Uddannelse

Vild start på medicinstudiet

Studiestart: 241 nye medicinstuderende blev mødt med jubel, krammere, klapsalver og en advarsel om karakterchok, da de i går tjekkede ind på Aarhus Universitet.

De nye medicinstuderende skulle ikke være i tvivl om, at de var velkomne. 39 tutorer stod for den larmende velkomstseance. Fotos: Gregers Tycho

Sjældent er der blevet jublet og klappet så meget på en torsdag formiddag.

Aarhus universitet

Medicinstudiet

  • Torsdag startede 241 nye studerende på medicin.
  • 68 pct. er kvinder.
  • 85 pct. er 19, 20, 21 eller 22 år.
  • Til februar starter yderligere 240 studerende.
  • Med et samlet optag på 481 studerende er medicin det næststørste fag på Aarhus Universitet, kun overgået af almen erhvervsøkonomi, HA, der optager 599 studerende.

Men det var også en helt særlig dag for de 241 nye studerende på medicin på Aarhus Universitet – det var dag nummer ét.

»Rus, rus, rus,« lød det fra de 39 tutorer på medicin, der på dagen var iført kirurgkostumer og havde taget tæt opstilling ved indgangsdøren til Matematisk Kantine, hvor russerne skulle begynde dagen med morgenmad. Men først skulle de gennem ”slusen” af tutorer og blev mødt med krammere og høj jubel, når de sagde, hvilket holdnummer de er på.

»Dem, der ikke hopper, de er jurister,« lød det også hoppende fra tutorerne mod ”ærkefjenderne” på jura, og så højt, at de nye studerende også hoppede med ude på gangen – i en sælsom stemning af skræk og glæde.

Omsorg for patienterne

Men de helt store russer-smil var i den grad til at få øje på, når de først var sluppet igennem ”slusen” og den overstrømmende velkomst.

Katrine Elkjær Madsen er flyttet til Aarhus fra Hjørring for at læse.
»Det var helt vildt og skønt, og man føler sig virkelig velkommen,« lød det fra en af de nye studerende, den 20-årige Katrine Elkjær Madsen.

Hun er flyttet til Aarhus fra Hjørring for at læse medicin.

»Hvorfor medicin? Jeg glæder mig til at lære om kroppen, og hvordan man kan behandle sygdomme, og så vil jeg gerne have et arbejde, hvor man har med mennesker at gøre. Min ambition er at blive en læge, der har en nærhed og omsorg for patienterne, måske som fødselslæge eller børnelæge.«

Katrine Elkjær Madsen har brugt sine to sabbatår på at rejse i Asien og Australien, og så har hun bl.a. arbejdet i hjemmeplejen i Hjørring.

Hun håber også at få et pleje-afløserjob i Aarhus, så SU’en kan suppleres en smule. Bolig har hun fundet sammen med tre veninder fra Hjørring, der deler en stor lejlighed i midtbyen, men det betyder en husleje i omegnen af 3.500 kr.

»Økonomien? Puha, nu må vi se, men jeg har levet som backpacker i flere omgange, så jeg er vant til at klare mig for lidt,« siger Katrine Elkjær Madsen.

Karakterchok forude

Medicinerne er kendt som de seriøse studerende, men også som de vilde, når der skal være fest i gaden, og den årlige kapsejlads i Universitetsparken er f.eks. opfundet af medicinernes festforening, Umbilicus.

Jubelråb og klapsalver fortsætter i stride strømme i Anatomisk Auditorium, hvor de nye studerende bydes velkommen af blandt andre dekan Allan Flyvbjerg.

»Hjertelig velkommen og tillykke, for I er kommet ind på verdens bedste uddannelse, som giver utroligt mange muligheder. Vi har et fantas-tisk fællesskab, men det bliver også benhårdt. Og I kan godt forberede jer på et karakterchok, for I er nok vant til kun at få 10- og 12-taller, og sådan bliver det ikke her,« siger dekanen.

Seriøse og festlige

Hans institutleder, Thomas G. Jensen, følger efter i samme spor og bemærker, især til 12-talspigerne, at 2 er »okay«, 4 er »glædeligt«, mens karakteren 10 får betegnelsen »en kæmpe fest« og 12-tallet den ironiske bemærkning »få dig et liv«.

De nye studerende har introduktion, rundvisning og miniforelæsninger i denne og næste uge, hvorefter der er hyttetur, inden studiet starter mandag den 2. september.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Friheden er etisk begrundet

Filip Steffensen, næstformand, Liberal Alliances Ungdom, Aarhus, Langballevej 134, Mårslet

Debat: Nedrivning løser ikke parallelsamfund

Britt Bager, boligordfører for Venstre, valgt i Østjyllands Storkreds
Jeg kan love, at der vil være langt flere konkrete redskaber i regeringens udspil end et par nedrivninger hist og her.

Åbent brev: Presser Aarhus Kommune retsstillingen for at spare penge på børn med handicap?

Charlotte Jensen, | Kis Holm Laursen, | Gro Nielsen, | Claus Thomasbjerg, | Marianne Banner, | Nina Rasmussen, | Rikke Ingemann, | Conni Andersen, | Anne Kjeld Pedersen, | Viggo Jonasen, | Tomas Bjørn Pedersen, | Morten Olesen, | Jan Østergaard, mangeårig bisidder i handicapsager og til daglig chefanklager
Åbent brev til politikerne i Aarhus Byråd – med håb om en konstruktiv dialog, og at handicappede børn kan komme på den politiske dagsorden i Aarhus Byråd på et oplyst og velunderbygget grundlag.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Biler
Tænk dig godt om, før du køber en brugt dieselbil
Udbuddet af nyere brugte dieselbiler er pænt. Du skal helst gå efter en model med de nye Euro 6-motorer og dagligt køre motoren driftsvarm, for at det er en god idé, siger eksperter. 
Se flere
Bolig
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere
Gør din computer hurtigere med en simpel oprydning
Er din computer blevet langsommere med tiden, findes der nemme løsninger, som kan komme problemet til livs. Læs computereksperternes råd her. 
Se flere
Energioptimer hytten og tjen mere ved et salg
Ved at springe fra et energimærke op til det næste på listen, kan du lægge i omegnen af 50.000 kroner til boligens værdi, lyder det fra Teknologisk Institut. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her