Cane-line

Vi flytter stuen ud under åben himmel

I flere år har vi trukket naturen indenfor i vores valg af materialer og grønne planter. Nu smelter inde og ude endnu mere sammen, for vi begynder at indrette vores uderum med samme stilsikkerhed og kvalitet som stuen.

Foto: Cane-line
Artiklen er leveret af

Hvorfor synke sammen med familien foran tv’et eller mødes med gode venner omkring spisebordet, når vi kan nyde sommeren udendørs? Naturen trækker i os, og det er en klar indretningstrend at flytte stuen udenfor og indrette terrassen med behagelige møbler, gulvtæpper, soldrevne designerlamper og lækre tekstiler.

”At vi søger en tættere kontakt med naturen, er en megatrend, som opstod op gennem 00’erne og fik et megaboost under finanskrisen. Vi lever i en hektisk og højteknologisk hverdag, hvor mange af os bor i byer og er afhængige af vores skærme. Som modspil søger vi naturen og det oprindelige for at finde mening og indhold,” forklarer trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

Derfor trækker vi stadig naturen indenfor i form af materialer som træ, sten, skind og grønne planter. Det nye er, at vi også hiver stuen ud i det fri.

”I stedet for at skulle bruge en hel eftermiddag på at gå i skoven, skaber vi grønne oaser i vores nærmiljø. Det begyndte med udekøkkenet, efterfulgt af udebruseren, så rykkede vi kontoret ud i drivhuset, og nu indretter vi terrassen som en stue med loungemøbler, gulvtæpper og soldrevne designerlamper,” siger Mads Arlien-Søborg.

Møbler med innovative hynder og lækre gulvtæpper, der kan klare det danske sommervejr, får os til at indrette terrassen lige så hyggeligt og eksklusivt som stuen. Foto: Cane-line
Kvalitet, der holder til vejret

Lene Nissen, der er designer, boligstylist og blogger på peekaboodesign.dk oplever også, at uderummet får stadig mere opmærksomhed.

”Vi vil gerne bruge så meget tid som overhovedet muligt udenfor og prøver hele tiden at finde løsninger, så vi kan blive siddende lidt længere ude. Behagelige møbler, parasoller, solsejl, udendørs pejse og varmekilder, der ligner lamper eller på anden vis komplimenterer indretningen, er nogle af løsningerne,” fortæller hun.

Designer og stylist Lene Nissen oplever, at vi gerne vil bruge så meget tid som muligt udenfor, og at møbelproducenterne kommer med nye, smarte løsninger, der hjælper os med at gøre det.
I det hele taget bliver der lagt mere energi og økonomi i uderummene end tidligere, og at vi har overskud til at indrette os på den måde, ser Mads Arlien-Søborg som et tegn på det generelle økonomiske opsving.

”Vi har fået flere penge, og vi tør bruge dem. Samtidig har finanskrisen ændret vores forbrug, så vi investerer i bedre kvalitet,” siger han og uddyber:

”Skellet mellem, hvordan vi indretter vores rum indendørs og udenfor, er helt klar blevet mindre. Møbelproducenter designer møbler i materialer, der kan bruges både ude og inde, og det betyder, at vi ikke behøver at sætte havemøblerne i garagen, men kan rykke møblerne ind og ud af hjemmet i takt med årstiderne.”

Vi har igennem flere år rykket mere og mere madlavning til udekøkkenet, hvortil der designes flere fleksible løsninger. Foto: Cane-line
Uderum styrker fællesskabet

Ud over ønsket om at komme tættere på naturen hjælper det velindrettede uderum os med at flytte fokus fra individet til fællesskabet.

Vi dyrker fællesskabet mere end tidligere, og det giver uderummet gode muligheder for. Derfor forudser trendekspert Mads Arlien-Søborg, at vi vil sætte endnu større fokus på vores uderum de kommende år.
”Uderummet er et godt sted at være sammen og dyrke fællesskabet. Indenfor har vi tendens til at gemme os bag hver sin skærm. Det er noget andet at være sammen udenfor, og det, tror jeg, er noget vi kommer til at sætte rigtig meget pris på de kommende år,” siger Mads Arlien-Søborg.

Selv om solsejl, gode hynder og terrassevarmere er en stor hjælp, kan det danske sommervejr stadig drille, og derfor er fleksibilitet et nøgleord, når det perfekte uderum skal indrettes.

”Når vi indretter vores uderum, skaber vi drømme og minder om at være sydpå, hvor livet er let og afslappende. Derfor er det vigtigt, at man gør det nemt for sig selv, f.eks. ved at have puder og plaider i en kurv, der hurtigt kan tages med indenfor, hvis vejret skifter,” lyder rådet fra Lene Nissen.

Det er naturligvis også en god idé at indrette sig med møbler og tilbehør, der er skabt til udendørs brug, og tekstiler, der kan tåle et regnskyl og tørrer hurtigt.

Denne artikel er sponsoreret af Cane-line

Cane-line er et dansk designfirma med 30 års erfaring i design og fremstilling af funktionelle og komfortable møbler."Life made comfortable" er essencen i Cane-line. Over hele verden er missionen den samme - at gøre livet behageligt og skabe værdi for livet og de steder, hvor man slapper af. Cane-line fokuserer konstant på kvalitet, innovative teknologier og komfort i både produkter og mennesker for at sikre, at møbler er produceret med den største omsorg for miljøet og menneskers velbefindende. Cane-line har både en outdoor og indoor kollektion. Læs mere her

 

Følg
Jyllands-Posten