Annonce
JP Aarhus 20 år
Uddannelse

Ombudsmanden dropper Koldau-sag

Da musikprofessor Linda Koldau har sagt op ved Aarhus Universitet, dropper ombudsmanden sagen.

Professor Linda Koldau. Arkivfoto: jan Dagø

Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, går alligevel ikke ind i den betændte sag om musikprofessoren Linda Koldau, der fik en advarsel af sin arbejdsplads, Aarhus Universitet, for at have kritiseret det faglige niveau i et debatanlæg i en avis.

Forlig

Det skyldes, at der er indgået forlig mellem de to parter, og at den tyske professor har opsagt sin stilling ved universitetet.

- Aftalen betyder, at Aarhus Universitet frafalder de krav, som universitetet stillede i advarslen til Linda Koldau.

- Derfor har jeg efter en samlet vurdering valgt at koncentrere min institutions ressourcer om andre af de mange verserende sager, siger ombudsmanden i en pressemeddelelse.

Ytringsfrihed

Da Jørgen Steen Sørensen i sin tid valgte at gå ind i sagen, skyldtes det, at den rejste en række "væsentlige og principielle" spørgsmål om offentligt ansattes ytringsfrihed.

Selvom ombudsmanden nu dropper sagen, slår han fast, at han også i fremtiden vil have stor fokus på sager om ytringsfrihed for offentligt ansatte, herunder universitetsansatte forskere.

- Når jeg ikke fortsætter min undersøgelse, kan jeg selvsagt ikke give udtryk for nogen endelig opfattelse af den konkrete sag.

- Jeg går dog ud fra, at universitetet vil overveje, hvilke erfaringer man kan drage af sagen, siger Jørgen Steen Sørensen.

Baggrund for sagen er to rapporter, der skulle afdække visse samarbejdsvanskeligheder og mobningsanklager, der har været på universitetet.

Linda Koldau søgte dengang aktindsigt i rapporterne, men med aktindsigten fulgte en tavshedspligt, som universitetet mener, professoren overtrådte ved at gå til pressen. Ifølge universitetet var det derfor, hun modtog en advarsel.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Om Fox-kritikken af Danmark: Når sandheden skal frem

Gennem generationer har danskerne valgt at opbygge samfundet anderledes end USA, hvilket aldrig har afholdt også danske politikere fra at kritisere amerikanerne for den måde, hvorpå de har valgt at indrette sig.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Luftkastellerne på Himmelbjerget

Anders Rosenstand Laugesen (V)
Helhedsplanen for Himmelbjerget er et ærgerligt fejlskud.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Bolig
Danmarks svar på San Francisco: På toppen af alting bor borgparret fra Vejle
Ægtepar har adopteret middelalderstilen, siden de for halvandet år siden flyttede ind i Vejles nok mest specielle "borghus" med ”katakomber”, buer og hvælvinger. 
Se flere
Polaroid Originals OneStep 2: Det klassiske Polaroid er tilbage
Fascinationen ved gammel teknologi vil ingen ende tage – hvor irrationel den nu engang kan være. De overmættede og udtværede Instagram-filtre på mobilen er ikke længere nok. Der er kommet stor efterspørgsel på den ægte vare. 
Se flere
Viden
Romernes 2.000 år gamle veje præger stadig Europas økonomi
Romerrigets oldgamle vejnet har indflydelse på, at nogle områder i enkelte lande stadig er økonomisk velstillede, mens andre ikke er, konkluderer nyt dansk studie. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her