Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.

Teknologien flytter ind og med de rette apps og styringsværktøjer, kan det styrke vores sundhed,  gøre hverdagen lettere og vores hjem mere klimavenlige.
Artiklen er leveret af

Forestil dig, at gardinerne automatisk ruller op om morgenen, låget på toilettet åbner automatisk, og kaffemaskinen går i gang af sig selv. Ved hjælp af sensorer og personlige indstillinger kan intelligente løsninger i hjemmet gøre din hverdag nemmere. Men du har behov for apps for at indstille og styre funktionerne – både når du er hjemme, og når du er væk fra huset.

”Apps kan hjælpe os med at planlægge og administrere, så vi får mere kontrol over vores hjem, arbejde, økonomi og sociale liv,” forklarer Jakob Skovgaard, som er UX-ekspert hos it-virksomheden Combine.

TRE APPS TIL DIT SMARTHOME:

Geberit AquaClean App – Douchetoilettet Geberit AquaClean er i sig selv et must i det intelligente hjem, og med den nye app bliver det muligt at gemme sine præferencer og bruge dem andre steder, f.eks. når man er på hotel med Geberit AquaClean douchetoilet. Se mere her eller download Geberit AquaClean app gratis i App Store eller Google Play.

Luxaflex PowerView – Luxaflex har leveret persienner, plisségardiner og andre smarte gardinløsninger til hjemmet i over 60 år og har nu også udviklet en app, der gør det muligt at tidsindstille husets gardiner eller styre dem fra mobilen.

Philips Hue Outdoor – Philips var først med intelligent lys til boligen, og nu kan du også få en trådløs og batteridrevet sensor, der kan modstå det danske vejr. Sensoren kan kobles til Hue-app’en og kan automatisk tænde lyset både ude og inde, når nogen passerer huset eller ind i indkørslen.

Han udvikler bl.a. koncepter for apps og laver brugerundersøgelser for at sikre, at de apps, der udvikles, understøtter brugernes virkelighed. Han oplever, at vi er blevet mere kritiske i forhold til, hvilke apps vi vil have på vores mobil og tablet.

”Formålet og funktionaliteten skal være tydelig med det samme, og apps skal tjene brugeren – ikke omvendt. Vi gider ikke apps, der skal vedligeholdes, eller som kommer med forstyrrende push-beskeder.”

Kort sagt forventer vi i dag, at vores apps er forudsigelige, simple og brugervenlige.

”Det kan være smart, at man kan styre alarmen derhjemme og låse hoveddøren op, hvis ens barn har glemt sin nøgle. Men vi gider ikke gøre ting via en app, bare fordi man kan – det skal give en værdi,” siger Jakob Skovgaard.

Et intelligent og klimavenligt hjem

Theis Passer er direktør i AVI – en virksomhed, der har specialiseret sig i teknologien bag intelligente boliger og er en slags elektroniske indretningsarkitekter. Blandt andet udvikler AVI styresystemer til smart homes.

Han ser et stort potentiale i de intelligente løsninger i forhold til at gøre hjemmet mere klimavenligt.

”I de fleste biler kan man se forbruget af brændstof, mens det er langt sværere at få overblik over, hvor meget energi man bruger i sit hjem. Et af vores mål er at hjælpe danskerne med at spare energi i deres bolig, f.eks. ved at tilbyde intelligente løsninger, hvor man kan se, hvor højt ens energiforbrug er, og hvad man kan gøre for at sænke det,” fortæller han.

Den ambition ligger godt i tråd med den udvikling, Jakob Skovgaard oplever på app-fronten.

”Udviklingen af apps følger andre tendenser, og lige nu er klimaet en megatrend, der er enorm fokus på. Derfor tror jeg, at vil vi se flere apps, der kan hjælpe os med at undgå madspild, dele ressourcer, leve mere bæredygtigt, spare energi og sortere affald,” siger han.

Apps forbedrer sundheden

Ifølge Jakob Skovgaard, UX-ekspert hos it-virksomheden Combine, er en god app brugervenlig og har et klart formål.
Sundhed er et andet område, som der er stort fokus på, og også her kan apps spille en vigtig rolle. I 2017 viste et dansk forskningsprojekt, at mænd fik forbedret deres sundhed markant ved at have en app, der talte deres skridt og bevægelse og sendte dem sms'er med råd om kost og motion.

”En af styrkerne ved apps er, at de kan motivere os ved at sætte konkrete mål, kontrollere hvordan det går med at nå dem og belønne os, når vi gør det,” siger Jakob Skovgaard.

På samme måde findes der apps, der kan lave planer for dit vægttab, holde styr på din puls – og hvis du har opgraderet dit intelligente hjem med et douchetoilet, kan du også få en app, der kan hjælpe dig med at få den bedste toiletoplevelse  - både når du er hjemme og andre steder med samme slags toilet. Så slipper du helt for at bruge toiletpapir og kan i stedet nøjes med et enkelt klik i appen, når du alligevel sidder med mobilen.

Denne artikel er sponsoreret af Geberit AquaClean

Geberit AquaClean er et douchetoilet, der giver ren velvære fra start til slut. Du behøver ikke at tænke på toiletpapir, for med et tryk på fjernbetjeningen bliver du vasket nænsomt med lunt vand og lufttørret. Det er både behageligt og hygiejnisk. Læs mere om Geberit AquaClean her

 

 

Følg
Jyllands-Posten
Geberit

Disse investeringer gør din bolig mere værd

Får en vinkælder, en spa eller et douchetoilet værdien af din bolig til at stige? Eller begrænser det i stedet antallet af interesserede købere? Få ejendomsmægler Jesper Nielsens råd til investeringer, der gør din bolig mere værd.
Geberit

Nu kan dit toilet også blive klogere end de fleste

Vil du gøre din hverdag nemmere, dit liv sundere og dit hjem mere klimavenligt, så kan intelligente produkter og apps være vejen frem.
Geberit

Boligtrends 2019: 7 ting du bare må eje i år!

Vil du være med helt fremme på indretningsbeatet, er det disse 7 ting, du ikke kommer udenom i 2019. Ikke nok med, at de gør dit hjem imponerende lækkert – de har også en positiv effekt på din hverdag.
Geberit

For Didde er toilettet blevet en passion

Engang var farven på toilettet det vigtigste, så kom rengøringsvenligheden i fokus, og i dag er hygiejne og velvære i højsædet. For Didde Jul er toilettet en ren videnskab, og det har gjort hende til Danmarks nok mest passionerede toiletsælger.
Geberit

Diætistens bedste råd: Sådan slipper du for mavekneb

Julemaden er hård kost for maven, og mange danskere må bruge ekstra tid på toilettet i disse dage. Her får du diætistens gode råd til en sund og velfungerende julemave.
Geberit

Hjemmet skal tilpasse sig dig – ikke omvendt

Vi ønsker personlige løsninger overalt i hjemmet, og teknologien spiller en vigtig rolle. Fra den rette belysning, som matcher dit lysbehov, til kaffemaskinen, der brygger præcis din favoritkaffe, og toilettet, der giver hvert familiemedlem særbehandling.
Geberit

Fra det eksotiske køleskab til fremtidens toilet

Tag med på en elektronisk tidsrejse tilbage til dengang køleskabet var en sjældenhed - og se, hvilken teknologi der i fremtiden bliver hjemmets nye vidunder.
Geberit

Turister stiller nye, helt specielle krav til Danmark

Turismen er vigtig for Danmark, og for at tiltrække købestærke udenlandske turister fra andre verdensdele, må turistbranchen leve op til de nye og anderledes krav, de har til deres rejsemål.
Geberit

Sådan bliver vi rene - den personlige hygiejnes historie

I dag bliver vand set som et uundværligt element i den personlige rengøring, men sådan har det ikke altid været. Engang blev det ligefrem set som sundhedsskadeligt.
Geberit

Festivalgæster stiller større krav til toilethygiejne

Festivalgængerne stiller større krav til toiletfaciliteterne. Det har fået flere festivaler til at opgradere toiletforholdene. Og Smukfest satser ligefrem på den ultimative toiletoplevelse.
Geberit

Velvære rykker ned under bæltestedet

Wellness-bølgen rykker sydpå med en ny intimplejeserie og muligheden for at booke tid til en vanicure. Også derhjemme er der mulighed for at give V-området lidt ekstra pleje og opmærksomhed.
Geberit

Flere vil have strøm til toilettet

Danskerne har travlt med at bygge nye boliger, og vi lader i høj grad teknologien flytte med ind. Online styring af lys og varme, berøringsfri løsninger og douchetoiletter er blandt fremtidens boligtendenser.
Geberit

Danskerne er nordiske mestre i toiletbesøg

Der er forskel på de nordiske toiletvaner. Danskerne er hurtigst, mens svenskerne bruger tid på at være online.
Geberit

Vand har fået ny status i hjemmet

For mange danskere hænger drømmeboligen tæt sammen med vand. Vi betaler gerne for havudsigt og indretter os med badekar, tempelbruser og douchetoilet. Forskning viser da også, at vand giver psykisk ro og velvære.
Geberit

Hvad skal der til for at ændre vores vaner?

Vaner udgør op imod 80 procent af vores adfærd i løbet af en dag. Derfor er der uanede gevinster at hente for dem, der har evnerne til at påvirke dem bevidst. Her kan det være en stor hjælp at kende til de mekanismer, det hjælper til at fastholde forandringen.
Geberit

Tænk på badeværelset, når du vil fremtidssikre boligen

Når det handler om at øge din boligs værdi på lang sigt, er det ikke lige meget, hvilke forbedringer af boligen, du kaster dig ud i. Især badeværelset er et rum, hvor investering i teknologi og kvalitet har betydning for den langsigtede boligværdi.
Geberit

Sådan får du velvære ind i hverdagen (det tager kun 5 minutter)

Det er de små ting, der gør hele forskellen. Et lille afbræk, der samler tankerne, giver et nyt syn på tilværelsen og øget velvære i hverdagen. Disse tips vil hjælpe dig på vej mod målet.
Geberit

Har du føling med det berøringsfrie hjem?

Der er flere fordele ved at leve i et berøringsfrit hjem. Det handler ikke kun om hygiejne, men også om velvære og om at spare på energien. Og snart kan du nøjes med at tale til dit hjem.
Geberit

Velværelset vinder frem

Badeværelset har fået ny status i boligen og er efterhånden blevet et rum, vi sætter vores personlige præg på i lige så høj grad som stuen og køkkenet. Få indretningsarkitektens og VVS-specialistens bud på de nyeste tendenser.
Geberit

Fra oldtidens til fremtidens toilet

Vi har gjort det alle dage - gået på lokum, wc, das og det lille hus. Vejen til det moderne toilet har været lang. Vi tager det hvide porcelænstoilet for givet, men det er ikke mange år siden, det var anderledes.