som anbefaler denne simple øvelse, hvis batterierne skal genoplades i løbet af kort tid:

Sæt dig ned og træk vejret hurtigt og dybt ud og ind gennem næsen 10 gange, så lungerne fyldes med luft. Vend derefter hovedet nedad, og pust ud. Øvelsen gentages to-tre gange, og til sidst sætter man sig og trækker vejret roligt og dybt et par gange.

Toilettet fjerner lugten

”Det er en effektiv måde at viske tavlen ren og genstarte energien og koncentrationen. Når man trækker vejret dybt gennem næsen, bliver der sendt beroligende gasarter ud til nerverne, som virker afstressende her og nu,” siger Mayianne Dinesen.

Det kan måske lyde afskrækkende at trække vejret dybt gennem næsen, mens man opholder sig på toilettet, men også det er der råd for.

Der findes nemlig moderne toiletter, som fjerner lugten direkte fra kummen, og sådan en løsning svarer 54 procent af de adspurgte i Geberits undersøgelse, at de er interesseret i. Og det er forståeligt nok, når vi nu er så tilbøjelige til at blive lidt længere og nyde freden på ”det lille hus”.

www.geberit-aquaclean.dk

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.