*

Uddannelse

Flere piger søger mod tekniske gymnasier

Antallet af piger er steget med næsten 20 pct. de sidste fire år på de tekniske gymnasier i Aarhus-området.

Teknisk Gymnasium, Aarhus Tech, får flere og flere piger ind i deres klasser. Arkivfoto

Da den nye årgang startede på teknisk gymnasium i Aarhus, Aarhus Tech, var der knap en femtedel flere piger end på den tilsvarende årgang for fire år siden.

I 2014 blev 96 piger optaget på skolens nye årgang, hvor der i år blev optaget 113 piger. Det er en stigning på 17 pct. over de sidste fire år. Det kommer bl.a. af, at skolen prøver at skabe fællesskaber for pigerne på tværs af klasser og årgange, mener skolens uddannelsesdirektør Mogens Enevoldsen.

»I den administrative del har vi gjort et stort nummer ud af at skabe en pigekultur på tværs af klasserne. F.eks. er der på alle tre gymnasier er der en pigegruppe, hvor der bliver afholdt arrangementer og skabt netværk på tværs af klasser og årgange,« siger Mogens Enevoldsen fra Aarhus Tech.

Aldrig har så mange søgt teknisk gymnasium i Aarhus

I år er der 31 pct. piger på skolens yngste årgang og 69 pct. drenge. Selvom skolen aktivt gør en indsats for at skabe et godt miljø for de kvindelige elever, er det ikke en målsætning for skolen at nå en fuldstændig lige kønsfordeling.

»Vi vil selvfølgelig gerne have en eller anden form for harmonisk balance imellem kønnene, men det vigtigste for os er, at vi får nogle dygtige elever ind, uanset om de er drenge eller piger,« siger Mogens Enevoldsen fra Aarhus Tech.

Der går i alt omkring 1.100 elever på Aarhus Tech, der har tre afdelinger i henholdsvis Aarhus, Viby og Skanderborg.

Ny gymnasielinje med sport og bioteknologi på vej i Aarhus

Vil du have seneste nyt om Aarhus direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis og få de seneste nyheder fra JP Aarhus én gang i døgnet - klik her, sæt flueben ved Aarhus og indtast din mailadresse. Følg også JP Aarhus på Facebook

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Letbanen er forældet teknologi

Kim Kæraa, Holme Parkvej 261, Højbjerg
Aarhus burde indføre trolleybusser i stedet for letbanetog, der allerede er en gammeldags transportform.
Restauranter
Annonce
Redaktionen anbefaler
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her