Uddannelse

To passionerede Aarhus-forskere får 65 mio. kr.

De to forskningsprojekter på Aarhus Universitet er udvalgt blandt hundredvis af bidrag. Foto: Lars Kruse

Villum Fonden har bevilget i alt 65 mio. kr. til to forskere fra Aarhus Universitet med områderne biologi og fysik. Pengene kommer som led i bevillingsprogrammet ”Villum Investigator”, hvor flere andre danske forskere har modtaget store summer til deres forskning.

De to forskningsprojekter er udvalgt blandt hundredvis af bidrag, og tanken bag er at lade forskerne undersøge de emner, de brænder allermest for.

Professor Jens-Christian Svenning, der forsker i makroøkologi, har med sit projekt bl.a. for øje på at udvikle metoder, så mangfoldigheden i naturen kan forenes med samfundets voksende befolkning. Det projekt bliver han bevilget 40 mio. kr. til.

Den anden af de to forskere, Bjørk Hammer fra Institut for Fysik og Astrologi, har et projekt, der involverer machine learning. Teknikken bliver bl.a. brugt med selvkørende biler og autocorrect-funktionen i mobiltelefoner, hvor mobilen lærer at forudsige, hvad brugeren vil indtaste. Projektet har forskeren fået bevilget 25 mio. kr. til, og det bliver værdsat.

»Det betyder rigtig meget. Dels er det jo en hædersbevisning, for der har været stor konkurrence. Det her sætter mig også i stand til at udvide min forskningsgruppe. Det gør, at jeg for alvor tør satse på en ny forskningsrække,« siger Bjørk Hammer, professor ved Aarhus Universitet.

11 professorer af i alt 101 ansøgere har modtaget op til 40 mio. kr. hver til deres forskning over de næste seks år.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.

Debat: Præcisering om letbanen til Harlev

Hans Jakobsen, Araliavej 15, Harlev
Letbanen skal naturligvis ikke ødelægge midtbyen i Aarhus, når banegården er flyttet til Firkløveret, så ligger skinnerne klar fra Aarhus H ud til Brabrand. Herfra skal de blot videreføres til Harlev.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her