Annonce
JP Aarhus 20 år
Uddannelse

Universitetsstuderende dropper læsegruppen

Læsegrupperne bliver færre og færre på landets universiteter. Mangel på lokaler får en del af skylden.

Aarhus Universitet. Arkivfoto: Tommy Jervidal

Studerende på landets universiteter tygger sig hellere selv gennem de tykke bøger end mødes med andre om det.

I det daglige har nu kun 45 procent af de studerende en læsegruppe eller -makker, mens det i 2007 var 52 procent. Det viser en stor studiemiljøundersøgelse fra Aarhus Universitet, skriver metroXpress.

En dårlig tendens

Udviklingen hænger ifølge dekan Mette Thunø, Aarhus Universitet, ikke sammen med, at undervisningen lægger mindre op til at bruge læsegrupperne. Tværtimod.

- Vi har en pædagogik, der tilsiger, at man lærer bedst ved at udveksle viden med andre.

- Vi ved også, at studieoplevelsen bliver bedre af, at man deler erfaringer, spørgsmål og tvivl i en læsegruppe. Derfor er det en dårlig tendens, som vi tror kan tilskrives en generelt højere grad af individualisme hos de studerende, siger Mette Thunø.

Studerende: Universiteter svigter

I Danske Studerendes Fællesråd mener formand Magnus Pedersen dog ikke, at de studerende har fået mere nok i sig selv og deres eget ræs.

- Vi starter ikke op på universitetet med en individualiseret identitet, men derimod med en forventning om at komme til at diskutere det vi lærer med vores medstuderende.

- Derfor er det et spørgsmål om at blive mødt med en undervisning, som lægger op til at bruge læsegrupper, og også have lokalerne til det. Universiteterne lever ikke op til deres ansvar på det område, siger Magnus Pedersen.

Han henviser til, at for eksempel kun 53 procent af de adspurgte i undersøgelsen svarer, at der for det meste er et sted, de kan sidde sammen med deres læsegruppe, når de har brug for det.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

The Sound of Brexit

Som den gamle musicalklassiker handler brexit om to parter, der skal finde hinanden under vanskelige omstændigheder.
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Tvivlsomme forudsætninger for brutale nedskæringer

Keld Hvalsø, Lone Norlander
Byrådet i Aarhus bør aflyse den store nedskæringsrunde, som brutalt vil ramme skoler, daginstitutioner, ældre, udsatte grupper, kulturlivet og mange andre.
Aarhus' historie
Annonce
Redaktionen anbefaler
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce
Undgå de typiske hygiejnefejl i køkkenet
Glem ikke vandhanen og køleskabshåndtaget i dine rengøringsrutiner. Her kan der gemme sig masser af bakterier, som kan føres videre rundt i køkkenet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her