Uddannelse

Ingeniøruddannelsen har sat rekord i ansøgere

Ingeniøruddannelsen ved Aarhus Universitet har fået 2557 ansøgere, hvilket er 8 pct. mere end sidste år.

Ingeniørhøjskolen tilbyder mange uddannelsesretninger, men det er bygningsingeniørsuddannelsen, der er mest populær. Foto: Lars Kruse

Sidste ansøgningsfrist til Aarhus Universitet er netop udløbet, og ingeniørstudierne på Aarhus Universitet kan melde om stor efterspørgsel på sine uddannelser, der aldrig har været mere populære.

Et rekordantal ansøgere på 2557 unge mennesker har søgt ind på studiet som enten diplom- eller civilingeniør, hvilket gør ingeniøruddannelsen til en af de den mest eftertragtede uddannelser på Aarhus Universitet.

»Der er ingen tvivl om, at det her vækker glæde rundt omkring i det danske erhvervsliv. Ingeniører er i meget høj kurs, og der bliver kun brug for flere og flere i fremtiden. Vi glæder os meget over, at så mange har søgt ind - det vidner om, at de unge i stigende grad kærer sig om samfundet, når de i den grad vælger en karrierevej, hvor der er så store muligheder for at gøre en forskel,« siger direktør for Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Conni Simonsen i en pressemeddelelse.

Ingeniørskolen Aarhus Universitet tilbyder mange forskellige retninger inden for ingeniørfaget, og næsten alle af dem har oplevet en stigning i ansøgninger dette år. Men det er den klassiske bygningsingeniør-uddannelse, der har trukket de fleste ansøgere. Den har således oplevet en stigning på 48 pct. de seneste tre år. 


Ingeniøruddannelserne i hele Danmark har fået 7067 ansøgere, hvilket gør uddannelsen til den mest eftertragtede uddannelse i 2017.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her