Uddannelse

For mange dumper på Aarhus Universitet

Nogle fag har dumpeprocenter over 40 på Aarhus Universitet, viser en oversigt over eksamener. Det er alt for højt, erkender prodekan, og de studerende er enige.

Et af de områder på universitetet, som fylder meget på listen over høje dumpeprocenter, er Aarhus BSS, og forelagt statistikken erkender Per Andersen, prodekan for uddannelse, at det slet ikke er godt nok.

45 pct. af de studerende dumper, hver gang der er eksamen i finansiering på erhvervsøkonomi på Aarhus Universitet.

På en lang række andre fag eller kurser er dumpeprocenten 25 eller derover, viser en oversigt, som JP Aarhus har lavet af fag og kurser på Aarhus Universitet med høje dumpeprocenter.

Et af de områder på universitetet, som fylder meget på listen over høje dumpeprocenter, er Aarhus BSS, og forelagt statistikken erkender Per Andersen, prodekan for uddannelse, at det slet ikke er godt nok.

»Det ser ikke kønt ud. Tallene er, når de studeres samlet, alt for høje. Det skal vi have kigget på, for vi har ikke lyst til at bruge så mange ressourcer på noget, som ikke giver resultat i forhold til de studerendes læring og liv og i forhold til, hvad vores samfundsopgave er,« siger Per Andersen og fortsætter:

»Det er svært at sige, hvor grænsen skal gå. 25 pct. kan måske være acceptabelt for nogle fag, men ligger tallet højere, er det svært at være tilfreds, og så reagerer vi selvfølgelig på det. Vi må se på, om der er den rette sammenhæng mellem vores undervisning og vores eksamener, både i forhold til det pædagogiske og eksamensformerne.«

Mads Hareskov Jørgensen, formand for Studenterrådet, er enig.

»Når dumpeprocenterne er så høje, er det klart noget, som universitetet skal være opmærksom på. Jeg synes, at man som underviser har et ansvar for at reflektere over de her dumpeprocenter, og man må overveje, om der er brug for mere undervisning eller flere øvelsestimer for at sikre, at flere kommer igennem,« siger han.

Vild dumpeprocent

Hos Danmarks Evalueringsinstitut, der rådgiver om uddannelser, siger områdechef Jakob Rathlev:

»En dumpeprocent på 45 må helt klart tiltrække opmærksomhed, og 25 pct. lyder også vildt. Jeg mener, at man bør blive bekymret, når dumpeprocenten kommer over 10-15 pct. og kigge nærmere på undervisning og eksamensform. Der kan dog også være meget svære fag, hvor de studerende ikke investerer tid nok i arbejdet.«

»Kig godt på jeres sidemand. Til jul er han her ikke mere«

Hos Danmarks Akkrediteringsinstitution, der kontrollerer de videregående uddannelser, oplyser Daniel Sebastian Larsen, at der ikke er faste grænseværdier for dumpeprocenter.

»Det er ikke et fast element i vores akkreditering, men det er noget, som kan indgå i de faste ting, vi kigger på som f.eks. frafald, hvor der oplagt kan være en sammenhæng til dumpeprocenter,« siger han.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Skæbnetime for folkeskolen

Janus Boye, medlem af hovedbestyrelsen i landsforeningen Skole og Forældre, Aarhus | Henrik Vinther Olesen, folketingskandidat (R), Aarhus
Stadig flere vælger folkeskolen fra, og ændrer vi ikke kurs, er spørgsmålet: Vil du savne folkeskolen, når den ikke længere er her?

Debat: Skolereformen skal tage højde for børns alder

Renie Schriver Bahn, Ternevej 2, Risskov
Efter at have set en meget oplysende udsendelse på DR2 7/1, ”Kroppens hemmeligheder: At vokse”, hvori det bl.a. blev oplyst, at børn vokser ekstremt hurtigt fra 0-1 år, afløst af en meget hurtig vækst indtil ca. 8-9 år, tænker jeg på de små førskolebørn og 0., 1. og 2. klasse.
Restauranter

Farvel til gastronomiregionen

Aarhus var europæisk gastronomiregion i 2017 med over 250 madevents i regionen. Evalueringen af året kommer i januar. Aktørerne håber at kunne fortsætte samarbejdet, bl.a. med byens restauranter.
Annonce
Redaktionen anbefaler

Analyse: Hvor skal vi hen, Aarhus?

Analyse: Den 1. januar begyndte den nye byrådsperiode for det nyvalgte byråd i Aarhus Kommune. Men hvad bliver de 31 lokale politikeres udfordringer i de kommende fire år? JP Aarhus kommer her med et bud på byrådets fem væsentligste opgaver.
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Gaming-bærbare: Når kun det vildeste er vildt nok
Hvor vildt bliver det, hvis du beder om den bedste gamingbærbare, du kan få? Ganske voldsomt, afslører denne test, hvor vi fokuserer på populære, kompromisløse monster-maskiner. 
Se flere
Frivilligheden blev fejret: Rap fra Gellerup, frivilligsuppe og over 100 frivillige organisationer
De frivillige blev fejret i Ridehuset Aarhus, da frivillighovedstaden søndag eftermiddag åbnede officielt. Over 5.000 gæster deltog i arrangementet i løbet af dagen ifølge tal fra europæisk frivillighovedstad. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her