Annonce
JP Aarhus 20 år
Uddannelse

Ungdomsuddannelse tilgodeser det lokale arbejdsmarked

En ny to-årig ungdomsuddannelse venter de unge aarhusianere efter sommer.

En ny to-årig ungdomsuddannelse, Kombineret Ungdomsuddannelse, skal gøre unge klar til det aarhusianske arbejdsmarked. Arkivfoto: Marius Nyheim

KUU kort fortalt:
  • En to-årig ungdomsuddannelse
  • Et tilbud til unge under 25 år
  • Giver jobtitlen erhvervsassistent
  • Giver ret til SU
  • Fra den 13. marts kan indmeldelse og oplysning findes på: www.KUU-Aarhus.dk eller på Facebook-siden KUU Aarhus.
En ny ungdomsuddannelse åbner efter sommer, og den skal gøre unge erhvervsinteresserede klar til arbejdsmarkedet.

Kombineret ungdomsuddannelse (KUU), som uddannelsen kommer til at hedde, er en to-årig kompetencegivende ungdomsuddannelse, som retter sig mod unge under 25 år med en afsluttet 9. eller 10. klasse.

"KUU er oprettet som et forsøg på at fange interessen hos nogle af de unge, der ikke kan se sig selv i det ordinære system og i de eksisterende muligheder," siger Stine Snede Villumsen, som er koordinator på den nye uddannelse i Aarhus.

Uddannelser, som er med i KUU i Aarhus:

Aarhus Produktionsskole, Gøglerproduktionsskolen, AOF Daghøjskolen, Kompetencehuset, Byhøjskolen, Egå Produktionsskole, Idrætshøjskolen IDA, Daghøjskolen Gimle og Jordbrugets Uddannelsescenter.

Aarhus Produktionsskole er tovholder på KUU i Aarhus, men uddannelsen er opstået som en del af regeringens reform af erhvervsuddannelserne, og den vil blive udbudt af ni produktions-, erhvervs- og dagshøjskoler i og omkring Aarhus.

Uddannelsesinstitutionerne vil hver især udbyde forskellige fag og linjer, der er oprettet efter de regionale og lokale konjunkturer og jobmuligheder. Det betyder, at fagene primært sigter mod at få de unge ud på det lokale arbejdsmarkedet.

"F.eks. bliver der oprettet en del linjefag, der er målrettet job inden for kultur, film og kommunikation, idet Aarhus i 2017 bliver kulturby og også har en udbygget filmby. På landsplan er der muligvis begrænsede arbejdspladser inden for det område, men i Aarhus er der gode jobmuligheder," siger Stine Snede Villumsen.

Erhvervstemaer:
Byg og bolig
Børn, unge og ældre
Handel og kundeservice
Innovation og produktudvikling
Kommunikation og medier
Mad og sundhed
Miljø og genbrug
Motor og mekanik
Service og transport
Turisme, kultur og fritid.
Som et led i målsætningen om at få de unge gjort klar til arbejdsmarkedet inddrages det lokale erhvervsliv i det to-årige skoleforløb. Undervisningen tager primært udgangspunkt i praktisk værkstedsarbejde, men med inddragelse af lokale virksomheder vil de unge også komme i en form for praktik, såkaldt erhvervstræning, som en del af undervisningsforløbet.

"Vi ønsker at tilgodese de unges behov og give dem en mulighed for tidligere at kunne specialisere sig og finde deres vej igennem uddannelsessystemet og ud på arbejdsmarkedet, så de ikke går tabt," siger forstander på Aarhus Produktionsskole Claus Bentsen.

KUU udbyder til august 69 pladser, og igen i januar 2016 udbydes 70 pladser. Efter fire forløb af seks måneder på uddannelsen kvitteres den unge med en titel som erhvervsassistent, hvilket giver direkte adgang til arbejdsmarkedet. KUU vil dog også indeholde få boglige fag på D-niveau, som betyder, at de unge har mulighed for at læse videre efter de to år.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Seneste nyt
Se flere
Annonce
Kommentar
Debatindlæg

Debat: Himmelbjerget er smuk i al sin enkelhed

Erling Melgaard Jarsbo
Himmelbjerget og omgivelserne trænger på ingen måde til udbygning med "hypet bras" og forgængeligt ragelse.
Aarhus' historie

Seks bud: Her er menneskerne, der former Aarhus om 20 år

Mona Juul. adm. direktør, Envision A/S

Aarhus er en skøn by – også om 20 år. For det er mennesker, der former byen. Ikke omvendt.

Debat: ”Generation innovation” bygger et Aarhus i kraftig vækst

Bente Steffensen, direktør, Erhverv Aarhus

Aarhus er en havne- og handelsby. Det gælder også for år 2038, hvor ungdommen byder ind med flere innovative løsninger, der får erhvervsliv, forskning og befolkning til at vokse i fællesskab.
Annonce
Ugen på spidsen
Aarhus sådan set
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her