Geberit

Teknologien flytter grænser i hjemmet

Køleskabe, der hjælper dig med at undgå madspild, douchetoiletter, der både vasker og tørrer dig og spejl-tv’et, der er integreret usynligt i rummet. Den digitale verden er for alvor trådt over dørtærsklen i de danske hjem, viser denne rundtur mellem de nyeste produkter.

Artiklen er leveret af

Elevationssenge og robotstøvsugere er eksempler på, hvordan den teknologiske udvikling for længst har ramt danske hjem, men mange flere elektroniske funktioner er på vej. For drømmen om at få integreret teknologier i sin bolig rækker længere endnu, forklarer Theis Passer, der er direktør i e-designfirmaet AVI, som har speciale i teknologien bag intelligente boliger - eller det, der også kaldes ’smart houses’.

”Den intelligente bolig virker attraktiv på folk, fordi den kobler funktion og design og får boligen til at fremstå eksklusiv,” forklarer Theis Passer.

Køleskabe, der hjælper dig med at undgå madspild, douchetoiletter, der både vasker og tørrer dig og spejl-tv’et, der er integreret usynligt i rummet er blandt de nye teknologiske løsninger, der flytter grænser i hjemmet.
Selv mener han, at det giver mening at indføre teknologi på de områder, som giver nytteværdi inden for eksempelvis energioptimering, komfort og sikkerhed.

Intelligente løsninger på vej frem

Efter at udviklingen af intelligente løsninger i hjemmet tog sig et dyk under finanskrisen, er de nu på vej tilbage på markedet og ind i danskernes hjem igen.

”Vores hjem består af mere og mere elektronik, og det er efterhånden ikke længere en fantasi at snakke om det intelligente hjem,” siger Theis Passer.

For selv om forudsigelserne om køleskabe, der selv bestiller maden hjem, når der er tomt på hylderne, måske ikke lige er blevet en realitet, så er der sket ufatteligt meget de seneste år, forklarer Theis Passer.

”Det gælder særligt nu, hvor nogle af leverandørernes produkter er ved at bevæge sig ned i et prisleje, hvor mange flere kan være med.”

Lille spejl-tv på væggen der…

Spejl-tv’et er et tv, der er bygget ind i spejlet. Det er blevet særligt populært for boligejere, som går op i et stilrent design, fordi det er integreret usynligt i rummet, når det er slukket. Spejl-tv’et har også den fordel, at det kan integreres i rum, hvor der er begrænset plads, eller være diskret tilbagetrukket i stuen. På denne måde bliver fjernsynet integreret i rummet med respekt for boligens unikke design.

Udover stuen vælger mange derfor at få installeret spejl-tv i soveværelser, køkken og på badeværelser, hvor spejl-tv er velegnet, fordi det er godkendt til vådrum. Mange vælger tv’et i et spejl over håndvasken eller i jacuzzien, men tv’et kan også monteres i en køkkenlåge, i klædeskabsskydelåge i soveværelset eller i pejsen.

Fremtidens toilet er her allerede

En anden teknologi, der også har gjort sit indtog, er douchetoiletterne, som vasker med lunt vand efter toiletbesøg, og hvor alt ordnes ved at trykke på en knap – det eneste, man selv skal gøre, er faktisk bare at trække bukserne ned. Og kan man lide det, vil man måske også kunne lide, at toiletterne selv fjerner lugt og har både lunt sæde og natlys.

Douchetoiletterne kræver måske en kulturændring hos de fleste, men har allerede vundet indpas i mange luksuriøse hjem i Danmark – og på verdensplan synes over 70 pct. af Verdens befolkning allerede, at det er mere hygiejnisk at vaske med vand frem for at gnide med tørt papir.

Udover tv og toiletter har teknologien også flyttet grænser i køkkenet. Madspild har længe været særdeles utrendy, men faktisk smider en gennemsnitlig dansk familie med to voksne og to børn mad ud for 10.000 kr. om året, dvs. 20 pct. af deres samlede udgifter til mad. Det problem kan nu løses af en ny, avanceret køleskabsteknologi, hvor man fremover vil kunne stå i supermarkedet og tjekke, hvad man mangler i køleskabet. Det sker gennem kameraer i køleskabet, som opdaterer billedet, hver gang køleskabsdøren lukkes. Billedet kan derefter hentes via en app på din smartphone.

www.geberit-aquaclean.dk

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.