Color Hotel Skagen

Seks gode grunde til at besøge Skagen i foråret

Skagen er den perfekte destination til forårets miniferie. I landets nordligste hjørne finder du en magisk sammenblanding af vild og idyllisk natur, hvor du kan nyde mødet mellem to have og blive betaget af det lys, der har givet inspiration til kunst i verdensklasse.

Artiklen er leveret af

Foråret i Skagen er helt specielt. Lyset, vinden og havet er stadig unikt, men her er mere roligt, du har mere byen for dig selv, og det er nemmere at komme tættere på lokalbefolkningen og få en snak om livet på Danmarks top.

Herunder har vi fundet seks nedslagspunkter, der gør en forlænget forårsweekend i Skagen helt speciel.

 

Smagen af Skagen

Gastronomien i Skagen er et kapitel for sig. Lige uden for havneindløbet er det største spisekammer i Danmark, hvorfra der hver morgen landes friske fisk og skaldyr, der serveres på byens restauranter samme aften. Der findes spisetilbud i alle prisklasser fra ikoniske gourmetrestauranter til hyggelige bistroer og grill, men hvis man spørger de indfødte, så er en fiskefrikadelle og en fadøl i lystbådehavnen ved Thorvald Bindesbølls legendariske røde fiskepakhuse indbegrebet af hygge-stemning i Skagen. Lyden af kutternes dunkende motorer, mågernes skrig, duften af tørret tang og tjære, en solstråle i læ for vinden, den lune delle og den kolde øl… er himmel på jord.

Shop nyt, gammelt og det, der bare smager godt

Ingen tur i Skagen uden en shoppetur. I de snævre gader finder du et væld af små hyggelige butikker, der har varer, som du ikke kan få mange andre steder. Her er kunsthåndværk, mode, bolsjekogeri, designshop med ure, skriveredskaber og solbriller. Er du mere til second hand og retro, er der i påsken Skagen Antik-, Kunst- og Retro-messe, hvor man kan finde antikke emaljeskilte, legetøj, retro-møbler, designlamper, porcelæn, guld, sølv og en masse spændende kuriosa. 

Og skal du handle smagen af Skagen med hjem, finder du også slagter Munch og Skagens Bryghus, hvis kvaliteter og renomméer er nået langt ud over bygrænsen.

Kom tæt på kunstnerne – de gamle og de nye

Skagens Kunstmuseer, bag navnet gemmer der sig tre museer, der samlet har omkring 9.000 værker af de kendte Skagensmalere. Mange af værkerne kredser om lyset og Skagens rå natur, og museet er en oplagt mulighed for at studere naturen i rolige omgivelser.

Skagensmalerne har deres eget museum, og netop nu præsenterer museet en soloudstilling af skagensmaleren Johannes Wilhjelm, der var en del af kredsen af yngre skagensmalere fra 1910. 

Går du en tur gennem byen, finder du et rigt kunst- og kulturliv. Uanset om det er glaskunst, malerier, glas, keramik eller en helt anden kunstart, der fænger din interesse, så kan du finde det i Skagen. De mange gallerier har ofte udstillinger med gæstekunstnere. Du kan snuse rundt i gallerier indrettet i dagligstuer og store installationer i åbne rum med glasfacader. Et godt sted at begynde er Galleri Bo, hvor omkring 25 kunstnere fast har værker repræsenteret.

Musikken spiller også i Skagen, når byen inviterer til Skagen Forårsfestival med en lang række livekoncerter på byens hoteller, værtshuse og restauranter.

Bliv blæst igennem og få røde kinder

Den spektakulære natur er en fast bestanddel af oplevelsen af Skagen, og der er rig mulighed for at gå på opdagelse. Stranden er et obligatorisk spot for alle besøgende. Sandet, klitterne og vinden, der slår ind fra havet med duften af salt og tang er en renselse for krop og sjæl. Frisuren kan komme i uorden, men man får røde kinder, og man mærker, hvor stor verden og naturens elementer kan være.

Foretrækker du en afmærket rute, bør du lægge vejen forbi Skagen Klitplantage. Området er anlagt i 1888 og rummer en række vandrestier, hvor du kan opleve det varierede terræn mellem de to have, og her er ruter for ethvert kondital.

Det er også her, du finder Flagbakken, der giver uhindret udsigt i alle fire verdenshjørner – mod Vesterhavet, Skagen by, Grenen og ikke mindst den tilsandede kirke, Sankt Laurentii Kirke, der blev offer for sandflugten i 1600-tallet.

Spot en kongeørn

Skagen Klitplantage er ligeledes et godt udgangspunkt for at spotte kongeørne, havørne, den røde glente, traner eller andre af de omkring 360 fuglearter, der lægger vejen forbi. Netop i april og maj kommer der masser af nye fugle til i form af trækfugle, der er på vej fra vinterpladserne i syd til ynglepladser i nord. Det er blevet så populær en begivenhed blandt ornitologer og andre fugleinteresserede, at Skagen Fuglestations Venner og Dansk Ornitologisk Forening arrangerer Skagen Fuglefestival fra den 9. til den 12. maj.

Husk klassikerne – Milen og Grenen

Oplevelsen af at stå med en fod i Kattegat og Skagerrak på samme tid er det klassiske barndomsminde, som altid er værd at gentage. Grenen og turen med Sandormen er et besøg værd og udover den dobbelte havoplevelse, er der gode chancer for at spotte en sæl eller to.

Du bør også en tur omkring Råbjerg Mile. Danmarks største vandreklit flytter sig cirka 15 meter om året. Den 20 meter høje klit kan bedst betegnes som en stor forblæst sandkasse. Her kan store som små lege rundt og rutsje i det bløde sand.

Endeligt er Gl. Skagen altid et besøg værd. Det gamle fiskerleje ligger lige ved vandet i den vestlige del af Skagen. Bydelen er kendetegnet af karakteristiske huse med gule facader og røde tage.

Denne artikel er sponsoreret af Color Hotel Skagen

Color Hotel Skagen er det største hotel i Skagen med i alt 151 værelser og lejligheder. Det er samtidig det eneste firestjernede hotel i Skagen. På hotellet er der a la carte restaurant, café samt barområde. Hotellet har også udendørs opvarmet pool, spa, to finske saunaer, beachvolley, minigolfbane, petanque-bane samt 60 kvm fitnessbygning. Hotellet har i løbet af året en række forskellige arrangementer og tilbud til gæsterne. Læs mere om Color Hotel Skagen her

 

Følg
Jyllands-Posten
Color Hotel Skagen
Color Hotel Skagen

Sommerferie i Skagen: Her klapper man solen i seng

Skagen er stærkt vanedannende. Uanset om det er en weekendtur med familien, romantisk miniferie eller hele sommeren, så er der en speciel atmosfære på spidsen, der fænger og får os til at komme igen år efter år.
Color Hotel Skagen

Seks gode grunde til at besøge Skagen i foråret

Skagen er den perfekte destination til forårets miniferie. I landets nordligste hjørne finder du en magisk sammenblanding af vild og idyllisk natur, hvor du kan nyde mødet mellem to have og blive betaget af det lys, der har givet inspiration til kunst i verdensklasse.