Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.

Overskriften for badeværelset anno 2017 er eksklusivitet og wellness.
Artiklen er leveret af

I en verden, der farer af sted, er tid og ro den ypperste luksus. Et af de steder, vi finder tiden til os selv, er på badeværelset. Faktisk viser en ny undersøgelse, som YouGov har lavet for sanitetsproducenten Geberit, at 51 procent af danskerne hver dag eller sommertider bruger badeværelset som en oase, hvor de kan få lidt ekstra tid for sig selv. Og det sætter sit præg på indretningen og vores prioritering af rummet.

”Overskriften for badeværelset anno 2017 er eksklusivitet og wellness,” fastslår boligstylist og bygningskonstruktør Luise Lyngby fra Vida La Luu.

”I indretningen bliver der anvendt lækre grundmaterialer som natursten, for eksempel travetin, marokkanske fliser, håndlavede cementfliser og – for de modige – mørkt marmor. Farverne er afdæmpede, så man kan pynte med smukke metalliske elementer og bløde tekstiler,” uddyber hun.

Badekar og dampbad

Udstyret på badeværelset afspejler også vores ønske om wellness og forkælelse.

”Mange drømmer om et klassisk badekar – fritstående eller nedsænket. Det giver velvære, men er også virkelig praktisk for børnefamilien. Spabadet er til gengæld rykket uden for – eventuelt som vildmarksbad – og så titter udendørsbruseren frem som en sjov, ny tendens,” fortæller Luise Lyngby.

”Luksuselementer som gulvvarme og justerbar belysning er blevet en naturlig del af badeværelset,” fortæller boligstylist og bygningskonstruktør Luise Lyngby.
Også dampbadet vinder frem.

”I mange tilfælde som kombineret bruse/damp. Og her taler vi ikke om disse store ”rumstationer” i plastik, der var i begyndelsen af 00'erne, men som dyser, der indbygges blandt lækre fliser og med en dør af klart glas,” pointerer boligstylisten.

Enkelt med plads til personlighed

Da Realkredit Danmark i 2015 undersøgte danskernes boligønsker, var badeværelset og køkkenet de to rum, flest danskere drømte om at forny. Og de har da også travlt hos Falsing VVS, der er specialist i badeværelser og tilbyder alt fra rådgivning og design til indretning og montage.

”Efter finanskrisen kom der igen fuld gang i badeværelsesrenoveringerne sidste år, og nu har vi svært ved at finde kvalificerede folk nok til at følge med,” fortæller indehaver Kim Falsing.

Han oplever, at badeværelset er blevet et rum, som vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet.

”Nogle ønsker et nostalgisk præg med eksempelvis skakternet gulv, mens andre er til 70’er pangfarver. Det enkle skandinaviske design er dog stadig toneangivende med en minimalistisk indretning, rene linjer og enkelt design,” siger Kim Falsing.

Ja tak til luksus

Luksuselementer som gulvvarme og justerbar belysning er blevet en naturlig del af badeværelset.

”Ud over de praktiske, men kedelige, spots kan en klassisk eller moderne lysekrone virkelig være med til at gøre badeværelset eksklusivt,” siger boligstylist Luise Lyngby.

”Og så oplever vi en stigende efterspørgsel på gaspejse til badeværelset. Endnu et udtryk for, at badeværelset er et rum vi prioriterer lige så højt som stuen,” lyder det fra Kim Falsing.

Teknologien er også for alvor rykket ind på badeværelset, og Kim Falsing spår, at de innovative løsninger vil blive endnu mere udbredte i fremtiden.

Teknologien er også for alvor rykket ind på badeværelset, og Kim Falsing spår, at de innovative løsninger vil blive endnu mere udbredte i fremtiden. F.eks. var douchetoilettet for få år siden tabu, men det er ved at ændre sig, mener han.
”Teknologien betyder, at vi kan indrette et helt berøringsfrit badeværelse, hvor toiletbrættet åbner og lukker af sig selv. Skyllefunktionen er naturligvis også berøringsfri, ligesom vandhanen og sæbedispenseren.”

Slut med toiletpapir

Selv toiletpapiret er det muligt at vinke farvel til.

”For bare to-tre år siden var douchetoiletter tabu, og kun få vidste, at de eksisterede. I dag ved folk, hvad de kan, og de er meget mere åbne for at prøve dem,” fortæller Kim Falsing, der selv har et Geberit AquaClean som kundetoilet, så kunderne kan afprøve funktionen, inden de køber toilettet.

Et douchetoilet vasker dig forneden med lunt vand og tørrer efterfølgende med luft.

”70 procent af verdens befolkning bruger allerede vand i stedet for papir. Det er jo egentlig også mærkeligt, at vi fjerner alt andet snavs med vand, og så er tilbageholdende med at bruge douchetoiletter. Så min forventning er, at denne løsning bliver langt mere udbredt de kommende år,” siger Kim Falsing.

Nogle douchetoiletter har endda indbygget lugtfjerner i kummen, så badeværelset kan blive ved med at være et velværelse, selvom det skal løse andre behov end wellness.

www.geberit-aquaclean.dk

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.
Geberit

Teknologien flytter grænser i hjemmet

Køleskabe, der hjælper dig med at undgå madspild, douchetoiletter, der både vasker og tørrer dig og spejl-tv’et, der er integreret usynligt i rummet. Den digitale verden er for alvor trådt over dørtærsklen i de danske hjem, viser denne rundtur mellem de nyeste produkter.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her